Трилер можеш нешто од Каризи (Шепнувачот) или Баркли (Опасно блиску), или пак можеш и нешто во стил на Формулата на алхемичарот, Лавиринт, Венецијанско предавство... Во врска со драма, нешто од Халед Хосеини (Ловец на змејови е преубава).
Јас ја препорачувам "Pet Cematary" на Stephen King. 550 страни прочитани во помалце од 10 дена. Одамна немам уживано во книга толку многу.
Нешто од Ден Браун како на пример Инферно, Кодот на Да Винчи, од Стив Бери Пророштвото на Романови ..
Ќерката на Сиена- Марина Фиорато (историска и љубовна) 61 час- Ли Чајлд (криминалистичка, Новиот Џек Ричер) Натерај ме - Ли Чајлд (криминалистичка)
Убиството во ориент експрес Трета девојка Сведок на обвинението Мистеријата на седумте бројчаници Инаку сите книги се од Агата Кристи!
Женски препорачајтеми некоја добра прихолошка,книга за прдобрување на раположението за мислите нешто што нема да биди приказна за некојси ако ме разбирате..
Ви ги препорачувам книгите на H.G.Wells. "The Time Machine", The Invisible Man", "The Island of Doctor Moreau". Ми остана уште "War of the Worlds" (од попознатите) да ја читнам, верувам дека е подеднакво интересна. Сите имаат уникатни приказни, полни се со мистерија, доволно авантура и акција и елементи на фантазија и sci fi. Горе-долу сите се до кај 200 страни, таман за читање помеѓу "потешки" книги.
Девојки темава ми дојде при рака, гледам овде многу вљубеници во читаниот збор ќе наминат. Познавате ли некој автор/ка која пишува ориентални книги, нешто слично на Елиф Шафак, да ме понесе на Блискиот Исток со книгите. Елиф ја поминав, сега барам уште, ја зедов „Белата Тврдина“ на Орхан Памук, но сеуште ја немам почнато. Сите препораки ми се добредојдени, си сакам и уживам во ориенталки, во друг посебен свет ме носат
Kurt Vonnegut - Slaughterhouse-five Kurt Vonnegut - Cat's Cradle William Gibson - Neuromancer Ernest Hemingway - A Farewell to Arms Dan Simmons - Hyperion serijata Arthur C. Clarke - Space Odyssey serijata
Полноќна Роза - Лусинда Рајли Перфектна Хемија - Симон Елкелс Нешто слично на љубов - Џули Џејмс Ангелско дрво - Лусинда Рајли Незаборав - Алисон Ричман П.С ова се љубовни книги, бидејќи само вакви читам