Моја оценка за овој филм е 7/10. И овие ги гледав лани од новите: Heretic - 7/10 и за Еретиков, но мислам дека е навредлив за атеисти и за луѓе кои веруваат дека живееме во симулација. За да надоместат, треба да снимат prequel, Еретик вс. фанатик, така нешто. Speak No Evil - го имам гледано оригиналот од пред 3 години кој е мошне морничав, остава лошо чувство во стомакот, американскиов е како пародија со хепи енд, мора да се зафркавале. 4/10 Beetlejuice 2 - видов дека е спомнат на темава, симпатично филмче за разлика од првиот дел кој го сметам за weird, ама не би го нарекла хорор. 9/10, инаку. Викендов го гледав Nosferatu, ми делуваше претенциозно, лажно поетски, колку да се сними реда ради. 5/10. Не може да се спореди со германскиот Носферату од 1922 кој е филмиште и пол, хорор за сите времиња. Сакам да ја гледам и верзијата од 1979 на Вернер Херцог. Не се сомневам дека вреди. Следно во план ми се Smile, Night Swim, Alien: Romulus и ако некој ми се допадне, ќе го препорачам.
И овие што ги напиша, сите ми се гледани. Најдобар од сите би кажал дека е Носферату. Но добро, може тебе не ти се допаднал. Мене скоро се ми се допадна кај филмот. Сцените, глумата на повеќето ликови, приказната и тн.
Ме заинтересира за филмот, разгледав кратко за каков жанр се работи, режисер, актерска екипа. Го изгледав трејлерот - ми се допадна, Рајан Куглер како режисер има зад себе доста квалитетни остварувања како Creed, Black Panther, Fruitvale Station - мој омилен филм од Куглер. Филмот има доста висока оценка на IMDB 8,2 и 84 на Metascore Куглер и во овој филм ја продолжува соработката со Мајкл Б Џордан актер кој ја толкува главната улога и во горенаведените филмови. Делува доста ветувачки, мислам дека се работи за добар филм, моја препорака да го гледаш