1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорачајте книга

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од natasa.vakanska, 25 февруари 2010.

1. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Исто така ме воодушевуваат сите книги на Даниела Стил,Синди Шелдон,Николас Спаркс и Харуки Мураками.

На al-vik му/ѝ се допаѓа ова.
  2. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Ја читам Пурпурен хибискус од Чимаманда Н. Адичи и ви препорачувам да ја прочитате, сигурно ќе ви се допадне :)

3. Mer4e

Mer4e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
    дај кажете ми некоја страна од каде што можам да симнам книги на македонски ... фала однапред

4. hihihi

hihihi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    11
    Некои тинејџерски книги за девојче од 13 год? :$

5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ „Марта“ од Горјан Петревски, како и „Снеговите на Климентина Евин“, „Исти очи“, „Споменка“... скоро сите негови книги се прекрасни. Марта е исклучителна.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Мене многу ми се допаднаа Чекори за секавање еј плачев кога ја читав од Николас Спаркс и Вракање дома од Даниела Стил. А во претходните постови цитав за книгите на Дитас имам неколку негови прочитано и тоа Децата на гаволот, Крив правец и Верска војна интересни книги ноне се препорачливи за секој а инаку сега ја читам Принцезата Султана од Џин Сасон добра книга а ја имам ЧИтано Керките на Принцезата Султана и ми остана уште да ја прочитам Кругот (прстенот) на Принцезата Султана а дали некој ја има прочитано и како ви се допадна??? поззз :*

7. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Мартин Идн од Џек Лондон....се зборува за сиромашен човек кој ќе се вљуби во богата девојка и таа во него...потоа тој ќе стане богат....многу е интересен....

Злосторства и казни....оваа е малку психолошка книга за човек кој убил една жена.....Мене првата повеќе ми се допаѓа...позз

8. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    23
    *Илјада неверојатни сонца-Калед Хосеини.Една од најубавите книги кои ги имам прочитано,топло ја препорачувам.
    *Сенка на ветрот-К.Р.Зафон.Би ја прочитала уште 3 пати.
    *Вероника реши да умре,Захир,Единаесет минути-Пауло Коелјо.
    *Мојата преубава шпионка-Колин Фалконер.
    ;)

9. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Сите делови на Џеклин Вилсон од серијалот " Вљубени Девојки " , Малата Принцеза , Оскар и госпоѓата со розов мантил ( комедија е ) :) ;) :* mwa mwa mwa

10. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    5.542
    Значи трилогијата за Принцезата Султана топло ја препорачувам, нема да те разочара и третата книга значи ако веќе си ги прочитала предходните третата се надоврзува со истиот жар и стил.
    За оние што сакаат готика и мистерија им ги препорачуват книгите на Карлос Руис Сафон Сенка на Играта на ангелот, Сенка на ветрот и Марина

На SOVRSENSTVO му/ѝ се допаѓа ова.
  11. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    23
    И јас ги препорачувам горенаведените,од Децата на ѓаволот почна да ми се гади кога ја читав,ама многу е добра.Од Карлос Р. Зафон сум воодушевена...Принцезата Султана ја имам на англиски и никако да ја почнам...

12. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Мадам Бовари од Флобер и Вештица од Венко Андоновски , топ книги :clap:

13. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Принцезата Султана- Џин сасон (три дела) книгата е преубава, после добро познатата Јади, моли се, уживај. Можда е смешно ама ги имам прочитано сите делови за Хари Потер, и тоа по неколку пати хаха едноставно ги обожавам книгите. Исто сите 4 дела од Twilight- ова е дефинитивно мојата омилена книга.
    Девојката од Багдад, Која е таа девојка, ESTHER I JERKY HICKS- закон на привлекувањето- мислам дека спрема оваа имаше неколку емисии на Опра, а јас истата топло ви ја препорачувам :) Последната конкубина, Секој што е некој- Лорин Вајсберг, Никаде без ќерка ми-Бети махмуди, калуѓерот што го продаде своето ферари-Робин Шарма.... сега за сега само на тие ми текнува.

14. Alice.e

Alice.e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    последна што ја прочитав беше сагата Twilight мене лично многу ми се допадна.
    На крајот на виножитото е многу добра книга.
    Мелина врати се - македонска приказна за бегалците од егејска македонија...навистина тазна приказна со многу конфузен заплет...

15. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Од Мураками - Dance, Dance, Dance.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    ^Пирамитке ме потсети сега на книгата „Пирамида“. Незнам од кого беше ама многу убава книга.

17. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Хммм, гуглов ми најде од некојси Дејвид, таа да не е? Не сум чула за книгава, ама ако ти текне пиши те молам ;) ми лав гуд букс!

18. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Последниот чај од Винка Саздова, Вештица од Андоновски е исто така добра, Ќерката на Магда, Девојката на командантот, Заедно од Џоди Пико е интересна, книгите на Шелдон се добри ...

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Се извинувам за пост под пост, ама морам да искоментирам, :) книгава е прекрасна во исто време трогателна, сум ја заборавила на списокот! Прочитајте ја, има премногу тишина во неа која толку многу кажува. Исполнета со толку емотивни а во исто време и ужасни ситуации. Животот на едно сосема поразлично семејство од нашето.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  20. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Ми текна! Том Мартин :*