1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорачајте книга

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од natasa.vakanska, 25 февруари 2010.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    7.849
    Ја прочитав книгата пред 2 недели откако ми ја препорача библиотекарката стварно е многу добра книгата.А исто така вчера ја прочитав Раскажи ми ги соништа од Сидни Шелдон.Кој го интересираат психолошки трилери слободно нека повели, кулуминацијата тешко дека ќе ја предвидите, а освен тоа базирана е на вистинска приказна.
    Три преубави жени: Ешли, Тони и Алет се осомничени дека направиле повеќе брутални убиства. Мажи со кои тие се гледале и тоа во различни земји се убиени, искасапени и кастрирани.

Сите работат во иста компјутерска компанија. Двете се пријателки, а третата девојка не ги познава другите две.

Ешли Петерсон е американка, осамена и срамежлива компјутерџика која не згазнува ниту на мравка, но таа има чувство дека некој ја следи, дека сака да ја убие иако не знае зошто. Тони е англичанка, дрска кавгаџика склона кон луди ноќни прошетки и флертувања на интернет. Алет е смирена, наивна италијанска уметничка душа.

Полицијата ќе ги уапси и следува едно од најбизарните судења на векот. Заснована на вистински настани, оваа книга нè води од Лондон и Рим до Квебек и Сан Франциско и нè остава со гримаса на изненадување.

На CharmedGirl, ViktorijaMari и Neytiri им се допаѓа ова.
  2. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Спутник љубов . Нема да искоментирам ништо, бидејќи книгава од толку воодушевувања ме остави без зборови.
    Совет: Ако некој земе да ја чита нека не го прави тоа навечер, оти нема да може да заспие. :)

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Може да ми препорача некој некоја добра книга?
    Роман онака лесен за читање :)

4. Pink.Princess

Pink.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    27
    На крајот на виножитото-Сесилија Ахерн(љубовна)

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.880
    Допаѓања:
    81.146
    Toпло ви ја препорачувам Мајсторот и Маргарита од М. Булгаков.
    Како што Булгаков тврди дека ракописите не горат, уметноста и мислата се вечни и неуништливи, така и јас тврдам дека книгава е нешто на кое никогаш нема да му помине `модата` и мора да се прочита и да остане врежана таму низ нашите глави за навек! :)

На LivingGlam, enca.69 и firequeenn им се допаѓа ова.
  6. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    ај препорачајте некоја книга за забранета љубов :)

7. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Најмногу ми се допаѓа „Тајната“. Исто така можеш да ги прочиташ „Будење“ и „Моќта на потсвеста“. ;)

8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.197
    Допаѓања:
    56.753
    Али и Нино - Курбан Саид. Издание на Темплум.
    Одлична.

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    60 НАЧИНИ ДА ГО ПРОМЕНИТЕ СВОЈОТ ЖИВОТ- Линда Филд...

Ја имам читано книгата, прекрасна е ;)

10. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547

Можеш ли во спојлер накратко да кажеш за што се работи во книгата?
    Ми се чини интересна :)

11. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    43.755
    Секогаш ја препорачувам - Природен роман, од Георги Господинов.

Безмалку, лудистична, интересна, повеќеслојна книга што секогаш со задоволство ја препрочитувам.
    Невозможно е да се прераскаже, затоа - прочитајте ја.

12. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Ај препорачајте ми книга ама психолошка онака некоај шо деф ке ме внесе :)

И патем кој беше авторот на книгата “Будење“ ??

13. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Ако бараш стварно психолошки роман ти препорачувам:

,,Злосторство и казна"-Достоевски

14. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Антони Де Мело? :?:
    Ако е таа „Будење“ шо мислам дека е.

