Прерано завршен живот

Discussion in 'Канта' started by Ceca-123, Jan 28, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Бараш помош?!
    Со што мислиш дека би ти помогнале, навистина не те разбирам?
    Си се омажила на 18 години, ти летал тогаш паметот и си мислела дека се што лета покрај тебе се јаде, сега гледаш дека животот не фунционира така баш како ти што си мислела и што треба да направиш?
    Едноставно е, замини кај твоите за почеток, нит прва си нит последна на овој свет со таков проблем, па со тек на време ако се потрудиш за себе си ќе се снајдеш низ животот.
    Се се може ако се сака, за се може да се најде решение. Ако само лежеш со 4 во вис и кукаш а притоа не се потрудиш за сопствената среќа тогаш и нема овде простор за некоја дискусија со човек кој што се помирил со несреќата и се одлучил да тоне.

Ете ако си се одлучила да живееш во куќа каде што си тепана, малтретирана и гладна и не сакаш да се разведеш тогаш и не ми е јасно каква помош сакаш овде?!

theowndemon and R.o.s.e like this.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

I taka ke se iznapisat 200 strani a doticnata nigde ja nema:D

cresa-jagoda likes this.
  3. Ceca-123

Ceca-123 Истакнат член

1 god i 5 meseci

4. Ceca-123

Ceca-123 Истакнат член

Јас се ве сфаќам што сакате да ми кажите ама како да соопштам најсоодветно затоа што тие за нив имаат поинаква слика за него...за нив е арен а и таков е пред нив знај муабет да напрај да се нашали...глума сето е глума само за пред луѓе се и тој и неговите......

5. eloves

eloves Популарен член

Се додека вака размислуваш, работите нема да се подобрат.
    Седни со твоите мајка, татко, брат сестра што имаш и кажи им отворено што ти се случува. Луѓе сме грешиме, не си ни прва ни последна што избрзала на ваков начин ама тоа никако не значи дека треба да дозволиш некој да те малтретира. И да си се омажила, што и да си направила ти си сепак нивна ќерка, нивно дете и во ваква ситуација тие треба да ти бидат најголема подршка. Ќе седнеш и ќе им објасниш се по ред, освен тоа ако те тепа мора да имаш некоја модринка или нешто.
    Се додека вака негативно размислуваш ништо нема да биде. Никој не може да ти помогне толку колку што можеш да си помогнеш самата на себе. Чим немате деца ќе биде полесно.
    Млада си, ќе имаш доста подобри шанси.

Без разлика дали девојката е трол или не, факт е дека вакви ситуации постојат и тоа не една или две, туку безброј. Има еден куп девојки кои си страдаат од такви размислувања дека им е прв, дека мора да се омажат со него, дека никој нема да ги сака, дека ќе ги озборуваат итн.или иако се малтретирани и тепани сепак си седат во такви бракови и не зборуваат за тоа. Не викам дека е тоа правилно, ама за жал такви ситуации постојат, нема тука ништо чудно.
    Инаку имам другарки што седат во врски каде животот им се состои од школо-дома, и 1-2 пати неделно со дечкото и тоа е се. Излегувања со другарки, шетања, друштво - не постои. Така им наредиле дечковците и мора да ги слушаат, во спротивно ќе ги остават а тоа не смее да се случи оти им се први. По нивно размислување, не по тоа. :D

6. kajl

kajl Истакнат член

ако те тепа и малтретита претпоставувам оставило последици по телото сепак може да го докажеш тоа

cresa-jagoda likes this.
  7. Ceca-123

Ceca-123 Истакнат член

Bogami bas vaka bese...

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Е како бе една година и 5 месеци кога си се омажила на 18 а сега имаш 23?

За да дознаат каков е, следен пат кога ќе го видиш улав стави телефон на снимање и на некое видно место, сними се па да видиш дали нема да поверуваат.

9. Ordinary

Ordinary Форумски идол

маж и е 23год,не она

10. eloves

eloves Популарен член

@AngelOfArh да те поправам само, таа има 18 а маж и 23.

11. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Како рано 1год и 5мес, како можеш толку долго да го трпиш тоа?? Јас ни еден ден нема да трпам таков психопат.

crazylady and eloves like this.
  12. Ceca-123

Ceca-123 Истакнат член

Nemda me sfati majka mi oti ako recam taja se ostavila veli neka posedela kako i odelo sho i odelo oti i kaj neze taka bese nekoe vreme i taa bese vo vakva sit ama demek pomina se smeni stvr.bese poinakov ama za mojovv nadezite mi se izgubeni

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Како и да е, следна ваква ситуација уклучи телефон па нека сними се, да видиш дали нема да ти поверува. Какви бре родители имаш ти? Ќе ти рекле чекај ќе се смени, боже свашта.

14. Ceca-123

Ceca-123 Истакнат член

I jas taka velev ama koga ke nemas na kogo da kazis...nemam nikoj drugarka da me sovetuva nemam ne me pustase da ziveam i se oladija odnosite ne ziveam + go imam fateno i kade so me izneveruva se dop so edna prostiv glupaa...

15. Ceca-123

Ceca-123 Истакнат член

ne znaat tie niss ama toa e sama si sum kriva do nekade

16. s&s

s&s Истакнат член

Епа, стварно не знам зошто си ја отворила темава ако нејќеш ниту еден совет да послушаш... сигурно постојат многу вакви ситуации, но за жал оваа не ми изгледа како една од нив...

cresa-jagoda likes this.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И ако си сама крива сеа што треба да те тепа секој ден и да трпиш? Уште фали да речеш сама сум крива што ме тепа. Аман жено не е крај на светот, не ти завршил животот, имаш фора да си запишеш и факултет и да створиш нови пријателства и се да биде како што треба.

tessie, cresa-jagoda and s&s like this.
  18. s&s

s&s Истакнат член

А одиш во школо? Што правиш во животот?

19. Ceca-123

Ceca-123 Истакнат член

Ja otvoriv oti cutam mn dolgo vreme moram da kazam nekogo da slusnam mislenje sto da pravam mlada sum nemam iskustvo...

20. Ceca-123

Ceca-123 Истакнат член

odam....i toa e teret odam kako redoven ucenik odlicna sum samo uch mi ostana kako zanimacija i ko ce si dojdam sureduvam pravam jadenje se sto treba niz doma vreme nemam voopsto

Thread Status:
Not open for further replies.