Гледам темава одамна не била активна,ама морав да си најдам некое добро филмче за вечерва The loft- мн јако филмче вреди да се погледне, посебно пресвртоттт The exam- не ме воодушеви до толку, бидејќи некако знаев што ќе се дешава... El cuerpo- Јак крај, никад не би ми текнало
1. Before i go to sleep 2.Enemy 3. The shining 4.After life 5.True story 6. Dream lover 7.Бutterfly effect (само првиот дел) Овие сега ми текнаја. Ке пишам пак
Вакви филмови највеќе ме привлекуваат во последно време Некои од омилените: Requiem for a Dream Inception Exam Premonition Mindscape Плус шпанскиве masterpieces на кои се навлеков од тука (мислам дека спаѓаат исто така во овој жанр) - La cara oculta, El cuerpo, Violanchelo
Room Спојлер Филмот ми е топ 5 филмови што ги гледав во 2016, на листата all time favorite, толку добра драма со толку длабоко разработен и прикажан психолошки статус немам гледано досега. Не сум плачка и мразам лигавешници, немам плачено на ниеден филм досега, (освен на серии, за ликови со кои се имам длабоко поврзано и се сочувствувам вистински) ама по филмов не можев да престанам да плачам цела вечер, а да се опоравам една недела. Не знам зошто, дали јас дозволив толку силно да се поврзам со главниот лик и да се соживувам со приказната, ама ме допра длабоко. Би сакала да изгледам уште филмови сработени така добро како овој, така што ако имате нешто за препорака, слободно тагнете ме .
Prisoners, Zodiac Mystic river The ilusionist The prestige the game the silence of the lambs A beautiful mind Devil's knot -вистинска приказна Secret window 1408 Awake
The Others, постар филм (од 2001 ми се чини), со Никол Кидман. Глумата е малку очајна на почеток, ама приказната има фантастичен пресврт. Не е хорор, иако има неколку морничави прилози.
https://www.imdb.com/title/tt0756683/ The Man From Earth (2007) gledan, https://www.imdb.com/title/tt5770864/ The Man From Earth: Holocene |Ratings.... ke go gledam ionaka radi prviot.
Rosemary's Baby (1968 ). Ова е пред се филм за женската психологија. The Machinist (2004), со Кристијан Бејл. Нема да откривам за што се работи.