Недела дена нема цицано и немам проблем. Зелка мала имам у фрижидер ми стои, цел лист ставам додека не се излади после ново.
@Снегулк@23 @warrior како сте девојки со градите, ви тежат уште? Со млекото? Моиве олеснаа ама уште си имам бајаги млекце, се измолзувам на 2 3 дена, ми е криво за млекото И жалфија дали уште пиете?
Искрено јас само вториот ден осетив како тежина и само зелка ставав од фрижидер и ептен малце рачно измолзував. Течности на минимум тие неколку дена недела. Вдќе има мислам две недели и немам проблем со градите. Мислев ќе почне да спие ама ништо.
Јас знам уште чај да се напијам, зелка не ставив до сега, ми олеснуваше со молзење на неколку дена. Како реагира малото, ти бара да цица? Колку пати станува ноќе?
Мало е 13 месеци. Не ми бара. Кога го одбивав ми бркаше и му давав нешто да грицка или некоја дистракција. Пие млеко алпско насабајле и навечер. Се друго јаде. Станува од еднаш со три пати зависи.. Се презаспиваме првиот пат само у нашиот кревет а после со нишкање и галење.
Да да, памтам дека беше помало од ќерка ми. Јас не и давам никакво млеко, а друго млечно сè си јаде. Ќерка ми веќе 3 4 месеци си ја спие цела ноќ. И сеуште се чудам, од страствен цицач како брзо сфати дека нема веќе да цица, не ни бара веќе. Кога веќе завршивме со доењево, среќа бар испадна лесно и пре брзо. А за будењето, ако не бара течност ноќе, може си е такво детето, си се буди, почекај, може период е.
Кај мене е ок 3 недели од престанок на доење се средија, само 2-3 дена ги осеќав тешки и болни еднаш под туш малцр измолзев, ставав зелка цело време и се среди, не пијам чај веќе
Зошто би го пиела чајот од жалфија? Не е некој чај што се пие секојдневно ко нане, камилица итн. Ако ти е за одбивање тогаш нема поента да пиеш чај од жалфија и бебе уште да цица.
Дали откако ги одбивте од доење им давате млеко и кое? Мене педијатар ми кажа слободно можеш тетрапак да даваш, ама на бебе од 14 месеци не ми се дава млеко тетрапак. Ако почнам со ад млеко, кое.. Уште дојам, сакам да прекинам постепено, ме исцрпува веќе.
И јас сум во иста фаза, 11 м е, два пати дневно цица и се мислам како да прекинеме целосно, дали треба млеко да се дава. Слушам некои педијатри не препорачуваат кравјо. Нашата матична е против аптамил и сл од почеток. Некои козјо викаат најдобро. Многу сум збунета
Мајки бебе ми е 13 м, од едната града снема млеко пред 2 месеци, цица само од лево и тоа 3 пати преку ноќ , преку ден само еднаш кога ја земам од градинка бара да цицне малку мислам дека повеќе и е да се гушне , ама последните 2 -3 денови мн ме гризе и имам болка како влече дали е можно да сум снемала млеко и од лево и кога ја тргнам од града плаче и така цица цица подолго време што и да имало млеко после 15мин секако нема а јас неможам да ја тргнам постојано бара за да презаспие..... Се мислам да и дадам домашно кравјо да видам дали ќе пие вечер за заспивање