Гледана да, и една меѓу подобрите серии шо постојат. Штета да, зошто е совршена. Ама, ако траеше поќе немаше да прај смисла. Флибег буквално не остава и не ни дозволва да продолжиме да одиме со неа после свештеникот. Претходно не се сака многу, после него учи да се гледа себеси зошто тој е првиот шо ја гледа неа. Пред него сама се обидува да се справи со загубата на пријател и осеќа вина и то го пополнува со то шо не вклучва нас (публиката). Колку пати зборала со нас и никој апсолутно не го гледа то. Ама дури и само поглед да ни пратеше - тој гледаше. И ја научи да се сака, како шо тој ја сака. Да се гледа себеси, како шо тој ја гледа неа. Со негова помош учи да се сака себеси и да се ослободи од тежината и болката шо ја носи. И поќе нема потреба да ја носи та тежина со то шо прај ментален чек аут за да можи да се справи со емоционалната тежина. Јас уствари вака разбирам крајот. Крајот е многу bitter-sweet. Тажен, сакам уште, Флибег и свештеникот ми го скршија срцето. Ама на крај на ден е „среќен“ крај и зато приказната мора да заврши.
Се ми е јасно, а и уште подобра ја прави ставањето крај "на време". Но, ме остави гладна за уште. Постојат мали шанси за 3 сезона...
Дојдов да пишам нешто за серијата СРАМ. Јас ја гледав хрватската верзија, а ги има повеќе. Првата е мислам снимена во Норвешка. Ист концепт само локално прилагоден. Серијата го следи животот на тинејџери во средно школо, прва љубов, прв секс, булинг и сѐ со што се сретнуваат во тие години. На моменти и малку кринџ ама многу гледлива и заразна. Мене искрено ми беше супер, ме врати назад на тие години кога мислев сѐ што лета се јаде Во јануари излегува трета сезона, а првите две се достапни на yt.
Најдобра серија евер! Ги имам изгледано сите верзии, најдобра ми е сѐ уште Норвешката и сега Хрватската, другите верзии ми се така мех, единствено може тука некаде Италијанската да е. Едвај чекам следна сезона од хрватскава Скам