PA vaka od oblasta na psihologijata ja preporacuvam PATOT PO KOJ PORETKO SE ODI - Skot Pek ...... navistina vredi da se procita mnogu pomaga za zajknuvanje na licnosta i malku da gi pogledneme rabotite poinaku od toa sto se navistina .... .. imam mnogu knigi procitano no ovaa inzvoredna se cuvstvuvav kako da sum bila na psihoterapija :up:
Јади,моли се,сакај - Елизабет Гилберт Порака во шише - Николас Спаркс Шангај бејби - ??? :up: :up: :up:
Петмина што ги среќаваш во рајот од Мич Елбом. Интересна книга за тоа како некои од луѓето што сме ги сретнале во животот, знаат да остават траги на нашата иднина. Исто така и Вторниците со Мори од Мич Елбом е прекрасна книга.
"Затоа што те љубам" - Гијом Мисо Болен драматичен патепис на психата, премногу човечки мазохизам, топлокрвна одмазда, атрофија на срцето... Сонливи но сеуште читаме зар не? Проклетата стрв по неизвесното не удира по слепоочниците будејќи хронична мигрена и при најотпорниот имунитет,аверзија кон болката,панична епилеписија при помислата на загубата на себеближниот. Пандемониум на три визуелизирани смртнички ада кои по игра на судбината паѓаат во рацете на брутлано стручниот психолог Конор ја доживуваат својата хаотична метаморфоза. Алисон-самоубиствена старлета, Иви - одмаздољубивата емотивка и Марк - себеказнивиот психолог со телата приклучени на еден вид виртуелна релност мораат да се соочат со своите отелотворени Танатоси (грчки Бог на смртта) и да им ги предадат таткото, мајката и чедото на она што никој не го видел, помилувал или огледал,она каде што само може да се препуштиш на непознатото. Преку некои кулминалнокултни бележења на Мисо се наоѓаме ембрионално мали и исплашени, сфаќајки дека во својата психотична симбиоза и неподносливо прележаната бол, неговиот ум бега. Да трча и по 1000 метри со пречки, оставајќи ги зад себе љубовта,омразата, судбината, но никогаш па и тогаш неможе да се ослободи од стравот бидејќи нели никогаш не сме поранливи и исплашени од тогаш кога љубиме.
Неколку пати ја гледав книгата во библиотека и некако не ме предизвикуваше да ја прочитам,ама по толку препораки на интернет ја зедов.Баш вчера ја дочитав и сум пријатно изненадена. Малку сум скептична за кинеските писатели ама оваа ми се допадна. Инаку да не ја има читано некој На патот од Џек Керуак???
Ги препорачувам книгите од Александар Дима таткото... прекрасни книги, приказни за минатите времиња, преполни со страст, интриги, крвопролевање во име на љубовта, и секако полни со љубов... нема да зажалите!
Mn dobra kniga )) Da si nestrpliv da ja procitas celata! Eden den ja citav, tolku mi bese interesna sto ne ni slegov da jadam Inace,filmot go gledav pred izvesno vreme, mislam deka e od 1972 god so Franko Nero )) Lepotan ))
papata jovana praznikot na rozite bestseleri od den braun herman hese albert einstein - mojot pogled kon svetot agata christie paulo coeljo skolska literatura vprocem moja omilena bozestvena komedija -algieri sekspir - romeo i julia, hamlet, king john...magbet..... tartif - molier les miserables - viktor igo mladiot verter - gete evgenij onegin - puskin gogol zlostorstvo i kazna - dostoevski vojna i mir, ana karenina, smrta na ivan ilic - tolstoj I MNNNNNNNNNNNN MNNNNNNNN DRUGI...NEMOZAM DA SE SETAM...)))))))))))))))))))))))
Дечки беше ли некој од вас на саемот на книгата нели од 13-ти е почнат, а до 18-ти ќе трае. Јас пламирав во петок или сабота да отидам, па ако бил некој од вас кажете дали имаше добар избор на книги и цените беа ли прилично намалени?
Јас бев на саемот, но за жал овој е најлош до сега. Има само една хала и многу малку издавачки куќи. Специјализирана литература нема, а белетристиката е со цени исти како кога издавачките куќи си организираат интерни саеми.
neznam koj go interesirase za knigite od Ditas no gi ima kaj deckite sto prodavaat knigi na staro 250 den. e edna a do pred nedela dena gi imase site knigi od nego. koga sme kaj preporacuvanje na knigi bi vi gi preporacala poslednata kasmirsa rosa, papata jovana, zagovor na tretoto nebo, najgolemiot trgovec na svetot ako mi teknat uste nekoj ke vi pisam
Теорија на хаосот....малку конфузно и опширно но за воодушевување во секој случај Невеста во Борџии...мислам во еден здив ја прочитав Финансиер, Титан од Драјзер....најдобро нешто според мене(се читаат првин Финансиер , па Титан) мотивирачки книги, суштината е падовите, поразите, воздигнување, пад, воздигнување....како да се исправиш по зададен удар од животот...а начинот на кој се напишани....остава без здив И дефинитивно кој не ја прочитал Добра земја-Перл Бак.............да не губи време...безвременска книга...навидум лесна и едноставна, но е многу многу длабока и поучна книга... Шега - Кундера...апсурд , напишан на многу неапсурден начин....мек...не круто и безчуствително, како да речеме Странецот.... И еве сега ја читам Катедралаta на морето, и прееска мислам читкам некој пола саат...јас сум поминала 100 страни...солидно, доста солидно....сега за сега барем
Добра Земја е првиот дел, потоа е Синови па на крај е растурен дома, ите три се Бак, Инаку искрено ви ја препорачувам се плашите ли од темница, фантастична книга која ве остава без здив од Сидни Шелдон - трилерче