Како го одбивате? И ние сме толку месеци ама никако не можеме да се одбиеме, ако не цица не може да заспие, плаче и се тресе. Така заспиваме, со нишање и цицање. Сакам да го одбијам оти многу ме каса веќе не е издржливо Ве молам за совет.
9 месеци сме и мора да почнеме со одбивање зошто работата ми е во смени и нема можност за жал да продолжиме. Како почнавте? Не знам како да почнам до сега бил само на доење и секое заспивање е така, ноќеска будење 5-6 пати само да допре. Со кое млеко почнавте, што давате навечер кога се буди? Ептен сум збунета не знам како ке се навикне
Ќе почнеш од денските подои, верувам на 9 месеци дека детето има 3 оброка,така да станува од спиење-појадок-цице-ручек-цице-вечера-цице. Постепено цицето помеѓу појадок и ручек ќе го замениш со ужинка, а по 2-3 недели истото ќе го направиш со подојот меѓу ручек и вечера. Подојот за заспивање навечер,како и ноќните се отфрлаат последни. Ноќе ќе си продолжи да цица,нема потреба друго млеко да нудиш
Аман кажувајте чаре. Млеко снемувам малата ке цица и почнува да плаче се стискам немам. Хип земав не го сака. Кашички и давм секој ден се испробавме ама не јаде повеке од две лажички и тоа со молење. 6 +++ сме. Ми е страв да не ми е гладно. Какво да земам шо да правамм