Филмов е постар, но според мене мн добар хорор .Да можете да ја најдете нецензурираната верзија (бидејки не бил дозволен во целост да се прикажува,паѓале во несвест во кино салите па некој делови тргале ...).Имав прилика да дојдам до оргинално цд со филмов ...Колку што сум во тек знам дека има добиено оскар 1974 ..
Иако не сакаш хорори со гадни сцени, веројатно мислиш на многу крв и бруталности, сепак ѕирни ги овие. Болдираните со црвено се крвави, обично болдираните се со духови, а последниот е хорор/трилер, ама удира на психа доста. А ако ги имаш гледано, ќе пробуричкам за некои други. Ама сите што се на листава, вредат да се изгледаат, според мене. Evil Dead 2013; The Descent 1; Fertile Ground; The Woman In Black; Wicked Little Things; I Spit On Your Grave 2010;
Carrie (1976) http://www.imdb.com/title/tt0074285/ Го имам изгледано неодамна, додуша колку го гледав, си подмижував, језив ми беше малку пошто јас не сум ептен љубител на хорори но ми се допадна приказната. Сега ќе има и римејк со Chloe Moretz, кој се пишува дека ќе биде уште пострашен и уште подобар. Мене малва ми е бомбона, предобра глумица така да филмов заради нејзе ќе го гледам само да видам како ќе се покаже.
The Evil Dead 1981 Римејкот Evil Dead 2013 Тој од 1981 го гледав одамна, кога обожавав хорори, а сега од овој од 2013 само трејлерот го гледав и толку. Филмот нема да можам да го издржам. Мислам дека ќе ми биде премногу.
http://www.imdb.com/title/tt0070047/?ref_=sr_3 - The Exorcist 1973 http://www.imdb.com/title/tt0404032/?ref_=sr_6 - The Exorcism of Emily Rose (2005) според мене се најстрашните хорор филмови.. после првиот не можев да спијам цела вечер, а по вториот 3-4 вечери се будев се во исто време како и емили и адвокатката :/
Јас од хорор , барам да има натприродни сили , или да е психолошки , филмови од типот на пила не му се страшни туку грозни , еве ви ја мојата листа : 1. The haunting in Connecticut 1 и 2 дел 2. The Conjuring 3. Don`t be afraid of the dark 4. Sinister 5 . White noise 1 и 2 6. Unborn 7. Dark silence 8 . Grave encounters 9. Los ojos de Julia 10. Mama 11. El orfanato 12.The devils`s back bone 13. Pan's Labyrinth 14. Grudge 15. Wicked little things 16 . The women in black 17. What lies beneath 18 . Silent Hill 1i 2 19. The Rite 20 .Shutter 21. 1408 22.The eye 23.Darkness falls 24. Dark Water 25. Stigmata 26.Orphan 27. Uninvited 28. The Amityville Horror 29. The Awakening Се заборавив ако имате некој предлог давајте по можност со духови ( lovely molly го има ли гледано некој ) . Посебно некој од Гилермо Торо , омилените филмови ми се од него
Пред некое време го гледав Мама, па сега се спремам да го гледам The Conjuring, туку девојки, можеби не е прашањето за овде ама сакам да прашам, барам еден хорор филм со духови, имаше некои луѓе во шума со автомобил, имаше многу снег, па духови во шумата имаше, па радиото во автомобилот само се вклучуваше така се присетувам како низ магла, толку ми текнува, па ако му текне некому нека ми каже.
Wrong Turn! Секој ден ди гледав по еден дел,5 се.Завршив со нив,ајде сега препорачајте некој,ама ептен страшен да е..да се престрашам!
aко обожаваш добро филмче што не е само - да се исколат и да завршит филмов, ако сакаш мистерија и нетрпение гледајго Dead silence! многу јак филм, немат колење немат некој ефекти дракули ова она.. самиот филм самите дешавања создаваат страв обавезно да го гледаш, најмногу сака хорори многу има гледано ама овај ми остај баш впечаток