Да ви кажам право ништо од овие не ми е страшно,единствено се грозни.Од ко го гледав The Ring првиот на кино и ме истрауматизира тогаш,веќе ништо не ми е страшно. И Silent Hill ми беше јак и интересен,во неизвесност држи,те ежи,дури два пати го гледав,а другите не ми се нешто посебно.Ни Sinister,ni Grudge,ni Insidious,не ми се страшни,пошто постои некој лик кој не е реален и веќе преминав преку тоа со The Ring. А останатите се грозни ради сцените. Повеќе ме плашат луѓе со болни умови,кои ги има во реалноста него ли овие измислените.
http://www.youtube.com/watch?v=FKFDkpHCQz4 Филмов просто ме фасцинира!! Го препорачувам само на оние хардкор фанови на хорор. Не е за секој, напоменувам. Има и приказна и пресврт.. баш се. Дефинитивно меѓу најдобрите што сум ги гледала.
некој стварно добар филм за ноќ на вештерките? јас не сум некој љубител ама останатите од друштво обожаваат хорори така да најдобро што можете препорачајте..
evil dead е страшно добро филмче! го гледав пред некој ден - а и интересен е затоа што има и пресврти. Го препорачувам
Порано (пред да се мажам де) често ги гледав хорор, еве после 5 години, во последно време пак почнав често да гледам хорор филмови. Ќе го издвојам The Conjuring како еден од оние што ми оставиле впечаток. Моја оценка 10/10
1.Evil Dead 2.Mama 3.Carrie (во декември) 4.The conjuring 5.The pruge 6.Dark skies 7.Haunter 8.V/H/S/2 9.Nothing left to fear 10.A hounting at silver falls тие што се со црно се престрашни
Хорори ни самата незнам колку имам изгледано Carrie го гледав сега последен во Cineplexx,ми беше интересен Паранормал Активити 4 исто во Cineplexx го гледав,што ми се притресуваа сите,нема да можеш у WC да одиш бла бла,ја бев ко да не сум гледала хорор The Conjuring ,интересен е 2 пати го имам гледано The Hounting In Connecticut 2:Ghosts of Georgia -филмов,незнам,многу го сакам,незнам ни самата колку пати го имам гледано Магла (Fog) -од мала го гледам,7/8 години кога имав,на ЦД го имам и уште си го гледам кога ми е досадно The Seasoning House - Филм што никогаш,никогаш,АМА НИКОГАШ,не би му препорачала на некој да го гледа,малце поише од малце поише не е за деца,ама фејри си се најде у друштво со роднините,што го гледаа,кумовите,и ми беше глупо у соба да се затворам,и на секои 2 минути ми се идеше демек во wc само за да не го гледам,значи филмов ми беше и-з-м-а-ч-у-в-а-њ-е од самото гледање.По одвратен,вознемирувачки,морбиден незнам више како да го кажам филм не сум гледала,па баш измачување е филмот бре,незнам што бара у хорор,ја тој би го ставила во посебна категорија:Одвратни филмови. The Human Centipede -Исто и овој.Филмов нема смисла дефинитивно,исто одвратен,пак незнам кога го гледав и зошто,ама одвратен е,нема ни почеток ни крај нормален,без смисла,онака. Тhe Grudge -е овој и The Ring ми беа така по страшнички И не ми текнуваат више,ми се мешаат
Спред мене најдобрите хорор филмови се: 1.The Ring 2.I spit on your grave 2.The Woman in Black 3.Kill List 4.Psycho 5.The shining Дефинитивно најдобрите 5 хорор филмови за мене се овие.
Еве од мене една прилично ретро листа :geek: , за оние кои се раcположени да погледнат филмови со одлична приказна но со помалку смешни визуелни ефекти (да, да, The Thing, во тебе гледам ) - The Evil Dead (1981) - Night of the Living Dead (196 - The Thing (1982) - Demons (1985) - The Exorcist (1973) - Alien (1979) - Hellraiser (1987) - The Haunting (1963) - Inferno (1980) - The Shining (1980) -They Came from Within (1975) - Prince of Darkness (1987) -The Changeling (1980) Ви посакувам пријатно плашење
И што ги гледав завчера,вчера и денес 3 еден по друг : Mama -Не го изгледав цел,ама така,морбиден е Silent Hill-Дефинитивно омилен!Онака подобар хорор од дамна немав гледано,преинтересен е! Еvil Dead-Мислев -подобро ќе беше да не го гледав,страв ми беше од соба во соба да отидам...Се додека не го изгледав тоа behind the scenes,неможам да прекинам да се смеам,посебно делот со таа we'rе gonna get you na na na na na naa И си се изнасмеа бе
Insidious е досега најстрашниот хорор филм што сум го гледала.Цел месец ми беше страв да одам некаде сама Али филмот е За сите што обожавате хорор ви го препорачувам (нз дали порано го имам пишано оваа во темава)
Carrie own: own: own: Wasting my time... The Conjuring барем успеа да ме наежи со звуците,а иначе знаев што да очекувам и кога. Има гадни сцени. Овој ми е порано гледан,ми текна сега на него,така е ептен психа,напнат, не е лош. room 1408