Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преселба од Скопје во внатрешноста поради работа по струка

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Marte1997, 5 април 2022.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    Ако не ти се свиѓа Штип можеш комотно и во Скопје да живееш. Ене каде е, ко од Ѓорче до Драчево да патуваш :D како што имаше некој претходно спомнато.
    Јас знам професор, тука живее, таму предава на угд.
    Ама стварно ако ти се нуди шанса што тука нема да ја имаш, прифати ја, не е некое село, Штип е, пак ти е блиску, пробај си.

Последна измена: 8 април 2022
    На cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Па не е истo, Ѓорче - Драчево повеќе време ти треба сигурно отколку Штип - Скопје по автопат :D Па уште и протести ако има мераци...
    Колеги на факултет од Куманово пред мене дома стигаа секој ден :D

На cresa-jagoda, WildMk, Billy Idol и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.933
    Немој да ми ги крадеш репликите ма, све гледам8-|:D

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Зарем и ти ова го имаш некаде пишанo :o
    Мора во иста населба да сме живееле :D
    Или ист факултет сме учеле :D
    Или двете :D
    Ама ако треба центар некако да го минеш, со среќа да ти е :D Ќе се прибереш таман за у пиџами да се пресоблечеш :D

На cresa-jagoda, Feminka22 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.933
    Јас прва имам пишано, на 30 март:!::rofl:

На Celltica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Да бе во тие вашите теми што не ги читам, не се важи :D :D

На Feminka22 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.933
    Не знам ја тоа, кој чита кој скита:wasntme:. Пишано е, стои:D

На Feminka22 и Celltica им се допаѓа ова.
  8. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.536
    Веднаш би прифатила. Што може да се изгуби во ситуацијава? Така или иначе си невработен, под дифолт со нестабилни финансии иф ет алл, опција за реализација за нешто што си учел е супер, не губи време во мислење.

Особно не во една Македонија.
    Државата можеш да ја минеш цела уз дуж и попреку во 24 часа и да се враќаш дома кога сакаш.

Тапкање во место чекајќи нешто што можеби никогаш нема да се случи е загуба на време. А за денешните генерации времето е луксуз.

Пробај. :)

На cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.902
    Aj ne zezajte, duplo povise km ima od Sk do Stip. Po obikolnica segde pobrzo se stiga, ne mora bas vo metezot da se vozi.
    Kako da kazam , se izjasniv veke deka jas bi ja prifatila rabitata zatoa sto e odlicna ,ama kako nekoj sto ima soprug od drug grad blizok do Sk, i cesto patuvase , mozam da kazam deka voopsto ne se isti ni trosocite, ni vremeto za patuvanje, a ko devojce ziveev od drugata strana na Vardar , ama so 25 denari i za 20 min bez mnogu guzva, stignuvav so bus sekade, a so bus od gradot na maz mi do Sk poveke od 150,200 i duplo vozenje.

Drugo, malite gradovi ne se taka zatucani kako sto nekoi mislat, osobeno pa za alista, pa mene pola online naracki mi se od buikkcinja od mali gradovi. Ama, amaaa, fakt e deka ima eden mal centar, parkce, koe ke go svrtis za pola saat peski i toa e toa. Sporedba isto ko da zivees vo pomala skopska opstina i ne odis vo niedna druga, tuka si celo vreme.
    Nekoj sto e izrasnat vo pogolem grad malce ke mu e tesko ova. Vie moze da vikate deka nema da vi e, ama da go iskusite toa garantiram deka ke vi e :)
    I taka :wasntme:

10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Во Штип да најдеш работа и те како е успех.Ако ти одговара плата зошто да не.За викенд можеш да си се враќаш во Ск.

