После прочитаната „Норвешка шума“ од Мураками, што би ми препорачале од следниве наслови? 1. One flew over the cuckoo's nest - Ken Kesey 2. Чума - Ками 3. Баудолино - Еко 4. Патувањата со Чарли - Штајнбек ?
Можеш да ги читаш останатите книги од серијалот од Зафон- Игра на ангелот, Заточеник на небото и двата дела Лавиринт на духовите.
@ivanshe, ако си љубител на крими романи, сите од Донато Каризи ти се одличен избор (особено „Шепнувачот“ ). Во секој случај, мој впечаток од вработените таму е дека се сите многу љубезни па верувам дека ќе ти помогнат да си ја одбереш вистинската книга
Значи бев на саемот на книги шо е во кафичот Задруга Артикултура (Битола ) и најдов една така сатиристична книга,не ја купив таа,ама ми беше интересна па еве...
точка на кулминација има еротски сегменти но не е скроз таква. исто така во канџите на неверството и било кој дел од 50 нијанси сиво
Здраво феминки оваа недела трае саемот на книгите во кочани, па се двоумам дали да ја земам книгата гордост и предрасуди од Џејн Остин или страници за нашата љубов од Николас Спаркс ако некој ги е прочитал нека ми помогне