Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорачајте книга

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од natasa.vakanska, 25 февруари 2010.

1. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Исто така ме воодушевуваат сите книги на Даниела Стил,Синди Шелдон,Николас Спаркс и Харуки Мураками.

На al-vik му/ѝ се допаѓа ова.
  2. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Ја читам Пурпурен хибискус од Чимаманда Н. Адичи и ви препорачувам да ја прочитате, сигурно ќе ви се допадне :)

3. Mer4e

Mer4e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
    дај кажете ми некоја страна од каде што можам да симнам книги на македонски ... фала однапред

4. hihihi

hihihi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    11
    Некои тинејџерски книги за девојче од 13 год? :$

5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ „Марта“ од Горјан Петревски, како и „Снеговите на Климентина Евин“, „Исти очи“, „Споменка“... скоро сите негови книги се прекрасни. Марта е исклучителна.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Мене многу ми се допаднаа Чекори за секавање еј плачев кога ја читав од Николас Спаркс и Вракање дома од Даниела Стил. А во претходните постови цитав за книгите на Дитас имам неколку негови прочитано и тоа Децата на гаволот, Крив правец и Верска војна интересни книги ноне се препорачливи за секој а инаку сега ја читам Принцезата Султана од Џин Сасон добра книга а ја имам ЧИтано Керките на Принцезата Султана и ми остана уште да ја прочитам Кругот (прстенот) на Принцезата Султана а дали некој ја има прочитано и како ви се допадна??? поззз :*

7. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Мартин Идн од Џек Лондон....се зборува за сиромашен човек кој ќе се вљуби во богата девојка и таа во него...потоа тој ќе стане богат....многу е интересен....

Злосторства и казни....оваа е малку психолошка книга за човек кој убил една жена.....Мене првата повеќе ми се допаѓа...позз

8. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    *Илјада неверојатни сонца-Калед Хосеини.Една од најубавите книги кои ги имам прочитано,топло ја препорачувам.
    *Сенка на ветрот-К.Р.Зафон.Би ја прочитала уште 3 пати.
    *Вероника реши да умре,Захир,Единаесет минути-Пауло Коелјо.
    *Мојата преубава шпионка-Колин Фалконер.
    ;)

9. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Сите делови на Џеклин Вилсон од серијалот " Вљубени Девојки " , Малата Принцеза , Оскар и госпоѓата со розов мантил ( комедија е ) :) ;) :* mwa mwa mwa

10. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    5.554
    Значи трилогијата за Принцезата Султана топло ја препорачувам, нема да те разочара и третата книга значи ако веќе си ги прочитала предходните третата се надоврзува со истиот жар и стил.
    За оние што сакаат готика и мистерија им ги препорачуват книгите на Карлос Руис Сафон Сенка на Играта на ангелот, Сенка на ветрот и Марина

На SOVRSENSTVO му/ѝ се допаѓа ова.
  11. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    И јас ги препорачувам горенаведените,од Децата на ѓаволот почна да ми се гади кога ја читав,ама многу е добра.Од Карлос Р. Зафон сум воодушевена...Принцезата Султана ја имам на англиски и никако да ја почнам...

12. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Мадам Бовари од Флобер и Вештица од Венко Андоновски , топ книги :clap:

13. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Принцезата Султана- Џин сасон (три дела) книгата е преубава, после добро познатата Јади, моли се, уживај. Можда е смешно ама ги имам прочитано сите делови за Хари Потер, и тоа по неколку пати хаха едноставно ги обожавам книгите. Исто сите 4 дела од Twilight- ова е дефинитивно мојата омилена книга.
    Девојката од Багдад, Која е таа девојка, ESTHER I JERKY HICKS- закон на привлекувањето- мислам дека спрема оваа имаше неколку емисии на Опра, а јас истата топло ви ја препорачувам :) Последната конкубина, Секој што е некој- Лорин Вајсберг, Никаде без ќерка ми-Бети махмуди, калуѓерот што го продаде своето ферари-Робин Шарма.... сега за сега само на тие ми текнува.

14. Alice.e

Alice.e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    последна што ја прочитав беше сагата Twilight мене лично многу ми се допадна.
    На крајот на виножитото е многу добра книга.
    Мелина врати се - македонска приказна за бегалците од егејска македонија...навистина тазна приказна со многу конфузен заплет...

15. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Од Мураками - Dance, Dance, Dance.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    ^Пирамитке ме потсети сега на книгата „Пирамида“. Незнам од кого беше ама многу убава книга.

17. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Хммм, гуглов ми најде од некојси Дејвид, таа да не е? Не сум чула за книгава, ама ако ти текне пиши те молам ;) ми лав гуд букс!

18. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Последниот чај од Винка Саздова, Вештица од Андоновски е исто така добра, Ќерката на Магда, Девојката на командантот, Заедно од Џоди Пико е интересна, книгите на Шелдон се добри ...

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Се извинувам за пост под пост, ама морам да искоментирам, :) книгава е прекрасна во исто време трогателна, сум ја заборавила на списокот! Прочитајте ја, има премногу тишина во неа која толку многу кажува. Исполнета со толку емотивни а во исто време и ужасни ситуации. Животот на едно сосема поразлично семејство од нашето.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  20. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Ми текна! Том Мартин :*