Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорачајте филм: хорор

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од magic, 8 декември 2009.

1. Букерко

Букерко Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    58
    Мислам дека и нашата кинематографија направи солиден исчекор во овој жарн, прво со “Сенки“, а потоа и со “You wont be alone“. Вториот е тежок за следење, пред се поради јазикот, ама има убави историско-културолошки сцени и скриени психолошко-алегорични пораки. Искрено, потребно е ширење на кинематографскиот спектар, досега (последниве 20 години) имавме само народни приказни и филмови кои пресликуваат сиромаштија, голгота и беда, а сценариски секој втор збор е пцовка.

Од останатите, одличен психолошки хорор е и Jacobs ladder.

На imorena и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  2. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.443
    Некој да ми пише лп што гледа вакви филмови ?

3. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.039
    Допаѓања:
    4.496
    Ти пишав.

На Dashing:) му/ѝ се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.539
    Допаѓања:
    166.405
    Јас годинава "открив" хорори. Дефинитивно предолго имав некоја "предрасуда" какви треба да се. И видов дека има забавни. Ова е од Октомври, ко почнав:
    Screenshot_2024-12-30-10-49-52-336_com.miui.notes-edit.jpg
    Са паузирав со хорори оти "сезонски" гледав есенва и зимава филмој и серии. Ама од Јануари планирам да им се вратам па ќе исчитам темава за предлози. (fingers)

Од овие шо гледав најмногу ми се допаднаа The Omen, The Langoliers & Saw.

На Lianna Anna, Букерко и Dominodancing им се допаѓа ова.
  5. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.039
    Допаѓања:
    4.496
    Повеќето од листава и не се хорори.

6. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.539
    Допаѓања:
    166.405
    Не знам. Предлозите ми се од хорор ентузијаст, и воедно фан на постари филмој. Ко шо реков, претходно не гледав воопшто и идејата шо ја имав за филмојте беше дека се кринџ (предрасуда). Сама исто така не барав, туку имав секое утро во сандаче шо да гледам. Така да ...
    tumblr_lyn7h6wuoL1rn95k2o1_500.gif
    И во НГ ќе тргав од предлози шо би ги читала тука.

7. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.039
    Допаѓања:
    4.496
    Constantine, Beetlejuice и Megan не се баш хорори.

8. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.134
    Predlog od mene do tebe za horor film images.jpeg

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.539
    Допаѓања:
    166.405
    Ставен во листата. :D
    Фала.

Beetlejuice беа екстра двата оти сакав да гледам новио со Џена Ортега и се напнав. :D
    Screenshot_2024-12-30-12-03-11-573_com.android.chrome-edit.jpg
    Константин беше во хорор распоредот. Мислам дека ми го даде за да олабам, имав скриено дека ми е омилен лик и дека ми е гледан претходно зошто имаше ризик да ми е заменат со некој праисториски.
    Меган на своја рака го гледав зато и е понов. Ништо ново немав во предлозите. Бар не после 2009/2010. Ама мислам дека рандом ми излезе на некоја стримиг сервис шо гледам под категорија хорор. Ама ко шо реков, моментално експлорирам жанрот, не знам дали и колку е хорор. Зато и се базирам на предлози за да добијам појасна слика.

Lowkey сакам понови филмој оти старите колку и да ме бендисаа некои, едноставно имаше дел шо ми фалеше.

Од листата серијата е екстра шо јас ја пуштив ама оти ја гледав во Октомври е во Спуктобер (Октомврискиот целокупен распоред). The Others исто мислам дека не беше дел од хорор распоредот туку беше екстра т.е. беше туѓ предлог не од тој шо ми го праеше распоредот. И Coraline беше екстра зошто јас ја предложив на тој шо ми праеше распоредот па го прегледав уше еднаш. 31 филм треба да е хорор распоредот, мислам дека само овие беа додаени.

На Dominodancing му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.039
    Допаѓања:
    4.496
    Хорор ги ставаат и тие што имаат и хорор елементи, а уствари не се хорори. И Scary Movie е прикажан како хорор, а не е. Веќе почнаа да се мешаат жанровите, како во музиката. Во музиката веќе се губат класичниот рап, рок, поп и тн. Па така и во филмовите. Ама режисерите да ги направат попривлечни филмовите, пишуваат дека се и друг жанр. Битлџус двојката мн повеќе мерак ми направи, но далеку е од страшен. Ни С од страшно немаше.