дали некој може да ми каже книга што не е за адвентури на деца или кој било , некоја книга што нема многу од тие ''тинејџерски'' работи и што е малку посериозна и поучна , како поезија или нешто така..?
Книгите од Карлос Руиз Зафон се многу добри, не се поезија ама се сериозни мислам дека ќе ти се допаднат ако ги немаш читано... посебно „Сенка на ветрот“
Ќерката на мојата најдобра пријателка- Дороти Кумсон Полиња на диви нарциси- Винка Саздова Рингишпил- Јелена Бачиќ Алимпиќ Под мермерно небо- Џон Шорз Писмото на госпоѓа Вилма - Јелена Бачиќ Алимпиќ Која е таа девојка - Александра Потер Ако го дочекам утрото- Сидни Шелдон Порака во шише - Николас Спаркс
Би ја препорачала - Лубов во ранетата земја од Џин Сасон Приказна за храброста на една жена и за нејзиното бегство од Ирак во текот на војната.
Викендов бидејки имам послободно време би сакала да прочитам некоја добра книга. Предложете некој љубовен роман?!
„Копилето од Истанбул“ - Елиф Шафак Прекрасна приказна, со малку историја, љубов, семејна поврзаност...
Може да ми препорачате автор и книги со мистерии, трилери слично на Ден Браун? Може и психолошки некои битно да не се љубовни
5/5 Nezaboravna kniga. Za ljubitelite na knigi povrzani so Rusija bi ja preporacala trilogijata od Paullina Simons: 1. The Bronze Horseman (The Bronze Horseman #1) 2. Tatiana and Alexander (The Bronze Horseman #2) 3. The Summer Garden (The Bronze Horseman #3) Drama/ Semejna/Lubovna Dejstvoto se odviva za vreme na Vtora Svetska Vojna i po vojnata Ovie knigi ni najsilnoto srce nema da go ostavat bez emocii. Za ljubitelite na trileri bi preporacala serija na knigi od Jeffrey Archer. Covekot e najgolemiot prevarat vo istorijata na britanskiot parlament.Procitajte ja negovata biografija http://en.wikipedia.org/wiki/Jeffrey_Archer Mozebi ne bil dobar za vo parlament no za pisatel na trileri e nezamenliv. Poglednete nekolku intervjua na YouTube i nema da se pokaete za vremeto pominato so ovaa serija na knigi. https://www.goodreads.com/series/show/66428-the-clifton-chronicles
За оние кои се во потрага по среќен живот и успеси и за оние кои се разочарани и сметаат дека тапкаат во место -Барај и ќе добиеш-Естер и Џери Хикс Закон на привлекувањето-Естер и Џери Хикс -Можеш ако веруваш дека можеш-Норман Винсент Пил -Моќта на позитивното мислење-Норман Винсент Пил -Моќта на потсвеста-Џозеф Марфи За оние кои сакаат љубовни романи во кои се крие голема уметност и животна филозофија -Вештица-Венко Андоновски -Џејн Ејр За оние кои сакаат историски романи -Клеопатра-Карен Есекс -Кринот од Нил-Стефани Дреј -Песната на Нил-Стефани Дреј -Султановиот Харем-Колин Фалконер
Би ви препорачала, моите последно прочитани: Лекции за љубовната болка - Кети Кели Еднаш во животот - Кети Кели
Bravo za postot. За оние кои се во потрага по среќен живот и успеси и за оние кои се разочарани и сметаат дека тапкаат во место -Барај и ќе добиеш-Естер и Џери Хикс Закон на привлекувањето-Естер и Џери Хикс -Можеш ако веруваш дека можеш-Норман Винсент Пил -Моќта на позитивното мислење-Норман Винсент Пил -Моќта на потсвеста-Џозеф Марфи Gi poracav site ovie knigi vo mojata biblioteka. Verojatno za nekolku dena ke pristignat i ke pocnam da gi citam. Jas sum golem obozavatel na ovoj zarn na knigi. Sekogas imam nekoja koja e vo moja raka da me drzi pozitivna. Edna golema dilema, dali da zapisam vtor fakultet ili ne, bese resena otkako procitav ( i vo tekot na studiite uste dva pati ja preprocitav) edna mokna kniga. Nekoj luge imaat predrasudi , no prodolzi postiraj vakvi naslovi, zosto ne ima i takvi koj obozavaat vakva literatura. Blagodaram