Круг полукруг од Игор Крајчев укуцајте на гугл, ќе ви извади аудио книга и слушајте, уживајте, да видите што е поезија, баталете ја Ана. Крајчев е чиста 10-ка. Квалитетен, и поезијата е полна со пораки.
Пурпурен хибискус и Половина жолто сонце од Чимаманда Нгози Адичи. Бисерот што ја скрши школката (не ми текнува како се викаше авторката, изданието е на Топер).
Rebecca од Daphne du Maurier, преубава книга. Исто и My cousin Rachel е убава, ама Ребека е во по така готик дарк елемент. И серијалот од Anne Rice е многу убав (The vampire chronicles), особено вториот дел за Лестат.
Ребека ми е меѓу омилените all timers Рејчел ја имам исто. Можеби Јамајка инн. Инаку Лерукс има фантастични кои се ретки. "Bride of the sun" "kiss that kills" " new terror" Od Igo "Spanish dancer" е многу скапа бидејќи е непозната кога ќе имам пари здравје
Кармила ти е читана. Интервју со вампирот мораш да ја прочиташ. Има една книгичка за вампирите во македонскиот фолклор. Не е готик, туку како собрани приказни, баш морници да те полазат. Морбидно ептен.
Оти не се преведени ..српските изданија ми се премногу скапи. Така да англиски..данке! Како се вика нашата?
Вампирите во македонските верувања и преданија/Институт за фолклор „Марко Цепенков“ 1988. За подоцнежните Вампирски хроники знаев дека не се преведени на македонски, ама мислев дека Интервју со вампирот е, грешка изгледа.
Oscar Wilde - The picture of Dorian Gray Aleksey Konstantinovich Tolstoy - The family of the Vourdalak Wilkie Collins - The woman in white, The moonstone Oд Е.А.По, Дафне ди Морие, сигурно ги знаеш.
Wilkie poracav, tuku mnogu ti blagodaram za drugiot Tolstoj, definitivno ke poracam! Dorijan procitana.
Да ми препорачате некоја добра мистерија? Опседната сум со мистерии Или некоја добра романтика по можност да не биде лигава..
Ис Јас ја имам читано сако Илјада неверојатни Сонца И ми е една во ТОП10 На сите ја препорачувам, и пак би ја читала Другите две не можам да ги најдам