Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорачајте интересна серија со кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Sonce, 8 ноември 2009.

1. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.657
    Допаѓања:
    180.942
    Гледана да, и една меѓу подобрите серии шо постојат. :inlove:

Штета да, зошто е совршена. Ама, ако траеше поќе немаше да прај смисла. Флибег буквално не остава и не ни дозволва да продолжиме да одиме со неа после свештеникот. Претходно не се сака многу, после него учи да се гледа себеси зошто тој е првиот шо ја гледа неа. Пред него сама се обидува да се справи со загубата на пријател и осеќа вина и то го пополнува со то шо не вклучва нас (публиката). Колку пати зборала со нас и никој апсолутно не го гледа то. Ама дури и само поглед да ни пратеше - тој гледаше. И ја научи да се сака, како шо тој ја сака. Да се гледа себеси, како шо тој ја гледа неа. Со негова помош учи да се сака себеси и да се ослободи од тежината и болката шо ја носи. И поќе нема потреба да ја носи та тежина со то шо прај ментален чек аут за да можи да се справи со емоционалната тежина. Јас уствари вака разбирам крајот.

Крајот е многу bitter-sweet. Тажен, сакам уште, Флибег и свештеникот ми го скршија срцето. Ама на крај на ден е „среќен“ крај и зато приказната мора да заврши.

На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    74.488
    Се ми е јасно, а и уште подобра ја прави ставањето крај "на време". Но, ме остави гладна за уште.
    Постојат мали шанси за 3 сезона...

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  3. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    6.105
    Дојдов да пишам нешто за серијата СРАМ. Јас ја гледав хрватската верзија, а ги има повеќе. Првата е мислам снимена во Норвешка. Ист концепт само локално прилагоден. Серијата го следи животот на тинејџери во средно школо, прва љубов, прв секс, булинг и сѐ со што се сретнуваат во тие години. На моменти и малку кринџ ама многу гледлива и заразна. Мене искрено ми беше супер, ме врати назад на тие години кога мислев сѐ што лета се јаде :D

Во јануари излегува трета сезона, а првите две се достапни на yt.

На theowndemon, sweet-cherry и bookslover им се допаѓа ова.
  4. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    4.337
    Најдобра серија евер! Ги имам изгледано сите верзии, најдобра ми е сѐ уште Норвешката и сега Хрватската, другите верзии ми се така мех, единствено може тука некаде Италијанската да е.

Едвај чекам следна сезона од хрватскава Скам :D

На theowndemon и boo3 им се допаѓа ова.