Форумџика на годината

Препорака за лаптоп

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од karina8, 18 септември 2011.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    40.039
    CPU: i5 13th gen > I7 12th gen U or Ryzen 7 7th gen. Ако е i7 12th gen H. тогаш оди со него.
    RAM: 16 minimum
    SSD: 512 GB.

Со овие карактеристики можеш да најдеш лаптоп за тие пари.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    283
  3. Belosaurus

Belosaurus Нов член

Се зачлени на:
    14 септември 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.236
    Во Нептун и сличните дуќани лаптопите се нови. Овој другиов што си го спомнал продава refurbished.
    А, нејќат сите стари лаптопи.

5. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    334
    Моја топла препорака за лап топ е Apple MacBook. Знам дека се претерано скапи, но мислам дека навистина вредат. Јас имам стар модел од 2015 година (тогаш и е купен) иее го скоро 10 години работи исто како нов. Батеријата е падната, не викам не и скапа е, кошта околу 150 евра за модел од пред 10 години, но јас го гурам и вака. Не е дека се гаси после 15 минути, трае околу саат време.

Особено мислам дека се добри за тие што се занимаваат со компјутери, програмирање и слично.

На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Belosauruss

Belosauruss Нов член

Се зачлени на:
    14 септември 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Duri i toj od 50.000 da go zeme od neptun nema da ima tolku jaki performansi bidejki gi kradat lugjeto. Podobro da si gi zacuvate parite i da si kupite obleka nesto realno. Windows 10. Ne e pobezbeden od 11 ni pobrz. Ps studirav vo finki i rab ova. Ova mi e posledna poraka tuka bye

7. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.270
    Допаѓања:
    7.721
    Имам и јас Асус, купен 2014. И мм 2015 купи Асус. Цел факултет го поминав со него, и сега ми е во канцеларија уште се користи. Батеријата не му трае, нормално. На двата ССД додадовме само пред 3 години, и си работат уште одлично.

Во меѓувреме купивме уште два Асус лаптопи, поради програмирање на мм му требаат појаки нормално. Немаат гајле. Последниов малку поскапо го плативме, околу 1400 евра. Ама е екстра.
    Мислам дека да купивме Apple со исти перформанси како последниот Асус што го зедовме, ќе не кошташе x3.

Не спорам дека не се добри или слично, ама реално односот цена/перформанси им е превисок. Исти перформанси, и појаки може да се добијат за помалку пари.

8. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.736
    Допаѓања:
    2.485
    Здраво мене ми треба нов лап топ.
    Битно ми е да има word, серии и филмови да можам да гледам и јутјуб. Дали имате да ми предложите некој? Не сакам на старо, сакам да е нов.

Морам да земам некој, но не барам ништо комплицирано. Да е функционален. На мојот толку му е душата. Го раскантав.

Ви благодарам однапред.

9. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Не знам дали е за тука прашањево :tmi:

Каде можам да купам футрола за Macbook Air 15.3 инчен?
    Значи не актовка туку таква што го обложува само лаптопот онака внатре пополнета. Знам дека има на алиекспрес ама многу време не можам да чекам.

Проверив во office plus, и на некои други места, големи се за него или пак некои се мали :?:

Последна измена: 14 октомври 2024
  10. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.554
    Допаѓања:
    12.781
    Колку ти е буџетот?

На Dashing:) му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    1.264
    Јас нарачав во странство од амазон околу 20 евра беше така нешто. Сега знам дека има една страна што носи работи од Германија амазон во Мк и не зимаат многу пари, да ги најдам ќе ти ги пратам па нарачај ја преку нив.

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    1.264
    Еве ги, само најди си цена што ќе ти одговара.

Прикачени фајлови:

• IMG_5120.jpeg
      IMG_5120.jpeg
      Големина на фајлот:
      116,3 KB
      Прегледи:
      17
    • IMG_5119.jpeg
      IMG_5119.jpeg
      Големина на фајлот:
      179,6 KB
      Прегледи:
      17
    На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.736
    Допаѓања:
    2.485
    Па не знам како се движат цените за лап топ. Да не е превише скап.
    Нормална цена да речеме.

