Последните две што ги читав беа трилер, мистерија. Девојката од возот-Пола Хокинс и Смрт на Нил-Агата Кристи која всушност сега ја читам, и за почеток интересна е. А првата ми е прочитана и интересна е, неизвесна до крајот.
Denes ja docitav Kazna za grevot- trilogija od Alimpic.odlicni se trite knigi Mene ovaa pisatelka sekogas me voodusevuva, site nejzini knigi so zadovolstvo gi citam
Prijateljice- Vesna Radusinovic. Последна книга што ја прочитав вчера и можам да кажам дека е многу поучна и не е губење на време! http://www.laguna.rs/n879_knjiga_prijateljice_laguna.html
The book thief ( Markus Zusak) Book of tomorrow (Cecila Ahern) The kite runner (Khaled Hosseini) Brooklyn (Colm Toibin) Divergent (Veronica Roth)
Дечки препорачајте некоја книга за читање, лектирите за прва никој неги знае.Неможам да седам на телефон само на плажа. Некоја лесна за читање, само да не е љубовен роман..За моја возраст да е (15 год)
За прва година лектира е Шагринска кожа- Балзак. Ми беше омилена во прва година, и една од омилените воопшто, носи добра порака. Ако не се лажам Пеколот од Агилери беше исто во прва... Поминаа точно 11 лета од тогаш кога јас ги барав лектирите за прва година и хаос ми се сите прочитани наслови и автори, било лектира или за своја душа (провери си на влезната врата од училиштето, така јас ги бев открила.)
Син од Јун Несбе ако можеш да читаш за црната страна на човештвото, општеството, мафија ама и она што во човека му дава сила да се избори против се.
Женски предложете некоја книга како за 16-17 годишна возраст.Било каква,може мотивирачка,роман,трилер... што и да е.
Ти ги препорачувам Рингишпил и Последната пролет во Париз-Јелена Бачиќ Алимпиќ, Роза за балерината и Страв од најлошото-Лурлин МекДениел, Првиот последен бакнеж-Али Харис, Страници за нашата љубов-Николас Спаркс, овие се претежно љубовни, но тажни.Романтични комедии ти ги препорачувам Сосед од пеколот, Ти не знаеш да сакаш и Совршено несовршен пар на Сузан Елизабет Филипс, како и се од Александра Потер е идеално за таа возраст.Трилери: Опасно блиску, Без збогување- Линвуд Баркли, Алекс-Пјер Леметр, Снежана мора да умре и Кој сее ветар на Неле Нојхаус, Мрачни тајни-Микел Хјорт, Икона- Гери Ван Хас, Јас те сакам повеќе- Лиса Гарднер, Критични ѕочки- Хуан Гомез Хуради... Се надевам дека некоја од овие ќе ти се допадне.
Јас ги имам читано Paper Towns, од оваа книга не сум нешто воодушевена, беше добра, но не нешто посебно. И The fault in our stars, оваа повеќе ми се допадна.
Зависи сè од вкусови. Мене лично The Fault In Our Stars ми се допадна и затоа решив да прочитам уште нешто од авторов, ја одбрав токму Looking For Alaska и - се разочарав. Не сум таков лик да оставам книги на средина па затоа ја дочитав, ама со живи маки, толку ми беше досадна та пукнав дур ја завршив.