На forumce, Feminka22 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  11. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    За Кочани незнам, ама за Вевчани грешиш. Сепак Охрид и Струга се преблиску, летоска имаш плажа, имаш извори, имаш блиску во планина две места за излет, едното е со клупи со езерце, баш како парк, имаш избор од 5/6 кафичи, 4 ресторани, имаш кај да прошеташ, а Охрид е на 20 мин со кола, Струга на 10 мин. Не дека нешто го бранам Вевчани, ама Источна и Западна Мкд не се исто развиени. Реално и за рсботни места не е ептен лошо. Не е сјајно ама е добро развиена општина.
    Мене на примев Вв, за разлика од Струга и некои други мали градчиња шо ги имам посетено ми е рај.

Иначе до членката чим се работи за таква асална работа ја би пробала. Барем искуството ќе го стекнеш и ако толку ќе ти фали Скопје, ќе си се вратиш барем со искуство и ќе ти е полесно да најдеш друга работа или можда ќе те преместат.

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ако ми плаќаат смештај и ми дадат службено возило why not?
    А инаку вака не, не се исплати.

13. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Па еве јас го искусив и уште го искусувам 6 години по ред. И ич не ми е криво, уште поубаво ми е. Ама мене животот во метежот во Скопје од кожа ме вадеше. Од дома до факс со 2 автобуси саат ипол. Со кола, на пластичарска катанга, цел саат. Пола плата на бензин ми одеше.
    Овде тоа го немам. Дур се мислев таму колку пари да штедам за по одмори, сега цело лето секој викенд на плажа сум, кога имаме одмор секој ден. Ако некојс година неможам да си приуштам море, барем езерото тука ми е. Ама тоа е и до човекот е. Јас сакам помирни места. Некој сака да е на Менхетен, некој во некое планинско селце во Швајцарија.

На Snowflake97 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  14. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Вевчани е убав град. Нема збор тука. Само што не е развиен. Еве мене во Скопје само на 5-10минути пешки ми се наоѓаат 10тина кафичи и уште толку ресторани. Тоа дека е блиску до други градови, е предност секако, но не значи дека и самиот град е развиен. Кажав мое лично мислење. Јас од Скопје во Вевчани не би да се преселам, а за Охрид би размислила. Сепак членката кажа Штип, не е муабетот за Вевчани

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    исто.
    Не е лошо у малите градови, ама здосадува тоа па тоа.Јас во Охрид седам по месец дена, ама после 15от мука ми е истите кафичи, истата чаршија да ја шетам
    У Скопје има 100 и више кафичи.Секој ден во различен можеш со месеци да идеш.
    У помалите градови тешко, ќе ме убие мене монотонија така, ама па си имаат други предности.

На Directioner005 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Да им плаќаат смештај, им даваат службено возило на тие што доаѓаат во Скопје, па и нејзе ќе и дадат таму... |( |( Како им се исплаќа на некои да дојдат тука да плаќаат кирии и други трошоци? Па поисплатливо ќе и биде нејзе да оди таму, помали ќе и бидат трошоците, Скопје е најскап град. А вака невработена и е ептен исплатливо тука да си седи....

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Има професии што имаат службено возило, и станови платено. И патни трошоци. Ама дека на асистентка на факс некој ќе и плаќа стан и возило, мало сутра.

На Snowflake97, buba4e89 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Разбирам тоа, ама реткост е тоа. Скоро сите од свој џеб си плаќаат.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Тоа се мои услови според кои ја би прифатила работа,а вака не.
    Она ќе си одлучи спрема нејзините принципи.

Е сега не прочитав што ќе работи ама дека спомна асистенка некој погоре има фирма што и за таа позиција дава возило и платен смештај.

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.933
    Фемче, ко ќе почнеш да стануваш насабајле за на работа, плус да спремаш магистерски или докторски, последно што ќе ти треба се 101 кафич;). Пре би ценела кафана што нуди добар оброк, да не морам да готвам, па уште ако е ефтина, мх, мх:mm:

На Jana06, IRBBB, Snowflake97 и 3 други им се допаѓа ова.