Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Престанок на доењето - одбивање

Дискусија во 'Бебе' започната од ivanceto1984, 9 декември 2010.

1. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    64
    Како го одбивате? И ние сме толку месеци ама никако не можеме да се одбиеме, ако не цица не може да заспие, плаче и се тресе. Така заспиваме, со нишање и цицање. Сакам да го одбијам оти многу ме каса веќе не е издржливо
    Ве молам за совет.

2. jasna0305

jasna0305 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2024
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    29
    9 месеци сме и мора да почнеме со одбивање зошто работата ми е во смени и нема можност за жал да продолжиме. Како почнавте? Не знам како да почнам до сега бил само на доење и секое заспивање е така, ноќеска будење 5-6 пати само да допре. Со кое млеко почнавте, што давате навечер кога се буди? Ептен сум збунета не знам како ке се навикне

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.265
    Допаѓања:
    18.379
    Ќе почнеш од денските подои, верувам на 9 месеци дека детето има 3 оброка,така да станува од спиење-појадок-цице-ручек-цице-вечера-цице. Постепено цицето помеѓу појадок и ручек ќе го замениш со ужинка, а по 2-3 недели истото ќе го направиш со подојот меѓу ручек и вечера.
    Подојот за заспивање навечер,како и ноќните се отфрлаат последни. Ноќе ќе си продолжи да цица,нема потреба друго млеко да нудиш

На jasna0305 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    628
    Аман кажувајте чаре. Млеко снемувам малата ке цица и почнува да плаче се стискам немам. Хип земав не го сака. Кашички и давм секој ден се испробавме ама не јаде повеке од две лажички и тоа со молење. 6 +++ сме. Ми е страв да не ми е гладно. Какво да земам шо да правамм

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.265
    Допаѓања:
    18.379
    Пиеш чај за лактација?

6. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    628
    Пијам овие денови

7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.265
    Допаѓања:
    18.379
    Пиј по едно литро на ден, зголеми и други течности и ќе се зголеми лактацијата

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.