Форумџика на годината

Препорачајте интересна серија со кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Sonce, 8 ноември 2009.

1. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    182.504
    Гледана да, и една меѓу подобрите серии шо постојат. :inlove:

Штета да, зошто е совршена. Ама, ако траеше поќе немаше да прај смисла. Флибег буквално не остава и не ни дозволва да продолжиме да одиме со неа после свештеникот. Претходно не се сака многу, после него учи да се гледа себеси зошто тој е првиот шо ја гледа неа. Пред него сама се обидува да се справи со загубата на пријател и осеќа вина и то го пополнува со то шо не вклучва нас (публиката). Колку пати зборала со нас и никој апсолутно не го гледа то. Ама дури и само поглед да ни пратеше - тој гледаше. И ја научи да се сака, како шо тој ја сака. Да се гледа себеси, како шо тој ја гледа неа. Со негова помош учи да се сака себеси и да се ослободи од тежината и болката шо ја носи. И поќе нема потреба да ја носи та тежина со то шо прај ментален чек аут за да можи да се справи со емоционалната тежина. Јас уствари вака разбирам крајот.

Крајот е многу bitter-sweet. Тажен, сакам уште, Флибег и свештеникот ми го скршија срцето. Ама на крај на ден е „среќен“ крај и зато приказната мора да заврши.

На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    75.084
    Се ми е јасно, а и уште подобра ја прави ставањето крај "на време". Но, ме остави гладна за уште.
    Постојат мали шанси за 3 сезона...

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  3. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    6.151
    Дојдов да пишам нешто за серијата СРАМ. Јас ја гледав хрватската верзија, а ги има повеќе. Првата е мислам снимена во Норвешка. Ист концепт само локално прилагоден. Серијата го следи животот на тинејџери во средно школо, прва љубов, прв секс, булинг и сѐ со што се сретнуваат во тие години. На моменти и малку кринџ ама многу гледлива и заразна. Мене искрено ми беше супер, ме врати назад на тие години кога мислев сѐ што лета се јаде :D

Во јануари излегува трета сезона, а првите две се достапни на yt.

На theowndemon, sweet-cherry и bookslover им се допаѓа ова.
  4. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    4.909
    Најдобра серија евер! Ги имам изгледано сите верзии, најдобра ми е сѐ уште Норвешката и сега Хрватската, другите верзии ми се така мех, единствено може тука некаде Италијанската да е.

Едвај чекам следна сезона од хрватскава Скам :D

На theowndemon и boo3 им се допаѓа ова.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.181
    Допаѓања:
    43.743
    Ај да ја додадам и Heated Rivalry, ја открив откако го напишав мислењево.
    Препорака ако сакате спортски содржини кои вклучуваат хокеј, затоа што јас воопшто не ја гледам ради тоа што е steamy серија со двајца презгодни мажи.
    Воопшто не гледам романтики, ама за оваа направив исклучок. :angel:

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.400
    Допаѓања:
    68.470
    Серијава... Допрва уште толку ќе експлодира. Невидена хемија имаат, има нешто стварно посебно.
    Мислев дека е некоја смат глупа серија направена според смат книга, ама... уфффф.:worried: Предобра. Пре.до.бра.
    Ќе отворам тема утре. Мора.

All the things she said, од сите песни, нормално дека е таа. Ремиксот... Немам зборови.
    Патем, имаше хокеј во серијава?:D

На Angie1432, FriendOfDorothy и senjorita-v им се допаѓа ова.
  7. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    14.051
    Од спорт, ми се допаѓа делот на крајот кога фудбалерите ги соблекуваат дресовите и ги менуваат како еден симбол на фер-плеј и меѓусебна почит, а денес ја изгледав и првата спортска серија Heated Rivalry. 10/10.

На Angie1432 и senjorita-v им се допаѓа ова.