Анабел го гледав во кино. Супер филмче е. За тие што не гледаат многу хорори, има некои моменти што ќе ве извадат од такт. Мене не ме извадија зошто јас такви и си гледам често.
The conjuring. Вчера кај другарка ми го гледавме, иако го гледав по 3 пат се здрвив, после тоа едвај заспав The unborn. Исто така со другарки го гледавме, не би можела да гледам хорор сама. The exorcism of emily rose. Првиот пат почнав да го гледам со другарка, страшен ми се виде и не го догледавме. Вториот пат ич не ми беше страшен, не знам дали е до тоа што го гледав денско време со сите дома.
@tessie мене Anabelle не ми беше страшен нешто, дали веќе отрпнав. Инаку ако не си ги гледала филмовите со Chucky гледај ги.. Тие пострашни ми се. Овој последниот дел добар ми беше. Инаку The Conjuring ми е најдобар од поновите.
Не брее каков страшен, куклата од постерот повеќе ме исплаши одошто филмот. Од оваа перспектива се каам што не си го гледав навечер, како секој нормален хорор ентузијаст. Инаку фала за препораката.
Дечки,ај препорачајте некој хорор,по можност да е навистина страшен. П.С. Земете во предвид дека The conjuring не ми беше страшен.
Во последно време толку се безвеза хорорите, ништо страшно нема. Ама еве мене некои постари и добри што ми останале во мисла. High tension - многу јак, баш од мој жанр, (бидејќи јас со духови ич не ги сакам) http://www.imdb.com/title/tt0338095/ The Uninvited - додека го гледаш нема да те исплаши ама после тоа ќе сватиш. Amityville horror (1979) - овој е изгледа првиот од амитивил хорор, ама страшен е многу. Insidious - 1 дел
The Babadook Конечно добар хорор, без патетични сцени. После смртта на сопругот мајката живее со совето синче и е соочена со неговите, како што мисли таа халуцинации и испади. Но ќе свати дека не биле само халуцинации.
Honeymoon Двајца штотуку венчани одат својот меден месец да го поминат во планинската куќа на девојката. Но овде работите не се така како што очекуваа. Добар филм, не нешто многу страшен. Ring around the Rosie Девојката оди да ја среди куќата на нејзините починати баба и дедо и да ја продаде. Овде ја очекуваат интересни средби. Добар е.
Preservation Интересен филм двајца браќа и сопругата на едниот заедно одат да поминт викенд во еден пакр кој е забранет за посети. Тие мислат дека ќе бидат таму сами и ќе одморат добро меѓутоа нема да биде така.
Finder keepers (2014) Мајка со својата ќерка се вселува во куќа во која предходно се има случено повеќекратно убиство. Девојчето наоѓа една кукла во собата која ќе почне повторно да носи невољи. Филмот е веќе видена приказна, ништо ново.
Тhe Texas chainsaw massacare 1974 (режиран по вистинска приказна) посебно глумата ми остави впечаток ептен реално доловени емоции, страшен е прилично многу.