Дали појдовме или се предомисливте? Ако сте таму, дали можиш да ми кажиш каде сте сместени, како се движат цените за смештај и каква е водата во Сливница. Пред 2 години бевме сместени во Крани и водата беше чиста, а плажа немаше, а сливница беше тиња водата. Незнам дали таков перидот погодивме ама буквално на тиња мирисавме.
Здраво да прашам каква е ситуацијата со Преспанското езеро, дали некој е бил во скоро време..Ме интересира дали е погодно за одмор со мало дете?
Единствено Сливница за капење, за друго е секаде супер. До душа вчера и во Претор се капеа мали деца, ама јас не би таму.
Здраво,ме интересира дали бевте во Преспа? Да споделите искуство бидејќи и ние сакаме да одиме,исто сме со дете
Да споделам искуство од Преспа годинава. Минатиов викенд бевме со сопругот, бевме сместени во Д. Дупени, во викендица на роднини. Селцето е многу симпатично - една продавница и една пекара (што работи навечер) и локалци и викендаши. Деца си се собираат на сретсело, дедовци играат карти пред продавничето, секоја вечер прошетка до пекара - милина. Дали има сместување таму што може да се резервира - не знам. Блиску до Дупени се селата Љубојно и Брајчино, таму има и ресторанчиња. Во Љубојно лани редовно јадевме во ресторанчето на сретсело што е (веднаш до продавничката) и имаат топ уштипци Оваа година, така се погоди, да ручаме на 2 пати во Ресен - во Две лири (модерно мени, топ месо и риба и едно интересно мезе што го препорачувам - панирани пиперки во кајмак) и Стар сокак (најголемата плескавица што сум ја видела во животов за околу 250 денари, ОК кафана, ништо посебно) . Е сега езеро и плажа - поучени од лани, не лутавме по плажи туку директ Сливница, на Цоца бич Две лежали и чадор 250 денари, во близина ресторанче со фрижидери за сладолед, немам јадено не знам каква е храната. Езерото е многу повлечено и плитко, одиш доста да стигнеш до стомак, па пак ти е до колена и така. Исто така многу тиња и муљ низ кои мора да се помине за да се стигне до „длабокото“. Во длабокот пак е супер, чиста и мирна вода за уживање. Генерално, чиста плажа, фино за да се поминат неколку дена баш на одмор - одмор. На плажата немаше гужва, а има дел и за пешкири/сопствени лежалки. Сѐ на сѐ, Преспа има некоја смирувачка и едноставна убавина. Секогаш кога се враќам од таму сум смирена. Spoiler Ни се погоди додека сме таму с. Брајчино да слави селска слава - св. Петка, па една вечер отидовме и на сеопштата прослава со народно, орце, роштиљи...