Дајте препорачајте добар хорор, само да не е тупење во едно место двајца цел филм, подинамичен да е. И секако без зомбиња, најдосадни се .
Мозокот нè наградува со допамин затоа што "сме ја преживеале" опасноста. Психолозите препорачуваат гледање на хорори за надминување на стравови и анксиозност во многу случаи. Имало шанси да помогне, зависи кај кого (cекој не може и не сака да гледа страшни сцени).
Омилени од 90-те: The Candyman, Interview with the Vampire, The Devil's Advocate и Scream 1. Ама From Dusk till Dawn е можеби најдобар или Jacob's Ladder. Jacob's Ladder не ми е баш хорор, повеќе психолошки трилер. Scream вториот дел ми беше досаден и престанав да ја гледам франшизата. Летово ќе гледам многу хорори, имам веќе составено цел список на филмови од сите децении.
The Killer Reserved Nine Seats (1974) Италијански giallo филм, но на англиски јазик. Што да кажам, идеална деценија за стилски хорори.
The Ward (2010) на режисерот Џон Карпентер, со Амбер Херд во главната улога. Не е лош, особено атмосфера има добра, класичен Холивуд. Не ја познав Сидни Свини, во овој филм има 13 години.