Odmolzi se ama malku, kolku da olesni gradata, ne gi ostavaj da ti se prepolnat da ne si napravis mastit. nikako celosno ne se odmolzuvaj bidejki ke stimuliras taka poveke. Caj od zalfija isto pomaga vo namaluvanje na mlekoto.
Едвај чекам да поминат неколку дена и се надевам дека нема до мастит да стигнам. Градите ќе ми пукнат мислам. Се фатив за зелка во маркет и ја оставив викам нема да помогне. Мислам дека и чај од нане помага нели? Тешко ми е во градниов кош. Како да ќе експлодирам. Не мислев дека вака ќе поминам. Со првото немав никаков проблем. Многу ми е страв сега. Ама уствари освен мастит не може ништо друго да ми биде? И главата ме боли од вчера ама не знам дали од ова и од што овие два ноќа спиев многу. Не ни рече цице оваа ноќ. Колку остава ненаспиен ова доење мислам дека до годинка ок е да се дои ама во пракса сите деца изгледа до две години ќе ги дојам.
Aма мастит не е мала работа. Може да те боли глава и цело тело од градите. Кога ми се направи мастит и повраќав, и многу температура кревав, мислам полошо не сум се чувствувала никогаш. И мораше антибиотик. Мора по малку да ги олеснуваш за да не стигнеш до мастит, нека не ти е страв да измасираш, да одмолзиш малку и да видиш дали има големи грутки.
Ме боли главата и грбот позади кај градите и кај бубрезите. Ама температура немам. Немам енергија. Ама не знам сето ова до градиве дали е. Како цел граден кош да ме боли. За колку дена би се стигнало до мастит?
Јас пиев еден чај мислам беше за да престане млекото, а во меѓувреме измолзував ама не целосно, само колку да олесне на градите. Прашај во аптека.
Оф бе мајки убаво е ова продолжено доење, ама па и потешко се лажат толкави деца. Нека ви е со лесно. @gjoker4e не значи дека ќе имаш мастит.Првиот ден е како потежок после наредните е веќе полесно и не толку болно. Штом имаш болка на допир на градата одмолзувај колку да не те болат,колку што можеш поретко. Земи пиј Selbei чај.Нане со второто си пиев нормално си имав млеко.
И јас така се чуствував. Пиев многу чај од жалфија и ги стегав градите. Одмолзував мн малку кога осеќав болка, ама гледав да е што поретко. Имав мн млеко, а ми се сопре без лекарства. И со двете доења овој начин ми успеа.
Помага зелка, земи. И облечи тесен прслук. Јас две грутки имав кога ја одбив, зелка мењав по цел ден, и малце одмолзував под туш. Чај од нане не сум слушала да помага. Генерално не претерувај со течности.
Едно глупаво прашање? Секој ден треба да го измолзувам млекото што ќе остане во градите или ќе го снема само и како?
Не треба да го измолзуваш млекото, така само повеќе стимулираш да надојде. Треба минимално да одмолзиш доколку ти се камен градите. Ако можеш ич не измолзувај. Кога нема стимулација, не се создава млеко. Со тек на време ќе се намали, скроз нема да го снема. Јас не дојам 7 месеци, се стиснав пред некој ден уште има по некоја капка.
Мајки, синко еве 48 часа како нема цицано. 17 месеци за некој ден доста беше. Два подои ни останаа само навечер сега и тие ги скратив. Плаче ама тоа е, со пеење со гушкање се смирува. Туку со градиве што да правам? Полни ми се ама и меки тогаш да не одмолзувам така? Ептен ако почнат да се стврднуваат тогаш по малку колку да олесни? И дали нешто за болка може да се пие? Зелка само навечер да ставам? Извинете на милион прашалници, ама ај кај со емоцииве не сум начисто дека дојде крајот уште мастит ми фали.
Немам лично искуство со одбивање ама вујна ми лепеше лепенки на брадавиците Да пробаш така? Обичен ханзапласт залепи ако не
Јас не пробав со ништо да мачкам, еве вака директно со ханзапласт. Имаше 100 подои хаха и пресековме наеднаш. А сум слушала дека мачкаат лимон, кари, црвен пипер.
сум слушнала дека со прополис е доста успешно. Која возраст е најдобра да се одбие, без притоа да се почне со млеко од шише? Сакам ако ја одбијам да не и давам млеко повеќе.
Каков прополис да земам , син ми е 20 месеци и е страствен цицач ама сакам да го одбијам иако не сум спремна ама мора веќе пред да почне лето .. Да почне да јаде убаво како што треба, за тоа ми е највеќе инаку ќе продолжевме
Е не знам да ти кажам, само знам дека со прополис од прва се одбивале. Инаку мојата си јаде убаво, има 4 оброка дневно. Кога е дома цица често, кога е во градинка најчесто навечер само, ретко веднаш после градинка. И само од една града цица веќе 3,4 месеци. Се мислам ако ја одбијам,може нема да се буди ноќе, затоа не сакам да ја учам сега да пие млеко од шише, ама не знам која возраст е најдобра да престане да пие млеко Инаку 12++ е
Ако престане да пие млеко, ќе надокнадува со други млечни производи. Инаку јас планирам ќерка докај 2 години да ја терам на АД, оти од млечно само грчки јогурт јаде принцезата