Прерано завршен живот

Discussion in 'Канта' started by Ceca-123, Jan 28, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mami blue

mami blue Форумски идол

Pa kazi im ke te razberat.ti ne si nisto kriva , covekot e idiot.i veruvaj deka nema da dozvolat da ostanes tamo.baska 18 god be, vo cutot na mladosta, daj opameti se zivotot e pred tebe.

cresa-jagoda likes this.
  2. Ceca-123

Ceca-123 Истакнат член

памет кога требаше немам сега не иди и да дојди касно е знам дека ќе ме сфатат ама како да соопштам ме има прашано мајка ми и велам не што да и речам ќерќати ја гледаше како цвеќе во градина за сега да има шамари на образите.....не е лесно за кажување

3. Ceca-123

Ceca-123 Истакнат член

Плус да надополнам имаше и периоди кога ми беше забрането да јадам можел тој да издржи без јадење можиш и ти. И тогаш одма ти се враќа филмот дека кај мојте не беше вака сфаќаш дека другарките го живеат животот од 18г се дома да работиш и пак фала да немаш + тутун малце некој ќе ме потцени ама тоа е ....

4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Мене стварно не ми е јасно, колку долго го познаваше дечкото пред да се омажиш? Зошто мораше со првиот дечко што го имаш да се омажиш и тоа на 18 години? Јас се прашувам што родители ќе беа да дозволат нивната ќерка да се омажи уште на 18 години. Колку години има тој твој маж?

5. mami blue

mami blue Форумски идол

Se dodeka vaka razmisluvas kako i sto ke ti kazat, se podlaboko ke tones..

cresa-jagoda and Ceca-123 like this.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

А штo ти ветувaше бе девoјкo, пaри, куќa и дa не рaбoтиш?
    Ствaрнo кoлку време гo знaеше пред дa се oмaжиш и кoлку гoдини е пoстaр oд тебе? Сигурнo нaкaј 30 имa.
    И aкo се прaвиш среќнa пред другите тoгaш ќути и трпи нaсилствo, штo дa ти кaжaм.
    Се нaдевaм декa живa ќе oстaнеш.

mami blue and cresa-jagoda like this.
  7. Ceca-123

Ceca-123 Истакнат член

23 год. ама мораше тој ме уценуваше и јас бев со малку заостанати сфаќања спијав со него прв и си велев нема кој да ме земи после глупости сега сфаќам...

8. Ceca-123

Ceca-123 Истакнат член

Ако ми ветуваше пари и куќи немаше тутун да садам 1 год. го знаев , ветуваше дека човек ќе биди инаку 23 има год.

9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Сигурнo нештo ти ветувaл пa ти си пoмисли декa ќе живееш кaкo вo бaјкa.
    Имaш ли прoблеми дoмa, сo твoите и нештo сл.?

cresa-jagoda and mami blue like this.
  10. mami blue

mami blue Форумски идол

Of breee devojce, so tie sfakjanja prv mi e i nema posle koj da me zeme, tesko deka ke iskocis od ovaa kasha.
    Djabe soveti ti delime ako nemas hrabrost da go ostavis

cresa-jagoda likes this.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Постојат институции за семејно насилство ако сама неможеш да се справиш.

12. mami blue

mami blue Форумски идол

Taa doma nemoze da kaze pa ke ide po institucii

girl-miri, ku4ence, crazylady and 3 others like this.
  13. cresa-jagoda

А да не те натерале родителите да се омажиш со него, бидејќи си спиела со него??

Mr. Right likes this.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Очигледно е тоа, има родители со застарени сфаќања.

cresa-jagoda likes this.
  15. promeneta

promeneta Популарен член

Како сакаш тука некој да ти помогне кога ти сама не сакаш да си помогнеш?
    Секој нормален ќе ти каже да си одиш кај родителите. Тие и така не сакале да се мажиш, не знам зошто би ти било проблем сега да се вратиш кај нив. И да има нервози, кавги со родителите, и тоа ќе помине за 3 дена. После ќе си на раат.

