Незнам дали е соодветна тема за прашањево, ама незнаев каде да го поставам. Дали некој може да ми го каже редоследот за читање на книгите на Донато Каризи. Имено ја прочитав Владетел од сенка, меѓутоа во неа се спомнуваат случки од Шепнувачот. Затоа би сакала да ги читам по правилен редослед.
Утре планирам да тркнам до библиотека, да видам пак што има. Е сега ми требаат предлози за некои романси ама да не се лигави, се такви некои ми се паднаа во последно време. Со интересен плот твист, може и нешто комично, ми треба нешто да ме насмее. И сеа у некој конраст предлог за добар психолошки трилер а да не се Фицек, Тес, Каризи, Кеплер, Рут или Пола
Oпасно блиску од Линвуд е добра, исто и Последниот истрел. Во окното на лифтовите плус. Е сега, Лиса Гарднер за добри трилер книги е исто така добра.
Јас ги имам прочитано Опасно блиску, Без збогување и Никогаш не го свртувај погледот.Овие не се дел од серијал.
Јас последно ја прочитав Последната камелија на Сара Џио ,книгата е интересна и поучна .Ми требаше време да ја прочитам оти ми остави силен впечаток
Може препорака, некој добар трилер од Антолог? Имаат камионче со книги, сакам да се подновам. Ама, немам ништо на ум.
Книгите од Ирса Сигурдардотир, од Долорес Редондо, Ахмет Умит, нашиот Анде Јанков (солидна е „Виенски Гамбит“, планирам и вторава да ја купам, „Сигурен ризик“).
Трилогијата од Долорес Редондо, книгите од Бакман- посебно Човекот по име Уве, а многу ја фалат и новата Мечкоград, Мементо за Инстамбул- Умит. Убава е и Деца на злото, Лавр...Според мене има многу убави книги од Антолог, нема да погрешиш, иако сепак се зависи од вкусот. Морав да редактирам...Откако напишав видов дека бараш трилер....Лавр и книгите од Бакман не се трилери.
,,Kad su cvetale tikve" од Драгослав Михајлович. Забранета лично од другарот Тито. Се чита во еден здив и мене лично многу ми се допадна.
Кои војни. Од времето кога се распадна СФРЈ или Прва, Втора светска војна. Povijest ponografije - Goran Tribuson Београде, добро јутро - Душко Радович Uzbuna na odjelu za rak - Neven Orhel Било која од Момо Капор
Top je bio vreo - Kecmanovic Schindlerov lift - Darko Cvijetic Cujes li nas Frido Shtern - Goran Tribuson Kad je bio juli- Nura Сега ми текнаа на овие, ама за војните слободно обрати ми се.