Препорачајте филм: хорор

Discussion in 'Филм и ТВ' started by magic, Dec 8, 2009.

1. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Longlegs мене воопшто не ми се допадна. Досаден.

2. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Моја оценка за овој филм е 7/10.

И овие ги гледав лани од новите:
    Heretic - 7/10 и за Еретиков, но мислам дека е навредлив за атеисти и за луѓе кои веруваат дека живееме во симулација. За да надоместат, треба да снимат prequel, Еретик вс. фанатик, така нешто.

Speak No Evil - го имам гледано оригиналот од пред 3 години кој е мошне морничав, остава лошо чувство во стомакот, американскиов е како пародија со хепи енд, мора да се зафркавале. 4/10

Beetlejuice 2 - видов дека е спомнат на темава, симпатично филмче за разлика од првиот дел кој го сметам за weird, ама не би го нарекла хорор. 9/10, инаку.

Викендов го гледав Nosferatu, ми делуваше претенциозно, лажно поетски, колку да се сними реда ради. 5/10. Не може да се спореди со германскиот Носферату од 1922 кој е филмиште и пол, хорор за сите времиња. Сакам да ја гледам и верзијата од 1979 на Вернер Херцог. Не се сомневам дека вреди.

Следно во план ми се Smile, Night Swim, Alien: Romulus и ако некој ми се допадне, ќе го препорачам.

FriendOfDorothy likes this.
  3. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

И овие што ги напиша, сите ми се гледани.
    Најдобар од сите би кажал дека е Носферату. Но добро, може тебе не ти се допаднал. Мене скоро се ми се допадна кај филмот. Сцените, глумата на повеќето ликови, приказната и тн.

4. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Sinners (2025) има многу висок рејтинг, кој ќе го гледа нека сподели дали е оправдан.

FriendOfDorothy, boomsleng and AAKG like this.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Препорачајте ми некој филм во стилот на Smile & It follows.

6. boomsleng

boomsleng Истакнат член

Ме заинтересира за филмот, разгледав кратко за каков жанр се работи, режисер, актерска екипа.
    Го изгледав трејлерот - ми се допадна, Рајан Куглер како режисер има зад себе доста квалитетни остварувања како Creed, Black Panther, Fruitvale Station - мој омилен филм од Куглер.
    Филмот има доста висока оценка на IMDB 8,2 и 84 на Metascore
    Куглер и во овој филм ја продолжува соработката со Мајкл Б Џордан актер кој ја толкува главната улога и во горенаведените филмови. Делува доста ветувачки, мислам дека се работи за добар филм, моја препорака да го гледаш(y)