Некои препораки од мене, што сум ги земала од библиотека или од продавници за книги: Од Рајли Сејгер - "Заклучи ги сите врати" и "Дома пред да се стемни", од Јозеф Карика книги, од Стивен Кинг "Кери", "Сјаење" и други, од Вилијам Блати "Егзорцист", Урсула Познански "Еребос", моментално на нив ми текнува, а кои се претежно хорор жанр.
За трилер можеш да ја прочиташ Верити од Колин Хувер, инаку исто така убави се книгите и на Фицек и Крис Картер
Можда Брајан Трејси? Мислам дека кај нас се доста од неговите наслови преведени, ги имаш и на нет да си ги симнеш.
За сите љубители на поезијата ќе ви ја препорачам Небесни разговори од Братислав Ташковски. Доза патриотизам и љубовни песни кои се од душа напишани.
Препорачајте книга која ќе ме насмее, не сум во период баш да се напнувам за тажни приказни. Сакам нешто што ќе ме опушти и насмее, еве макар и некоја романтика нека е ама без негативности, трагедии.. Нешто за да си искулирам мозок
Knigite od Sofi Kinsela, osobeno bi ti ja preporacala Znaes li da cuvas tanja, Go imam tvojot broj, Sovrsena (ne)domakinka, Mojot (ne) bas sovrsen zivot... Interesni se i se citat brgu
Kako najinteresna i najubava e Znaes li ds cuvas tanja i Go imam tvojot broj. Sepak i ostanatite 2 i se dobri
Покрај Тесс Геритсен, некој сличен жанр на книги, трилер, хорор, мистерии, медицински трилер да препорачате? Дали книгите на Фицек и Хувер се поврзани ко овие на Геритсен?
Книгите на Патриша Корнвел се дефинитивно поблиски до овие на Тес. Серијалот се вика Keј Скарпета (Kay Scarpetta) и доста е обемен, над 20 книги. Неколку имам прочитано, ми се допаднаа повеќето и ја препорачувам авторкава за тие што сакаат да читаат ваков тип на морничави трилери. Хувер дефинитивно не е во тој жанр, повеќето книги ѝ се одделни и романси се. Само Верити е по така накај трилер, но повеќе психолошки отколку нешто ко овие. А Фицек колку што знам, неговите исто си се секоја приказна за себе. Само книгите од серијалот „Колекционер на очи“ се поврзани, другите не.