Реално сакав да ја купам од Топер на македонски ама 1 300 некако не ми се даваа Ги купив трите тома на српски за 500. Само фикции читам ама историски не знам баш,сега гледав на goodreads што имам читано. Quo Vadis ми е читана ама таа и не е баш фикција со лудиот Нерон
Може ли да ми препорачате некој серијал како а Court of Thrones - Sarah J. Mass што ги има во нашиве библиотеки?
Не знам дали ќе ги најдеш книгиве во библиотека но еве ти неколку предлози: - Trial of the sun queen од Nisha J Tuli - Cruel Prince од Holly Black - From blood and ash од Jennifer L Armentrout - Serpent & Dove од Shelby Mahurin - The serpent and the wings of night од Carissa Broadband ( првата книга е предобра, втората сеуште не ми е читана). Од истата авторка Slaying the Vampire Conqueror. - Fourth wing од Rebecca Yarros (сега ја читам и многу е интересна, ја има тука во Пдф темата ако сакаш да ја симнеш) - Bridge kingdom - These hollow wows - Shatter me - The witch collector И други не ми текнуваат -
Серијалот Црвената кралица од Викторија Авејард. Изданија на Арс Ламина се и сигурно ги има во библиотека. Три книги имаат преведено нашиве мислам. Други серијали што може да ги разгледаш, Дивергентни од Вероника Рот (изданија на Полица) и Игрите на гладните од Сузан Колинс (Сакам Книги). Повеќе се дистопии отколку ова што го бараш, ама баш се адреналински. Е малку се постари серијаливе, па не знам, може и ти се читани. Ама еве препорака доколку не ти се. Присестра ѕирни ја исто така, од Џенифер Донели (од Сакам Книги е). Како re-imagining на Пепелашка доаѓа книгава, мене ми беше забавна. Друго слично на Сара Џ. Маас тешко да најдеш овде по библиотекиве. Девојката од мочуриштето - Дилија Овенс Раскажувачката - Џоди Пико Сенка на ветрот, до душа би рекла и сè по ред од Зафон Се мислам да ставам крај - Ијан Рид Приказна за суштината на времето - Рут Озеки
Источно од рајот - Џон Штајнбек ми се допадна ептен. Класик е ама иако е подебела книгата вреди да се прочита. Класик кој мислев дека ми е читан а не ми бил и не сум го доживеал вистински кога сум го читал е книга од 120 страни Странецот од Алберт Ками. Сега ми е врв. Од Орхан Памук Музеј на невиноста е прекрасна и ќе посакаш да го посетиш вистинскиот музеј во Истанбул и општо градот. Од Харуки не предложувам претпоставувам се ти е читано Интимност од Курејши мала книга но моќно ја соголува машката интимност.
Јас сум запрепасен, не верував дека е толку приемчива, одма ме освои а дали 40 страни прочитав. Искрено се надевам дека нема да опадне во квалитет.
Некој да ми препорача некоја книга каде што има факти,наука и теории за одредени настани или за живиот свет(да биде на македонски).Мислам дека ме разбравте што барам
Животот на нашата планета од Дејвид Атенборо, ја има во книжарниците на Литература.мк. Ја читав неодамна и баш ми се допадна.