1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорачајте книга

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од natasa.vakanska, 25 февруари 2010.

1. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.283
    Ја прочитав @Annath во темата за саем за нашите македонски автори и сфатив дека често ги занемарувам нашите писатели - не затоа што нема квалитетни книги, туку напротив, имам прочитано неколку одлични дела. Затоа, ве молам, препорачајте ми книги од македонски автори што ви оставиле најдлабок впечаток

На Puellapulchra му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Afrodita*

Afrodita* Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2023
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    69
    И фифти фифти е преведена од неа. Јас моментално ја читам и е многу интересна. Пука од мистерија :)

На riba79 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    3.007
    Допаѓања:
    9.539
    Исто. Освен во средно што ми беа лектири од македонски автори, вака да земам по избор книга од наш автор, скоро и да не памтам. А дефинитвно би сакала повеќе приоритет да и дадам на нашата литература. Така да, и јас би ценела добри препораки.:)

На *Ench@nted* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Afrodita*

Afrodita* Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2023
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    69
    Грешка не е од неа од Стив Кавана е. Али прочитајте ја во секој случај :)

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.148
    Допаѓања:
    81.656
    "Денот на црвот" од Симона Јованоска, мене ми беше преубава и ја препорачувам кај стигнам.
    "Одбројување" од Фросина Пармаковска, исто многу ми се допадна. "Очи со боја на чевли" од Петар Андоновски, краток роман, но одличен.
    Ми се допаѓа како пишува и Лидија Димковска, ги имам читано "Скриена камера" и "Кога заминав од Карл Либкнехт", постари изданија се и не знам дали се наоѓаат лесно, ама актуелни и' се "Но-Уи" и "Единствен матичен број", па можеш да ги погледнеш нив.
    Од Игор Ангелков се наоѓаат одлични книги, во моментов ја читам "Ветрилиште" и многу ми се допаѓа.

Разлистај го сајтот на Или-Или, македонските автори што ги нудат тие ми се најблиску до тоа што јас лично го сакам, кога барам нешто домашно за читање.

Еј, да. И "Диссомнии" од Игор Станојоски. Одлична книга, ја има на сајтот на Муза.

На MeowMeow, *Ench@nted* и Puellapulchra им се допаѓа ова.
  6. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.935
    Ќерката на дрвосечачот од Наде Стоилкович ,книгата ме расплака ,ме насмеа и ме изненади а кога прочитав дека е по вистински настан ме шокираше..

Сукубус од Катерина Шошко.

На MeowMeow и *Ench@nted* им се допаѓа ова.
  7. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    2.891
    Сега од саем ја земав „Разбудете го родителот во себе“ од препорака на инстаграм профилот Родители во акција.
    Искрено топла препорака за сите родители на форумот, поправило на мали дечиња. Преубави совети.

На Eunoia и MeowMeow им се допаѓа ова.
  8. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    557
    Зима со мирис на капини ако некој ја прочитал да прашам нешто

9. MarigoldA

MarigoldA Популарен член