Не знам каков совет бараш, бидејќи единствен совет е тој. Остави го и продолжи си го животот како и пред него. Не го сакаш, не те сака, поочигледно решение здравје. Плус ти е и што немаш дете, па нема некое невино душиче да пати поради вашата непромисленост.

Што било поминало, касно е сега за шта би било кад би било. Гледај си напред, не е твојот прерано згаснат живот, туку тукушто почнат живот :).

А како ќе им кажеш на родителите? Па тоа е лесно, исто како што си им кажала дека ќе се мажиш на 18 :).

И пред да помислиш дека те осудувам, да ти кажам дека и мајка ми ме родила на 18 :).

Така да збирај си парталите и паметот и бегај кај мајка ти и татко ти.

Позз :).

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И што бараш овде сеа да ти се каже уствари? Што сакаш да постигнеш со темава освен да се пожалиш? Поента? 5 години живееш вака, зар не примети никој ништо? Викаш не ти давал да јадеш, те тепал, неговите не те сакале, ти не си со сите, не знаела дома како да каже. Имав една братучетка вака, сега се кае, со 3 деца, и да сака нема кај да иде сега затоа што со 3 деца нема место кај мајка и, нема место никаде за неа веќе. Свести се малце дур не е касно, а ако не планираш да се разведеш стварно не знам што пишуваш воопшто. Имам куп другарки разведени кои сега животот го живеат со луѓе кои стварно ги сакаат и почитуваат, завршиле со кретените ко твојот сопруг. Следниот пат кога ќе крене рака на тебе на лекар, лекарско и на суд, да видиш дали нема да ти поверуваат.

17. crimson

crimson Форумски идол

А твоите родители кај беа кога се случуваше нешто вакво?

Шо знам, моите да дознаеја дека некој мене вака ме уценува, немаше да заврши добро за него, а не јас да завршам омажена за типот. Многу сум лута дека при целиот пристап на информации, во време кога се е толку полесно, се случуваат вакви работи. Дали имате малку способност за рационално размислување и расудување, ама стварно не ми е јасно!!!

Не знам каков совет бараш. Кажи им на твоите дека кретенот те тепа и надевај се дека се барем малку разумни.

18. s&s

s&s Истакнат член

Јас само не можам да сфатам како велиш дека те тепал, а твоите ништо не приметиле? Како тоа постојано си несреќна, а не приметиле?
    Некако стварно ми изгледа ова како да немаш занимација, па овде си пишала...а, ако не е така, ти кажав и јас, а и многу девојки други... ако веќе си побарала совет, пробај да примениш од овие... одма кај родителите... не можеш да се надеваш нешто да биде подобро, со вакви луѓе ништо не може да биде подобро... 21 век сме...до кога со вакви сфаќања и очекувања?

19. cresa-jagoda

Колку порано се разведеш, толку подобро. Не си го уништувај животот, ако не те прифатат назад родителите, барај работа да можеш да преживееш негде под кирија со цимери.
    А колку долго си во брак?

20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

И мене не ми е јасно нешто. Ако си од место каде што на 18 години е нромално да си мажена, плус ако си од место каде што ако те скинал некој мора да те земе оти нема кој после... тогаш сигурно сите ваши комшии знаат дека си малтретирана и тепана, и дека никој те нејќе дома, ни свекор ни свекрва, ни маж... Мислам, обично тие работи одат заедно... во места со заостанати сфаќања, и комшиите се знаат. Штом ќе знаат сите дека те скинал тој и ќе те етикетираат, значи ќе знаат сега и дека те тепа. Логично!
    И како тогаш твоите мислат дека си среќна? Не зборуваат комшии? Не си со модрици ако си нон стоп тепана? Не ти се очите потечени од плачење? Мајка ми, малку да сум нерасположена оти сум се изнериврала на работа (пример), ОДМА ме сеќава и ме прашува што ми е.... ти ваму, гладна, тепана, мразена, никој не може да те сети. Чудно ми е!

makgirl, Victorian, Alanna and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.