1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорачајте книга

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од natasa.vakanska, 25 февруари 2010.

1. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Искрена љубов: можеш некоја од Николас Спаркс како „Последната песна“, „Драги Џон“, „Вистинскиот верник“, интересна е „Знаеш ли да чуваш тајна“ од Софи Кинсела, или некоја од Нора Робертс: „Паднати ангели“, „Вечерва и засекогаш“, „Краеви и почетоци“. Понови изданија се оние на Џули Џејмс - смешни и сите имаат happy end.

2. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    нутриционизам и фитнес книги

Дали некој може да ми каже некој книги за нутриционизам и фитнес бидејќи тоа многу ме интересира и сакам да знам? :$

3. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    Римјанка - Алберто Моравија
    книгава е малку досадна на средината ама крајот е феноменален

4. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    1.157
    Препорачајте ми некои добри книги за жената во исламскиот свет, како низ конкретни приказни се раскажува нивниот живот. Немојте некои како Бадем, бидејќи воопшто не ми се допадна таа книга :(

5. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Не сум ја читала „Бадем“ и не ја знам конкретната тема на таа книга.
    Но, на оваа тема би ти ја препорачала „Илјада неверојатни сонца“. Авторот се вика Халид Хосеини. Исто, убава и е „Девојките од Ријад“ од Раџат Алсанеа. Многу ми ја збореле и „Љубов во ранетата земја“, но не сум ја прочитала таа. :)

6. InnaPH

InnaPH Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    0
    :)

Прикачени фајлови:

7. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    ''Љубов во ранетата земја'' е одлична книга.Барем јас ја прочитав многу бргу и ми остави голем позитивен впечаток
    И една што секогаш ја препорачувам,што ја имам прочитано неколку пати и пак би ја читала е ''Исповед од харемот''

8. 3m43

3m43 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    88
    Читајте ја Малечката Фадета- Жорж Санд.Многу интересна книга.Нема да зажалите.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. popi

popi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    63
     Пустински цвет - Варис Дирие. Феноменална вистинска приказна

10. Makide

Makide Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    325
    - Рингишпил- Јелена Б.А
    - Писмото на госпоѓа Вилма -Јелена Б.А
    - Калуѓерот што го продаде своето Ферари - Робин Шарма
    - Едно лето во Италија - Луси Гордон
    - Атентат - Јасмина Кадра феноменална книга што мене лично многу ми се допадна
    - "Илјада неверојатни сонца" од Калед Хосеини
    и сите романи од Агата Кристи

11. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Дали некој ја има читано книгата?

Ако сакате добра книга,тогаш сигурно нема да се покаете ако ги прочитате книгите од НИКОЛАС СПАРКС.За мене еден од најдобрите писатели. Прочитајте ги прво ПРИБЕЖИШТЕ,ПОСЛЕДНА ПЕСНА .. Бидете сигурни дека нема да се покаете.Исто така кој го нема гледано филмот THE NOTEBOOK, може да ја земе книгата да ја прочита се вика "Страници на нашата љубов" .. Сепак мислам дека прво треба да ја прочитате ПРИБЕЖИШТЕ.Секој пат кога ја читав се воодушевував на стилот на кој е напишана,како е напишана итн.Најдобра е.Јас сега ја барам исто така од него ПОРАКА ВО ШИШЕ но никако неможам да ја најдам :/ :inlove:

12. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    1.793
    Марина - Карлос Руиз Зафон.

Прекраснотија, не можев да ја оставам, буквално.
    Ме обви со мистерија и ме потресе .. и додека читав, и додека лежев пола час и размислував за неа, откако ја завршив.

:bow:

На FlameFairy и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  13. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    29.263
    Па би ти ги препорачала останатите книги на Џон Грин, ако ти се допадна неговиот стил на пишување, таман ќе ти се погодат :)

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Shoshanna1

Shoshanna1 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    47
    Јас би ви ги препорачала сите книги од Александра Потер. Многу ми се допаѓа нејзиниот стил на пишување, лесен, смешен. На моменти има неколку нереалени нијанси што и се прифатливи затоа што според мене ги прават книгите поинтересни за читање. Ги имам прочитано Која е таа девојка, Мојот господин совршен и Внимавај што посакуваш.

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Пеперутка-Сашо Тасевски :) :)

16. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.677
    Допаѓања:
    5.445
    Последниве две книги ми беа околу животот, Универзумот, правилата за успех, а сега сакам некоја лесна книга, за опуштање, со убава љубовна приказна која ќе ме воодушеви и ќе те тера да ја прочиташ во еден здив. :)

ПС. Звучам со постов како оние што пишуваат пораки на Крт мрт и бараат партнери :D

17. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Марина-К.Р.Зафон
    Кој не ја прочитал не смее да умре а да не го направи тоа ! Наредба е сфатете сериозно ! :*

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ClaudiaLeBoursier

ClaudiaLeBoursier Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    22
    Последно ја читав Something about you од Julie James на англиски ама има и македонски превод и насловот на македонски мислам дека беше Мојот личен FBI агент. Ја препорачувам на сите! Феноменален сплет од трилер, романса, преубаво и детално опишани административните работи на јавното обвинителство, поединечните делови од работата на FBI агентите како и детално опишани секс сцени!!!!

Ми се допаѓаат сите книги од Julie James и моментално барам на интернет да симнам уште една книга од неа A lot like love дел од трилогијата со FBI агентите...па би ве замолила ако некоја од вас знае линк за торент или било што друго за симнување на книгата во pdf формат ве молам да ме известете! Благодарам однапред

19. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Комплетот од Федерика Боско : Смртно вљубена,Љубовта не е за мене и Љубовта ме води :D

20. Ilovetaylorlautner

Ilovetaylorlautner Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Предлог за книга

Драги луѓенца, потребен ми е ваш предлог за книга со навистина интересна содржина и со неочекувани дејства. Имам премногу книги прочитано што веќе незнам кои. Само сакам некои напнати, и тешки за читање. Прифаќам секаков жанр. :) :$
    Не сакам некои напнати и тешки за читање. *