Не знам дали ми е за тука прашањево, ама да не знаете дали овие две книги се преведени на македонски и кај можам да ги најдам ако ги има?
Здраво би сакала на татко ми да му поклонам книга ќе можете ли да препорачате нешто? Може нешто како класик да е...
Јас пред некое време барав за татко ми и доста ми ја препорачаа Дете 44. Му ја земав, па му ја дрпнав да ја прочитам. Ептен добра книга, без вулгарности и глупости.
Еве нешто ново, а интересно на пазарот. Тошо Малерот со првата негова книга. https://kupikniga.mk/product/tosho-malerot-monologija/
Ти ги препорачувам сите од Каризи и Тес Геритсен. Ако треба да посочам - Шепнувачот, Играта на шепнувачот, Господар на сенките, Хирургот, Двојничка, Мраз студено.
Обично е тешко по библиотеки да се најде конкретна книга што ја бараш, посебно ако е актуелна во моментот за читање бидејќи имаат по неколку примероци само. Никој конкретно не може да ти го одговори прашањето. Најубаво да отидеш и да прашаш.
Сто години самотија, Процес, Злосторство и казна, Ана Каренина, ако е по класиците нема утка. Ако сака нешто поново, може да му одбереш македонски автор. Од мене топла препорака за Петар Андоновски-Страв од варвари и Оливера Ќорвезироска-Улиците што ги нема (книга за Скопје и неговите улици, ако е татко ти од Скопје може да го фрли во младоста, во некои поубави времиња
Moze li da mi preporacate nekoja psiholoshka kniga? ( Da e povrzana so otkrivanje na sebesi, celosno prifakjanje, protiv stres nesto i sl.)