Јас се решив дека само на годишно ниво вака неколку една пред НГ ќе издвојам време да напишам предлози за изминатата година. Ко за инает овие три месеци почнав прекрасни серии ама не ги предлагам дур не чукни Декември сем некој конкретно ако не праша шо да гледа следно.
Сакам нови Не, сериозно, ги имам изгледано голем дел од тие, а ми се гледа нешто налик Секс еџукејшн Fun, на прв поглед тинејџерски ама што допира многу актуелни теми
BoJack Horseman? Или неќиш анимирани? Ептен длабока серија, блага комедија ама вреди секоја минута. Дефинитивно The Good Place спаѓа во категоријава. Пробвав да се сетам која беше поентата на the end of the fucking world ... Би рекла дека е океј. Ама се ова го пишав порано, пошто годинава на скроз поинакви серии се фрлив ( сем I'm not okay with this, дефинитивно не е за мене серијата).
Гледани ми се Ништо, вчера почнав една нетфликс серија Virgin River. Благе везе нема со овие напишаниве, ама океј ми беше за разонода
На листата ми е! Буквално периодов штиклираните ги гледав, следно сакав Cable Girls па Virgin River. Пиши како ќе ти се бендиса да знам дали неа да ѝ дам приоритет. Anne with an E ме осакати емоционално, мислам дека сум спремна да речам да ми е омилена серија. Као на прво место.
@lovestoneddd каде ја гледаш Silicon valley? Торент дали има некаде? Инаку Outmatched е исто налик Теорија за големата експлозија, од гледна точка на родители. Комедија е, ми се допаѓа. @theowndemon како е The crown, ти се допаѓа? Може кратка рецензија? Кога сум тука, For life е интересна серија, има 3 епизоди до сега, и немам некој впечаток, ама приказната ветува, ќе видиме како ќе продолжи. Се работи за човек кој неправедно лежи во затвор, зима диплома додека е внатре и станува адвокат, кроејќи планови како да излезе надвор. Драма е.
Не би знаела за торент, јас ја гледав на српскиве страни, serijeonline.net , a ја има и на други освен на оваа. А оваа кај да ја најдам?
Outmatched има торент од епизодите на Замунда. Ќе ја побарам Силицијумова долина, ќе најдам торент некаде сигурно.
@theowndemon драга, ги читав сите твои предлози за серииве и ќе речам ме мотивира да си пуштам ако може те молам да ми посочиш каде ги гледаш или дали ги симнуваш? (освен нетфликс) )
Тие шо се на Нетфликс, таму ги гледав. Други ги симнувам од rarbg.to мсм беше точно не сум при пц да проверам за точно.
Во потрага по нешто што ќе ме занимава, ама што нема да ми земе многу време оти не знам што ми е, с'клети ме фаќаат, си најдов мини серија од ЧЕТИРИ епизоди: When they see us. Базирана е на вистинска приказна, се работи за 5 црнци тинејџери кои неправедно се осудени за силување. Интересно звучииии и е кратка .
Дечки, почна новата (3та) сезона на "Westworld"! Ако сте ги подзаборавиле првите 2, еве да се потсетите до каде се со приказната. За тие кои прв пат ја започнуваат, прескокнете го видеото. Една нова серија што во моментов најмногу ми се допаѓа е "Devs". Откако дечко и' ќе изврши сомнително самоубиство, Лили ќе започне да истражува што точно се има случено. Лили ќе открие дека пред да тој да се "самоубие", последните денови ги поминал заедно со "Шумата", директорот на фирмата во која таа работи, и еден од Девовите (?) кои работат на разработка на супериорен софтвер кој може целосно и засекогаш да го промени животот. Малку е тешко за објаснување на дејствието, но е одлична серија за сите љубители на AI приказни, всушност креаторот Alex Garland е сценаристот на "Ex Machina" и "Annihilation". Уште една интересна scifi серија е "Omniscient", бразилска серија на Нетфликс. Во дистописко општество каде што сите луѓе се надгледувани 24/7 (нешто како во "1984") преку пратечки дронови, криминалот е речиси непостоечки, токму поради надлгедувањето. Но, Нина која работи како практикант во една tech фирма, ќе го најде својот татко убиен во нивниот дом. Прашањето кое најмногу ја мачи е како дроновите не сигнализирале нешто до "Системот" кој ги надгледува? Нормално, ќе започне да истражува што точно се има случено. Веќе кога сум на тема бразилски серии на Нетфликс, се потсетив на "3%". Веќе имам зборувано за неа, одлична е.
До кај си со ова? Мене не ми се бендиса, не од друга причина туку ми смета што е сихронизирана. Повеќе обрнувам внимание на тоа што зборат, затоа што не ми се свиѓа, звукот не ми се совпаѓа со серијата Ќе пуштам вечер High Seas да видам дали тоа ќе ми фати око. Ѕирни ја. Anne with an e - феноменална.