For the People Legal drama од креаторите на Grey's anatomy, Scandal и How to get away with murder. До сега се излезени 8 од 10 епизоди, се уште нема најава за дали ќе има 2 сезона. Во серијата се зборува за 6 млади правници. 3 од нив се вработуваат во обвинителство(district attorney's office) а 3 во одбранaта како public defenders. Ликовите се интересни, млади, паметни, амбициозни. Имаат интересни случаи, често се борат меѓусебно и меѓу нив се развиваат одлични пријателски врски. Ми се допаѓа што приватниот живот на ликовите не го трупаат одеднаш во серијата, туку полека епизода по епизода се запознаваме убаво со ликовите, а акцент се става на правото и случаите што ги работат.
Man with a plan A dad finds out that parenting is harder than he thought after his wife goes back to work and he's left at home to take care of the kids. Интересна комедија, ми се допаѓа. А и плус, носталгична сум по Friends па обожавам Џои да го гледам во серијава...предобар е
https://m.imdb.com/title/tt2575988/ Жовотот на неколку програмери и нивната борба да се реализираат како успешни во "силиконската долина".Комедија е и е многу јака . https://m.imdb.com/title/tt0408381/ Многу добар хирург добива фобија од крв,па го префрлуваат во едно англиско село да биде локален др.Исто добра комедија. https://m.imdb.com/title/tt1632701/ Незнам зошто е пишан како комедија,но не е.Интересен е многу сепак.Харви е многу добар адвокат,и на интервјуто за работа што го врши тој,ке вработи многу интелегентен дечко кој всушност нема диплома за завршено право.Понатами следат драмите што ке им се случат во животите,а и компанијата. https://m.imdb.com/title/tt2261227/ За љубителите на научна фантастика.Футуристчно општество каде човекот може да живее вечно доколку има чип каде му се чува целата меморија од неговиот живот. https://m.imdb.com/title/tt3749900/ Животот на Бетмен,(овде е дете)и психолошката обработка на негативците.Како станале негативци.Па и на самиот Бетмен. Ете ви неколку
1.Rise Одделот за драмски одделенија од работната класа и учениците оживуваат под страствен учител и семеен човек чија посветеност кон програмата го галванизира целиот град. Слична е на Glee серијата ама оваа е поинтересна не е до толку комична и предобра е. 2. Siren Градот опседнат со сирени и е превртен наопаку кога се појавува мистериозна девојка и почнува голем хаос. 3. Station 19 Ги следи животите на мажите и жените од пожарникарската станица во Сиетл.
Santa Clarita Diet Има само две сезони ама се очекува и трета да има во 2019 мислам. Серијава ми е Декстер meets очајни домаќинки. Смешна е на моменти многу, нереална ама смешна. Очекував повеќе од Дру Баримор(малце се разочарав од просечната глума) ама затоа Џоел и Аби и комшијата се одлични! Од мене има оцена 7/10
Legion. 8.5/10 Првата сезона е 8 епизоди , сега е во тек втората. Серијава можам да кажам дека е многу ми се допадна , има нови работи да понуди ,не е клише до клише и разни глупости , и особено глумата на Dan Stevens ,Jemaine Clement и Aubrey Plaza е одлична, прав талент се во серијава. Се работи за David Haller (Dan Stevens ) кој добил дијагноза на шизофренија уште како дете. Long story short , се заљубува во женска и двајцата имаат мутански моќи и се борат против лошите чичковци и остало. Почетокот од серијата е онака малце збунувачки и досаден , али како иде понатаму е све подобро и подобро. Така да ви претпорачувам а го гледате (има и гадни суштества и крв у случај ако се плашите од такви работи)
Кога загинува сопругата на Дани Таннер, спортски учесник во Сан Франциско добива поддршка од двајца нови цимери: зет и партиски момче Џеси и неговиот стрип-пријателски комичен пријател, Џои. Дуото помага при подигнувањето на трите ќерки на Танер: Д.Џ., Стефани и Мишел. Оценка 10/10
Killing Eve Нова серија од BBC Америка, има само 8 епизоди и е доста интересна. Од ликови страна станува збор за Villanelle, која е убиец и поприлично психопат, и Eve, која ќе работи баш на случаите на кои Villanelle е убиецот. Тие на чуден начин ќе се опседнат една со друга иако не се знаат во живо, и иако Villanelle ќе има причини да ја убие Eve, не го прави тоа заради таа опсесија која ја има со неа. Eve со тимот работи на тоа да ја фати Villanelle, а таа е на некоја своја мисија за "правда". Не сум добра во раскажување Ќе ви оставам и trailer, можеби ќе ве заинтересира
Во бегство од дилање дрога, Мајк Рос, брилијантно напуштање на колеџот, се најде себеси во работа со Харви Спектор, еден од најдобрите адвокати во Њујорк.
The good place Не знам од кај да почнам за серијава. Добар почеток би било да кажам дека е една од најдобрите ситкоми што ги имам гледано, крајно интересна, имагинативна, интелигентна серија. Ме изненади навистина. Првите две-три епизоди мислев дека е мех, ама потоа увидов дека не е така и дека треба да гледам со поголемо внимание зашто има многу puns и визуелни шеги вплеткани во навидум обичен хумор. Уште нешто што е проткаено во оваа пуфкаста и воздушеста комедија е дебата за моралот, етиката, што е исправно, а што не е... Вреди да се погледне, кастингот е одличен, Тед Дансон си ја знае работата, Кристен Бел не ми била нешто омилена, но тука е одлична. Има и добри пресврти, нешто што не би очекувала од ситком и се изненадив прилично на крајот на првата сезона. Инаку има две сезони кои се емитувани, третата сезона би требало негде во септември да излезе. Топла препорака за серијава, доколку сакате нешто уникатно, а не веќе се истото со досадните траки за смеење дајте и шанса.
@RainBow по твоја препорака, ја почнав The Good Fight. Навистина добра серија, на почеток сум, ама ептен е по мој вкус. Приказната интересна и ветувачка а актерската екипа е добра (иако некои ликови се малку мех). Благодарам за препораката.
Ја имаш ли догледано до последната излезена епизода? Серијава премногу изненади! И јас топло ја препорачувам. Предобро е осмислена.
Таман ја подзаборавив, и мене ми фали сега. Ја имам едно три пати гледано. Два пати сама и еднаш дечко ми ќе го дружев, да не гледа сам.
Patrick Melrose Мини серија од 5 епизоди базирани на 5-те истоимени полу-автобиографски новели од англискиот писател Edward St. Aubyn. Патрик потекнува од богато, но дисфункционално семејство. Тешкото детство и психофизичката злоупотреба од страна на татко му ќе резултираат во зависност од дроги и психички проблеми кај него. Неверојатна глума од Бенедикт Камбербач, а и од Hugo Weaving во улога на таткото, во споредните улоги ја приметив и ми се допадна и Indira Varma (Елариа од ГоТ). Има и жичка на префинет црн хумор, а и луксуз и идилична сценографија и локации во контраст на мрачната приказна. Ми остана уште финалето да го погледнам, ама топло ви ја препорачувам на сите, едноставно генијална серија со совршен британски квалитет
Неверојатно трио патуваат низ времето со цел да се борат со непознати криминалци и да ја заштитат историјата, како што ja знаеме.