Клер сака да избега од сопствениот живот и добива неочекувана прилика да замине и да го живее животот на Ева. Навидум совршена понуда, меѓутоа нештата се комплицираат...
Како личност со доста слаба самодоверба, ми требаат книги кои би ме промениле на подобро. Моментално ја читам “Ти си Ѕвер”, но за следно искрено немам појма која да ја земам. Која книга ви го променила животот, ви ја подобрила самодовербата и ви дала некое ‘main character’ чувство? Ми требаат предлози.
The let them theory од Мел Робинс, ја има во Антолог на македонски. Имаат преведено уште две книги од неа, супер се за таков тип на литература. Не е лоша и "Планината си ти" од Бријана Вист, издание на Три. Од Бата Прес ѕирни ги "Никому ништо не должите" и "Поставете граници, пронајдете мир", не се сеќавам на имињата на авторките, ама добри книги се за личен раст.
Ти благодарам. Случајно да не ја имаш видено The let them theory на англиски некаде? Исто и The subtle art of not giving a f*ck, ја барам долго време на англиски ама не можам да ја најдам никаде, ја има само преведена.
The let them theory ја имаше во Академска книга, а The subtle art можно е и да е распродадена таму зашто не е толку нова... Провери во Литература книжарниците, можеби некаде има останато примероци на англиски.
Дали некоја ги има прочитано овие? Или да ја земам Дански начин на воспитување на деца. Што препорачувате?
и јас сакав да ги земам овие. Таа со зелена корица ја најдов во еден home center кај нас само сеуште немаше цена ја начекав кога ја носеа. Би ја купила .
Потекло од Ден Браун е неверојатен трилер полн со мистерија, уметност и наука. Не можев да ја оставам до последната страница – идеална за сите кои сакаат возбудливо читање.
Erica Chidi - Nurture: A Modern Guide to Pregnancy, Birth, Early Motherhood―and Trusting Yourself and Your Body Kate Rope - Strong As a Mother: How to Stay Healthy, Happy, and (Most Importantly) Sane from Pregnancy to Parenthood: The Only Guide to Taking Care of YOU