I'm just a girl, сакам да пробам дигитално цртање и ако е нешто на кое можам да се посветам барем два месеци - да земам таблет за дигитално цртање. Од таму, ми требат програми за едитирање да можам да користам без да ми кочи (знам дека овој кој го пратив, нема шанси да ми кочи за ова) Друго шо користам е реално Нетфликс/Дизни/HBO/Јутуб и еднаш годишно една цела недела Симс шо играм. Јас мислам дека попаметно е компјутер (и има шанси да разгледам опциите околу ова пак), ама бирото со опрема за работа ми е зафатено најголем % од годината и едноставно немам простор за то. Лаптоп ко лаптоп ќе ми е за домашна употреба, зато и не ми треба да е нешто вау компактен и ако е со малку поголем екран би била посреќна. Овај сега да ме отепаш не ми текнува точно шо модел е, сем дека е од HP. Ама дефинитивно има поголем екран. едит. Има Макпетрол Центар Dell?! Shook.
Никој од овие со сигурност нема да ти кочи. Во последно време сум повеќе за лаптоп, поготово за ваква работа што тебе ти треба. Би ги разгледал овие два: https://lenovoonline.mk/lmk/home.nsf/Product.xsp?pID=AF831B2CCA667B1CC2258BB700305CCB https://lenovoonline.mk/lmk/home.nsf/Product.xsp?pID=4ABE889DB97EE6AAC2258D31003400BD Рам може да се додаде. Пак е личен избор, нели Највеќе се користи apple ipad за цртање, бар во моја околина. Скапо, но веројатно вреди. Прашај после кога ќе се двоумиш, знам дека само нови опции ти отворив, место да ти помогнам.
Јас ова користам за техничко цртање во CAD и + 2 софтвера што не ги користам често: За сега е океј не кочи, од скоро го имам. Незнам во што програма цртаат графички дизајнер, не би требало да е CAD, ама слично е ваљда. Пред тоа истите апликации ги користев и на стар Lenovo, што марка беше незнам од средно ми беше и не беше лош, проблемот беше што долго време чекав да ми се вклучат апликациите по пола саат. Мислам дека можеш и некој од овие @neno0o што ти ги препорача добра марка е Lenovo..
Нема гајле. Баш и подобро да разгледам поќе опции оти неќам ко впирена да одберам едно и дека МОРА то да е. Јас искрено многу сакам Леново и се фатив како сум ко во tunnel vision шо гледав само Леново. Ама стварно добра марка и "камен". Во глобала имам позитивно искуство со (не Јога) Леново. Јога немам пробано. Фала ви!
@theowndemon те разбирам зошто гледаш така, оправдано е. Лично, користам и Lenovo и Fujitsu, бизнис класа и двата, првиот има подобра изработка. Најдобар однос цена-перфоманси за нашиот регион има Леново. Дополнително официјална интернационална гаранција гаранција од 3 години (и батеријата) за thinpad и thinkbook моделите. Нормално, ова важи само за лаптопи увезени по официјални канали @Mr.Limonko, супер избор е тоа за тебе, но неа и 14ка и е мал екран, најверојатно на крај ќе мора да оди со плус надворешен монитор. Ќе видиме, ќе каже кога ќе купи