Имаше еден модел на HP, Pavilion. Само тој беше 14-инчен, нема да го утнеш. Види дали е уште достапен на сајтовите во Нептун и Сетек. Далеку подобар е од претходните два, но и нешто поскап.
Препорака за некој лаптоп што е метален, слично на macbooks ама не тие? Не мора да е скроз метален. До 25000. Ама и тие пари ми се многу така да што поевтино.
За модел не знам во моментот да препорачам, но само сакам да споделам лошо искуство со АМЦ. Од таму никогаш повеќе не би купила било каков компјутер.
http://setec.mk/index.php?route=pro..._10003&product_id=47317&mfp=manufacturers[19] Во план сум да го земам овој, ми треба за секојдневно работење, дали го има некој да сподели искуство?
Јас го користев долго време сега е на сестра ми. Добар е ако планираш за гледање филмови,работа со документи и слично. Прилично сум задоволна дури имав истурено и кафе ненамерно го исчистив и си работи уште како нов.
Препорака за лаптоп со мин. процесор i3, рам меморија 8gb, солидна ssd меморија и добра графика? Се наоѓа ваков до 500е? Главна намена користење autocad и на неа слични.
i3 процесор и Аутокад ти е ептен nope комбинација. Гледај да е минимум i5, дури според мене и тој е веќе престар за такви захтевни програми. Плус добра графика и стар процесор, едно што е ретка комбинација, друго - брза смрт за компјутерот, особено ако работиш 3д. Разгледај ги моделите на Асус, имаат фина понуда до околу 35-40 илјади. Имаа некои акции до крајот на месецот, можеби ќе најдеш нешто добро до 30 илјади.
Не знам дали прашањево е за тука но ајде ќе прашам. Имам лаптоп lenovo. Но веќе една година може и повеќе не го користам пошто екранот му е скршен и си стои така една година а и не ми требаше многу. Ми падна од масата и екранот му скршен многу. Е сега се прашувам колку би ме чинело да го однесам на сервис?
Овластен сервис за Леново е во Капиштец. TDK компјутери сегашно Aitonix. Појди прашај таму колку ќе ти кажат и дали вреди да го правиш или не.