На WildCherry му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Книги кои ме оставија без зборови Скрупули 1,2 дел од Judith Krantz -Книгите се многу стари,ги најдов во малата библиотека на мајка ми и ги читав на српски јазик.Доколку можете да ги најдете во библиотека ви ги препорачувам.
    Еве ја содржината на книгите (на српски е) доколку некој е заинтересиран.
    Рођен једино дете истакнути научник, који је члан породице, али часни Винтхроп морају да раде за живот, Вилхелмина је надимак "Мед", деминутив њеног средњег имена. У свом зачетку, њена мајка умире, а она је покренуо њен удаљени отац и домаћица. Она одраста изолован од њене шире породице и, уз помоћ домаћица, претвара у храну за комфор. Око пут је дипломци из средње школе, она је напустио $ 10.000 девојка тетка, која моли је да га потроше улудо док је још увек млад. У последње покушају да "нашла" Драга иде да живи у Паризу са француском породицом. Ту, она пролази кроз трансформацију и тела и душе, прво променио јој име у Били, онда губљење тежине, а затим добија париског стила под вођством Лилиане, елегантан Францускињом која је њена домаћица. Она је такође упознао са Едуарда, Лилиане је релативна. То је њена прва сексуална афера, али када аристократске али без пара Едуарда открива да Били нема новца, он показује свој прави боје и завршава однос.
    Били се враћа у Америку и да се Бостону запањен њеном новом телу и лепоти. Осећање "није у њеном кожом," а не жели, у 19, за почетак колеџ, она се сели у Њујорк да присуствује Кетрин Гибс секретарске школу и припремите се да зараде за живот. Она упознаје Џесика, њен цимер у Њујорку, који јој учи о мушкарцима и сексу и постаје њен најближи пријатељ, и креће на авантуру вихор сексуалног открића. Када је дипломираних студената из Кејти Гибс, она је унајмљен од стране Икехорн предузећа, а за време пословног састанка у Барбадосу, она спава са, а затим удаје извршни директор, Елис Икехорн, који је далеко старији од ње. Наредних неколико година су срећни они, као и Били Елис живи гламурозним животом испуњен са странкама, домовима широм света, и редовно наступа на најбоље обучена листе. Елис је, међутим, пати два онеспособљавајућа удара, и Били да их помера са Менхетна до Бел Аир, Калифорнија за бољу климу.
    Али, Били живи као усамљеник у свом огромном кући и тражи бесциљно из неког разлога у њеном животу, на крају развоју принуде да купују на Беверли Хилсу. Седам година после можданог удара Елис ", он умре, оставивши Били огромне богатство, али и огромну количину кривице. Били схвата да она никада неће пронаћи "оно што је у потрази за", па она одлучује да отвори бутик луксуз под називом "скрупуле". Она запошљава заљубљених О'Нил за дизајн одеће моде за купце и заљубљених близак пријатељ, паук Елиот, некадашњи модни фотограф, који именује себе Стил директор и арбитар елеганције. Састанак, разне романсе, а каријеру преокрете заљубљених и Спидер, заједно са развојем њиховог односа, чине велики цос у роману.
    Прича се развија око крају другог брака Били да Вито Орсини, филмски продуцент, филм који је он прави, а затим око Оскара. Други цос тиче Билли нови пријатељ Доли Месец, китњаста женску споредну улогу у Вито тренутни филмски пројекат, Огледала, Доли је трудноћа, њен однос са рачуновођа, као и провале на Прице Ватерхоусе, где су Оскара гласачких листића табеле и резултати чувају. Прича се завршава на Оскара, где је Били чека најаве да Вито филм је освојио и Доли драматично иде у рад. У исто време, Спидер и заљубљених схвате да њихово пријатељство се претворило у љубав.

16. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Четирите спогодби - Дон Мигел Руис
    Тајната - Ронда Бирн

17. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Женски ај препорачајте ми некоја книга во која се зборува за некоја девојка која се наоѓа во Париз или нешто поврзано со овој град :)

18. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Даниела Стил- Пет дена во Париз.
    Не сум ја читала, ама мислам дека се работи за маж и жена што се наоѓаат во Париз, така некако беше.

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. qqq

qqq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    7
    11 минути-Пауло Коелјо

20. principesa

principesa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    101
    Марина - Карлос Руиз Зафон....дефинитивно многу убава книга и обавезно сите што ја немаат прочитано Никаде без ќерка ми - Бети Махмуди (за секоја девојка, жена, како идни и сегашни мајки) ;)