1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Престанок на доењето - одбивање

Дискусија во 'Бебе' започната од ivanceto1984, 9 декември 2010.

1. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    125
    Добро дали е нормално толку да плачи до зарипнување? Сега сум решена веќе да прекиниме со цицање, од проста причина шо не цица туку си игра. Многу тешко ми паѓа се осеќам како најлоша мајка.

2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    18.275
    За што плаче толку,за цицање?

3. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    125
    Да

4. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    8.646
    Мајки може овде е најсоодветно да прашам. Бебе е 9+ месеци, па мислам од 6ти месец наваму нема врзано подолго од 2ч ноќе (пред тоа спиеше по 4-6ч со 1-2 цицања сега станува 5-6пати. )Скапана сум веќе, си викав ќе издржам барем до година ама ова е неподносливо.
    Од утре сум на работа не знам како ќе функционирам не памтам последно кога сум се наспала. Секако баба му ќе му нуди 2пати шише АД (Има пиено прифаќа ама денски не е заинтересиран многу колку за кашите, 3 оброци)
    Дали некоја мајка има искуство да биле на доење, го префрлила само на шише и да почнало да преспива ноќ? Или барем 1 да станува? :sweat: мака ми е дека му скратувам, себично се осеќам ама не можам имам тахикардии, пулсот ми е 90, главоболки, болки во желудник, вртоглавици ќе се струполам некаде. Ми е страв да не џабе биде па после полошо уште шишиња ноќе да спремам

5. MamaofbabyIsi

MamaofbabyIsi Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2023
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Здраво мајки малата ми е 20 месеци сеуште цица сакам да ја одвикнам неможам више ми е мачно.Дај кажете ми некој начин како полесно да се одвикне?Од шише несака да пие млеко ништо.

6. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    8.646
    Мој совет не ја навлекувај на шише ако ја одвикнеш од храда. Другарка до 2ипол години не можеше да врзе сон зошто малото од цицање ноќе стана зависно на шише и до пред 1 недела и бараше дај млекце малце само а не дека е гладно нели цел ден јаде 5 оброци

7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Не и давај шише на 2 години сега, ќе ти станува до 5 за млеко.
    За одбивање, 3 дена плачки, нека ја заспива некој друг и ќе ја одбиш.

8. MamaofbabyIsi

MamaofbabyIsi Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2023
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    А ако се буди навечер што да и давам да пие?Имам пробано адаптирано млеко не го сака исто и од тетрапак.

9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Вода

На Iki lepi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    2.848
    Ништо. Ако ти бара вода ќе ѝ дадеш, ако не ништо. Не ѝ прави нови навики за течности. За неколку дена ќе се навикне и нема да бара.

11. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    4.028
    Многу повеќе и психички и моторички се развиваат во овој период од тоа се будат. Додека не очовечат да проодат будењто скрос нормално им е. И ноќе будни знаат да си поседат некој саат. :whew:
    Малата до 6 месеци цела ноќ ја спиеше, сама се заспиваше. Знаев дека нема вечно да трае и еве ја 11 месеци, кога со 2-3 будења поминуваме кога со 5-6. Ќе помине и тоа.

На Autumn Love и Fenix05 им се допаѓа ова.
  12. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    33.981
    Ај едно прашање решив дека ќе престанам да се молзам.
    За некој ден принцезиве прават 7м.
    Не цицаат од нивни 4м. Никако порано пак фаќа града и пиеа мое млеко сега не несакаат никако значи се молзев 3/4 пати но во последните 2ипол недели само сабајле и навечер измолзував од едната града скоро 230мл а од др 150 мл сабајлр и вечер . Значи сега едвај молзам 150од двете заедно. Малите секако пијат дохрана и мое млеко.
    Е сега

Како како да го скроз сопрам млекото а да немам проблем.бидејќи со синко доев 3ипол г. И на крај завршив во болница од оние апчиња за стопирање на млеко.

13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    23.954
    Мајки, не дојам веќе еден месец. Количината никако не се зголемуваше и престанав.
    Гинекологот ми кажа само да престанам, не давале никакви лекарства.
    Пред некој ден осетив благи болки и ми потече малку од едната (таа која имаше повеќе додека доев).
    Се поднамалија болките, денес пак неколку капки на маицата гледам.
    Нормално ли е? До кога би траело ова?

14. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    17.609
    Мислам дека 3 месеци треба да поминат додека се испразнат градите. Треба да правам ехо на гради ама зошто дојам др ми рече ке го одбиеш и послс три месеци ке дојдеш на преглед, бидејќи треба период да за не произведувааѕ градите млеко.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.130
    Може да трае и 3 години, јас малото не го дојам веќе 1 ипол година, ако се стиснам јако имам капка минимална, одам редовно на прегледи и ехо на гради, се е супер, и самиот радиолог ми кажа дека и до 3 години по престанок може да имам исцедок.

16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    23.954
    А, пречи ли ова за други снимања пр. кт, или магнетна?
    Не на гради, туку друг дел од тело?

17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.130
    Не, јас и додека доев морав да се снимам. Па заштитна прекривка ми ставија, не ти смета сега ништо секако.

На Carolin. и senza.parole им се допаѓа ова.
  18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Јас откако престанав да ја дојам големата, година дена после тоа бев на ехо, уште имаше млеко.

19. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    159
    Здраво мајки. Сакам да го одбијам бебе, 13 м. е. Бебе често цицаше, па почнав да ги намалувам подоите. Најпрво ги скратив дневните подои, ама затоа на почетоткот "удри: на ноќно цицање. Стануваше по 4-5 пати да цица. После намали на 2-3 пати. Последните 2 дена станува само по еднаш да цица. Првата вечер цицаше од лева града. Сабајлето малку измолзив од десна ( 10-20 мл. колку да ослободам притисок. Синоќа пак му дадов да цица од лева града, шубе ми беше да му дадам да цица од десната, дека нема цицано од таа града 2 дена. Утрово пак измолзив малку да ослободам притисок. Да продолжам да давам само од лева града, или може и од десна?!

20. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    772
    Denes konecno resiv da stavam kraj na doenjeto.
    2 godini dornje, strastven cicac.
    Odbivanjeto go pocnav uste od kraj na avgust, no neuepsno. Probav so kratenje podoi, ama ne, lepenka bukvalno lezime celo vreme i ne mi dava da mrdnam
    Probav so senf, ocet, si nosi vlazna brise i prodolzuva... I se odlozuvav l nekako se osekav vinovno sto go odbivam, no od x pricini morav odms da go odbijam uste vo avgust i da pocnam dostinex, jas eve 3 meseci odlozuvav....
    Sabajlevo ispiv apce, sobrav hrabrost ama so tesko srce ....

Vecerva kako da zaspie? So mene nema da moze bara cice pa da zaspie, dali so max mi da spie jas vo druga soba ili pak drug nacin... Ne nudam drugo mleko ppso od bebe nejkese. Ni ad ni tetrapak...