14. Albertos

Albertos Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    393
    Побарајте laptopmakedonija на инстаграм. Убедливо најдобри се за лаптопи. Од искуство кажувам.
    Нема да згрешите
    директни увозници се и имаат најреални цени. Одат со мали маржи а голема продажба.
    Јас земав откако некој ми ги препорача. И во почетокот бев прво скептик за половен лаптоп.
    Потоа откако бев задоволен ги препорачав на уште 20 луѓе. Без забелешки.
    Лаптопот веќе неколку години, го работам постојано и ден денес работи малтене, како првиот ден. А го платив тогаш некои 150 евра. Се чудеа луѓе околу мене како е толку евтино.

Исто Нудат една добра опција што ја нема никаде.
    Доколку не си сигурна каков лаптоп ти треба, не мора одма да земаш скап лаптоп.
    Можеш да земеш и поевтин, па ако сметаш дека ти е слаб слободно можеш да им го вратиш и притоа ќе им ја доплатите само разликата за поскапиот лаптоп. Не ти намалуваат ништо од тоа што сте го платиле.
    Што е стварно коректна можност, да не фрлате пари безпотреба ако немате потреба од толку јако.

Ако веќе се оди на ново избегнувајте го Сетек. Тотални преваранти се. Пола работи им се отварани и преправани.

На Dashing:) му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    113
  16. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    40.039
    Одличен е овој за тоа што го бараш, ќе може да го користиш долго време. Она што би ти препорачал е, ако имаш малку подобар буџет е да пробаш да најдеш бизнис класа на лаптоп, мада со слични перформанси ќе бидат поскапи.

Серии што може да ги гледаш се: HP Probook или Elitebook, Asus ZenBook, Dell Inspiron, Lenovo Thinkbook и Thinkpad, па дури и IdeaPad 5.

Со овие серии ќе добиеш подобро направен уред, најчесто од алуминиум, подобар екран, можност за поголема надградба на РАМ во иднина итн.

Ако си сепак со ограничен буџет и сакаш одлични перформанси, ја би ти препорачал да одиш со Леново Ideapad 3.
    Тенок дизајн имаат, модерен, добро се направени, квалитетни, и верувам подобри од НР-то што го стави, а поевтини.

https://setec.mk/преносни-компјутери-и-таблети/преносни-компјутери/lenovo-ideapad-slim-3-15iru8-gray-56572?mfp=39-[16GB,32GB],38-[i7],price[26999,47862]&sort=p.price&order=DESC

На LoveIsAllAround му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Regina.Phalange

Regina.Phalange Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.429
    Не барам баш препорака, ми земаа нов лаптоп за работа ама онлајн го купија, од тука да го подигнам. Лаптопот е без оперативен систем, а го немало во процесот на наплата како услуга да додадат. Знаете ли кај може да ми средат и да може онлајн да се наплати?

18. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.696
    Ми треба лаптоп што не кочи, не многу голем, габаритен , ама па не и мал екран.
    Не знам што барам искрено. За филмчиња, музика, пишување и само да не кочи. Ме скрева споро работење.

19. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.910
    Допаѓања:
    7.105
    Сите лаптопи и ПЦ се продаваат без OS. Нахнадно се инсталира и за тоа се плаќа. Може да се среди во ИТ сервси.

Новите лаптопи и да не кочат, гледај да има i3 процесор.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.576
    Допаѓања:
    15.872
    Очигледно :wasntme:
    Земај 15ка инчен, ни голем ни мал туку среден, брз, без кочење и загревање, тамам ќе ти биди има да растура од работа а и нема да те скрева воопшто. :emo:

Новите не кочат.

Последна измена: 3 ноември 2024
    На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.