Јас гледав една епизода синоќа, ки изгледа интересна, ветува, ако си за таков жанр. Иста продукција е и го дава тој вајб како Dark германската серија. Ќе има 3 сезони.
Почна многу солидно и ме заинтересира но како што се одвиваше дејството ме разочара до толку да изгубив интерес и ја прекинам на средина.
Дали знаеш како одат по ред серијалите, јас ги изгледав The white queen потоа The white princess и сега незнам како продолжува дали со the spanish princess или има друг дел?
И предложете некоја интересна историска серија, може шпанска, англиска некоја. Најомилена ми е Outlander, ги имам гледано и Spartacus, The white queen, the white princess, Game od thrones, Vikings....
House of the Dragon Downton Abbey е прекрасна period drama. Го опфаќа периодот пред и по Првата Светска војна, во Англија. Marco Polo (2014), две сезони има, супер е. Britannia - ако ти се свиѓала Vikings, ќе ја бендисаш и оваа. The Gilded Age, слична на Downton Abbey. На Нетфликс исто имаше интересна серија за Романови, ко документарец е. Мислам дека се викаше The Last Czars. Ако ми текне уште некоја, ќе допишам.
Некои серии од типот на Emily in Paris за да пуштиш мозок на релаксација? Со така пократки епизоди, не многу долги.
Има и дел Spanish princess од истиот серијал со The white queen. Не ми е гледана додуша. Плус Reign, доколку ја немаш гледано, Tudors итн.
Bad Sisters 2022 Одамна не сум пишала тука. Што значи немало серија која ми "легнала" периодов Но, вчера ја завршив Bad Sisters и сакам да ја препорачам затоа што ја изгледав во еден ден цела сезона. Една сезона има само, а маестралниот Клеј, мислам дека долго ќе го паметам како гадниот сопруг на Грејс. Велат дека е слична со Pretty Little Liers,но на ирски начин.Снимана во Даблин, знаете за кој хумор се работи, многу мистерија и фантастични ликови од фамилијата Гарви. А, да и музика од Pj Harvey Кога сум тука, веќе, да препорачам и други серии кои ми оставија впечаток. Samantha Who? Ако ви се гледа њујорк школа-серија и ако сте фан на Сексот и градот Magpie Murders мистерија, од типот Агата Кристи Се истражува убиството на авторот,со интересна динамика.
Ми се погодија сериите у последно време Black Snow 2023 Ако ви се гледа мистерија нема подобро од мистери драма со Фимел. Во мало населено место во Австралија, во религиозно семејство се случува убиство кое не е разоткриено 25 години. Повторното отварање на случајот започнува со отварање на тајм капсула во школото, во кое наоѓаат детал кој не остава никого рамнодушен.Од тука се разоткриваат многу детали за околината во која живеела девојката, пријателите, семејството.. поврзани со случувања тогаш, но и со секојдневието сега. Во грото заостанати случаи , тамошен детектив се интересира за овој случај , баш поради негова случка, поврзана со датумот кога е извршено ова грозоморно убиство. Од мене 10/10 и топла препорака за викендашка серија
Mom ѕирни ја. Не е нешто нова, а не е ни кратка со осум сезони, ама еве периодов ја почнав и баш ме изненади позитивно. По 20 минути е секоја епизода. https://www.imdb.com/title/tt2660806/ Хуморот ептен ми се свиѓа, ликовите се одлични и се надевам ќе тера вака до крај.
Ја изгледав баш од твојава рецензија прочитана претходно, на крајот бев вака . Како и да е ептен добро смислена.