„Ние децата од станицата Зоо“, јас ја читав на српски, македонски превод немам сретнато досега, но ако книгава ви падне в раце не пропуштајте ја.
Аги па напиши 2-3 реда за книгата, нешто во кратки црти барем да имаме некаква претстава за што се работи. Вака ми изгледа примамливо, ама ме мрзи по нет да барам скратена содржина.
Рејчел и Роуз се пораснати во различни средини.Рејчел ,опкружена со луксуз на Менхетн,како принцеза,решена во намерата да стане познат доктор.Роуз,порасната во сиромашен дел на Њујорк,подлегла на љубовната страст премлада и пребрзо,а потоа бегајќи од скршеното срце,утеха наога во адвокатска кариера.Ниедна не знае за тајната која ги поврзува-која започнала со нивното раѓање и која уште повеке ги споила кога се заљубиле во ист маж. п.с.ова е преведено од српски п.п.с.Авторката на Жената во црвено е автор и на ова дело
Во последно време се` повеќе и повеќе сакам да читам поезија. Би било супер да ми препорачате нешто, било од македонски или странски автор, но да е во границите на мојата возраст, а сепак да не е премногу детско. Читал некој нешто?
1. Алехемичарот од Пауло Коељо 2. Папата Јована од Дона Вулфолк 3. Оркански височини од Емили Бронте 4. Кодот на Да Винчи од Ден Браун 5. Сенката на ветрот од Карлос Руиз Зафон 6. Индиго Бомбај од Јагода Михајловска - Георгиева 7. Дваесеттата сопруга од Инду Сударесан ги напишав и во една тема Омилени книги , се надевам ќе ви се допаднат
Моментално читам книга од Хелен Филдинг, авторката на Дневникот на Бриџит Џонс. Книгата се вика Оливија Џулс и премногу бујната фантазија. Лесна е и многу брзо се чита. Интересна е, има возбудливи заплети, романса, комични ситуации...Прекрасна книга за опуштање на мозочните ќелии
Обожавам книги Еве некои интересни: Затоа што те љубам од Гијом Мисо А потоа од Гијом Мисо Шоља чај од Ејми Ефрон Страници за нашата љубов од Николас Спаркс
Во последно време читав нешто покомплексно за мене, некои филозофии за животот. Сакам малку да го одморам мозоков, па препорачајте ми некоја лимонатка.
Имав прочитано една книга Тајните на мојата природна медицина од Рика Зараи, книгата е слична со Моќта на потсвеста од Џозеф Марфи, интересна е и ја препорачувам
За сите љубители на spy-fiction, политички трилери и акција, топло ги препорачувам кнгите од Роберт Ладлам. Посебен впечаток ми оставија „Пеколен фактор“ - лош превод на македонски, оригиналниот назив е The Hades Factor и Париска опција.
Mislam deka poveketo citateli na dobri knigi ja imaat procitano no sepak za ti esto ja nemaat "Kalugerot sto go prodade svoeto ferari"-Robin Sarma. V knigata se zboruva za DJulijan Mently vrven advokat cii zivot za malku ke go dovede do infarkt posle toa mu pretstoi i duhovna kriza koja ke go natera da razmisli za svojt zivot.Ovaa kniga polna so mudrosti moze da go zbogati i unapredi sekoj poedinec,nema da zgresite dokolku imate moznost da ja procitate ima sto da se nauci od knigata..... [mod-kirilica:2e7ddk0r][/mod-kirilica:2e7ddk0r]
Сега се сетив не знам дали ги имам овие книги пишувано во темава, но еве за секој случај „Кум“ првата и втората книга од Марио Пузо
Гијом Мисо и тоа овие три книги 1. Затоа што те љубам 2. А потоа 3. Како без тебе? Исто и трилогијата: 1. Принцезата Султана 2. Ќерките на принцезата Султана 3. Прстенот на принцезата Султана. Работени според вистински настан и вистинска личност.
За оние кои сакаат мистерии - Еквинокс од Мајкл Вајт. Ќе навлезете во тајните на Алхемијата, а и нешто што не сме го знаеле за Њутн (освен математичар и физичар се занимавал и со алхемија). Романот е фикција, но се базира на факти.
многумина ја фалат оваа книга па би сакала да ја купам. може ли некој да ми каже за што од прилика се работи
,,Не е важно колку си добар,важно е колку добар сакаш да бидеш‘‘ од Пол Арден.Светски бестселер,книга за секој кој се стреми да успее.
Дали некој ја има читано Засекогаш во срцето од Весна Дедиќ Милојевиќ? Ми ја препорачаа еднаш но некако не ми беше многу веродостојна личноста сакам да ја купам ама на двоумење сум