Скриена Во Најмрачниот Агол - Елизабет Хејнс Паднати Ангели - Нора Робертс Ти не Знаеш да Сакаш - Сузан Елизабет Филипс
Скоро сите книги на Паоло Коељо но ако морам да издвојам некоја тогаш дефинитивно Алхемичарот Рингишпил-Јелена Бачиќ Алимпиќ Моќта на потсвеста-Џосеф Марфи Калуѓерот што го продаде своето ферари-Робин Шарма
Devojkata na komandantot - Pam Djenof Soprugata na diplomatot- Pam Djenof Site sonista na svetot i Belata svetlina vo Pariz ot Tereza Revaj A train in Winter - Caroline Moorehead (avtobiogravska, za cetri zeni i nivnata sudbina)
1984 од Џорџ Орвел! Се мислев да ја прочитам долго време, и ми стоеше така на таблетот, па после ја симнав на киндл, и пред некој ден конечно ја почнав и се заљубив. Предобра е.
Uste edna kniga prevedena od Tereza Revaj. Mora da e mnogu ubava. Zlatnata doba na nadezta https://www.facebook.com/ClubMatica Ako ja procitas, molim te napisi mislenje.
Наредна недела ќе идам во Скопје ќе се подновам сигурно со книги. Ја имам во план веќе книгава верувам дека е убава.
Некоја мистерија да препорачате... дејството може да биде и во подалечно минато, одамна немам читано нешто такво...
Odvaj ceka da mi kazes vpecatoci. Sakav od Laguna da gi naracam : U dobru i u zlu Druga doba Bosfora i Zlatno Doba nade. Gledam Matica preveduva poleka. Znae nekoj kako mozam da gi vidam site knigi na Matica. Obicno ovde odam za da se informiram https://www.facebook.com/ClubMatica Ovaa kniga e fantasticna.
Раскажувачката од Џоди Пико, преубава книга за втората светска војна со две гледни точки, и од германската страна и од еврејската. Топло ти ја препорачувам. Има и мистерија и љубов, историја... Книгите од Кристан Хигинс се полн погодок, имаат некоја преубава, топла емоција, доколку не си заситена од овој жанр супер ќе ти дојдат. Кај нас мислам ги има Од љубов до омраза и Јас и ти. Ако сакаш саркастични и совршени хероини можеш да ги читаш од Џули Џејмс книгите. Ако сакаш некој класик слободно читај ја Одвеано од виорот. Безвременска.
Александра Потер Софи Кинсела Линдзи Келк Било која книга од нив има некоја љубовна тематика и се доста интересни Ако може некој предлог книга за борба со бикови нешто.. ?