Hawaii Five-O Серијава е предобра! Ми се допаѓаат глумците и врските помеѓу нив. Стив Мек Герет се враќа дома во Оаху, за да го пронајде убиецот на својот татко. Гувернерот му нуди шанса да води свој тим (task force) на Хаваите.
Препорачајте некоја серија која е нешто меѓу овие жанрови - хоррор , фантазија , мистерија Ми се гледа нешто со натприродни суштества , зомбиња (епидемија на вирус некој па бараат лек) итн... (Не The Strain , Supernatural , TVD , The Originals , The Chilling Adventures of Sabrina , Legacies , The Walking Dead , по можност други) Вооглавно ме интересира онака да има повеќе ликови и серијата да има некоја цел (да се победи нешто , да се преживее итн...) и да биде привлечна за гледање
МacGyver Серијава ми се свиѓа, зе заразив уште на почетокот. Младиот Ангус "Mac" MacGyver работи за тајна организација во рамките на владата на САД, потпирајќи се на неговите неконвенционални вештини за решавање на проблеми за да спаси животи.
Две научно-фантастични серии па ко воли, нек изволи Nightflyers https://www.imdb.com/title/tt6903284/ Во не толку далечна иднина на планетава е настанат хаос, намалени се ресурсите и владеат епидемии па единствен спас човештвото гледа во воспоставување контакт со вонземјански број кој е откриен близу до Земјата. Научниците и експертите се качуваат на Nightflyer, ултра модерен спејс шип но од самиот почеток почнуваат да се случуваат чудни нешта. Серијава е базирана на постара книга на Џорџ Р. Р. Мартин (Game of thrones) и навистина не е лоша. Десет епизоди се, жанрот е сај-фај, хорор, драма, романса. Првата епизода потсеќа малку на Event Horizont, поради детенцето ама тука завршуваат сличностите. Би ја оценила со 7, зошто е интересна и го задржува вниманието ама сепак како да и недостасува нешто екстра за да отскокне од останатите. Исто, ако читате критики, ќе видите дека многу често ја споредуваат со The Expance ( ) . Врска нема, станува збор за две скроз различни приказни, со сосема различни теми. Origin https://www.imdb.com/title/tt7801780/ Колонизаторски брод полн со заспани патници патува кон далечна планета кога се случува нешто. Група од десет патници се будат и откриваат дека тие се сами во евакуираниот број и да бидат нештата уште полоши, дознаваат дека еден од нив е заразен со паразит со вонземјанско потекло. Прашањето е дали ќе успеат да откријат кој од нив е инфициран пред сите да настрадаат? Многу ми се допадна серијава. The Thing, ама во вселена. Од мене има 10
Teen Titans Серијава ми се допаѓа, многу сакам вакви серии со суперхероии, предобри се. Тим од млади суперхерои предводени од Nightwing (порано Бетмен првиот Робин) формираат група за борба против злото и други опасности.
Предлог за некоја научно-фантастична(вселена , модерна технологија итн...) / постапокалиптична (уништен свет , малку преживеани , борба за преживување / авантуристична (борби , неискушни сцени итн...) Односно со еден збор ПРИВЛЕЧНА за гледање (нешто како "The 100" ако ја имате гледано)
Океј се тоа, а дали би сакал каде иднината е уништена и едвај се преживува ама имаат многу напредна технологија па тимови од иднината си ја пренесуваат свесноста во тела во сегашноста? Патем идев во темава баш серијава да ја предложам, пак. Travelers Нова сезона, нов предлог од мене за серијава. Уште се сеќевам кога ја гледав прв пат колку без здив ме остави. До 7ма епизода сум и не можам да дочекам до вечер кога можам да ја догледам. Е накратко, како шо кажав погоре, се работи за современа , но дистописка иднина, која развила способност за пренесување на свесност, но во тела кои се пред умирање, ама кога смртта можи да се превентира па "патувачот" можи да преживее. Приказната конкретно, е фокусирана на еден тим, патем сите патувачи одат во тим. Има лидер, инжиџер, историчар, доктор и искрено не знам шо е Карли ама изгледа како да е нешто слично на assasin. Постојано добиваат нови мисии за да ја подобрат иднината преку пораки пренесени преку деца, ама тоа е друго "зошто". Можам да навлезам многу на зошто и како за серијава ама мене ми е убедливо една од омилените. Затоа и длабоко ја препорачувам на секој кој барем малку би се заинтересирал од ова шо го напишав. Оценка: 10/10 Сезони: 3 IMDb
незнам колку теен има на форумов ама ми трена баш некој шо има гледано pretty little liars, има таков?
7 dada i jas od togash m treba ova pll the perfectionist shoe 2019 sho treba sega da izlegva shoe? Del od serijata ili
Како продолжување на серијата е тоа. Али ќе биде учителка и мислам дека околу животите на децата, т.е. учениците ќе се врти серијава.
Немам догледано ама не вервам да се разочарам. Прва ново- почната серија во 2019. The Disastrous Life of Saiki K Се работи за ... Надарено дете, значи има сет на супермоќи кои го прават најсилното живо суштество на планетата, ама ... Тој е интроверт и неќи да е центар на внимание па се ова го чува тајно. Е зошто е со супермоќи, чување на тоа тајна е тешко, мора постојано да се контролира, родителите пробват да го користат. Аниме е, прекрасно осмислено, генијално дури. Се одвива во форма на рандом приказни од денот на дечково од сликата, со нарација од него во позадина на настаните и негови гледишта. Дури и за некој кој не гледа аниме, високо го препорачвам. Две сезони по 24 епизоди има засега.
Arrow На почетоков серијава не беше нешто посебна но сега со новава сезона врв ми е! Разгалениот милијардер плејбој Оливер Квин исчезнува и се претпоставува дека е мртов кога неговата јахта ќе се изгуби на море. Тој се враќа пет години подоцна во еден променет човек, одлучен да го исчисти градот како маскиран и вооружен со стрела.
Дефинитивнo нaјдoбрa серијa штo сум јa гледaл и нaјдoбрa зa oвaa гoдинa. Серијaтa се викa YOU Вкупнo 10 епизoди зa првaтa сезoнa. Се рaбoти зa крими трилер и еден вид нa рoмaнтикa... Гo следи живoтoт нa еден Библиoтекaр кoј е oпсесивнo зaљубен вo еднa девoјкa, и oпaснoстите oд сoциaлните мрежи, не би сaкaл дa кaжaм нештo пoвеќе oд oвa... Нo вреди дa се пoгледнaт тие 10 епизoди. 2 сезoнa пoтврденo декa ќе се снимa. Oценкa 10 oд 10
Good Trouble Интересна серија е, spin off од The Fosters. Како двеве сестри се преселуваат во друг град и го живеаат животот како возрасни девојки.
Не е со надприродни елементи, но е доста интересна серија. LEVERAGE Се работи за тим од 5 луѓе, mastermind, грифтер, хакер, тепач и крадец, кои имаат мисии секој ден да помогнат таму каде што власта не може/не сака. Секоја епизода е различна, се соочуваат со секакви предизвици. Многу интересна серија, нема да зажалиш.