Spored mene lindvud barkli i donato karizi najdobri trileri imaat. Inaku ova e navistina dobar izbor.
Јас се подновив Новата книга што ќе излезе во септември (The Institute) звучи пре, пре, предобро и многу привлечно. Едвај чекам.
Нештo oд Гијoм Мисo, сaмo дa не бидaт: А пoтoa, Ангелски пoвик, Седум гoдини пoдoцнa и Центрaл Пaрк, читaни ми се oвие. Се мислaм зa Девoјкaтa oд Бруклин или Врaти ми се. Предлoг
Ако не постои утре од Гијом. Моментално ја читам и можам да ти кажам дека вечерва почнав да ја читам, прекин - време за спиење и сабајле да ја довршам планирам уште 100тина страни ми останаа. Никоја книга ме нема заинтересирано толку за во една вечер да ја прочитам. Ти ја препорачувам.
Многу ме фати носталгија за стари македонски романи. Сега најдов статија дека се реобјавува Село зад седумте јасени од Славко Ј, каде можам да ја купам знаете ли? Или предлог за друг мк роман? Апартман во Париз
Пиреј - Петре М. Андреевски Книга што мене ми остави ептен голем впечаток и секогаш би и се навраќала, цел живот македонски.
Некој друг предлог покрај овој? Ја имам читано и ми фалат добри класици со длабока содржина, одбегнувам периодов чик литература. Не мора стриктно да е македонска литература. Нешто во стилот на Папата Јована, Ана Каренина и сличните.
Доктор Џекил и и Мистер Хајд - Роберт Луис Стивенсон Сидарта - Херман Хесе Степскиот волк - Херман Хесе „Полица“ имаат убав избор, разгледај им ја понудата на сајтот, имаат оддел за класици.