Не знам што ми текна вчера да си го пуштам From Dusk Till Dawn (1996), го немав гледано од дете кога бев, го даваа на локални канали. Јас и братучед ми легнати на тепих, подно греење пука, тепихов прежежок, го гледаме филмов. Многу ми беше страшен тогаш. Крими акција која преминува во хорор. Цело време мислев дека Антонио Бандерас е у главна улога, тоа Џорџ Клуни да ти бил. 9/10, најмногу ради носталгијата.
28 Years Later: The Bone Temple (2026) Приказната продолжува таму каде што застана во претходниот. Заканата и злото не се само заразените, туку и новите форми на опстанок што се развиле со текот на времето. Многу подобар од претходниот, 9/10. Ќе има уште еден дел, се враќа Килијан Марфи, инаку он беше дел од првиот 28 Days Later (2002).
Send Help (2026) Линда и нејзиниот шеф се наоѓаат заглавени на изолиран остров после преживеана авионска несреќа. Авантуристички трилер/хорор, со Rachel McAdams у главна улога. Едно време имав чувство дека е романтична комедија. 8/10
The Whistle Паранормален хорор комбиниран со мистерија. Накратко, група на млади луѓе со звук на свирче повикуваат сила која носи несреќа и смрт.
Fright Night (1985) 10/10 Хорор-комедија, тинејџерска класика од 80-ти. Многу е интересен значи. Имало римејк со Колин Фарел од 2011, ќе го гледам и тој.
The Messengers Филмот е доста добар вреди да го гледате. Prošlo je šest godina otkako je porodica Rollins tek ustala i otišla, a sada je problematična porodica Solomon došla iz Čikaga, da obnovi svoj život nakon hospitalizacije sinova zbog pijane nesreće njihove ćerke. Таткото ќе си ги убие децата и жената и пред да починат ќе дадат клетва. Новото семејство кое што ќе влези во куќата ќе почни да предосеќа некакви крици,чудни флеки на ѕидовите кој ќе бидат предупредувачки кон новото семејство да ја напуштат куќата. Малото дете ќе биде единственото кое што можи да ги гледа сенките (демоните). Држи внимание филмот. Пошто е стар го нема на сите страници но можи да се гледа на filmotip.com
Heel (2025) Повеќе беше психолошка драма отколку хорор, супер глума и актерска екипа, имаше потенцијал али многу неодговорени прашања. Сфатив ама и не сфатив. Изненадувачки ми е што има скоро 7 оценка на imdb, од мене 4/10. Како оној ,,It Comes at Night", кога чекаш нешто да дојде, а ништо не доаѓа. Спојлер Слугинката глуми Македонка (Рина), една реченица на македонски имаше у филмов, со многу лош нагласок Што се деси со неа btw? Едно од многуте прашања.
Не знам дали до сега некој го предложи Ерес? Многу јак филм. https://www.imdb.com/title/tt28015403/ Спојлер: спојлер Секој пат кога на Јутјуб ќе ми излезат на реклама девојки што рекламираат таму некоја си црква у Америка ме присеќаат на филмов. Морници...
Creep (2005) 7/10 Млада жена заспива и останува заглавена во метрото по затворање на станицата. Додека се обидува да најде излез, сфаќа дека не е сама. Филмов ми е гледан пред сто години, вчера се потсетив, обожавам хорори под земја како овој, The Descent (2005), The Cave (2005), со преживување, клаустрофобија, темнина...