Дали мора да ги измолзувам по малку или ќе спласнат сами градите? Имам болки, не се страшни, и осеќам тврдо ама не се преполни туку ко топка под ареолата.
За да сопре лактација, подобро е да не се измолзуваш за да не даваш лажен впечаток за побарувачка. Ти си осеќаш дали треба да измолзиш, и да го направиш тоа, направи го најкратко што може за само да ти олесни.
Повеќе ми е прсшањето дали ова тврдово ќе исчезне или мора по малку да одмолзувам? Не ми се преполни ама ме боли пример кога го потпирам бебуш на мене. Мн ми е страв да не се воспали нешто. Пијам и бруфен и повремено држам ладно.
Јас како што памтам кога го одбивав син ми само еднаш ме здоболе малку и одмолзев ситно колку да ми олесни. Пошто година дена го доев, не ми се преполнуваа градите веќе одамна, ама страв ми беше да не направам беља. Инаку ни апче, ни жалфија ни стегање не правев. Јас би се измолзила малку за секој случај да сум на твое место, другите методи сигурно исто ќе придонесат да се намали млекото.
Мајки полека се трудам да ги скратам подоите но тешко. Година ипол е. Пробав да го заспијам за денска дремка без цице, приказни,шетање, тапкање ништо не пали. Негде читав и дека кога ќе станува навечер да бидам спремна за думкање. До 2години станувале децата. Вистина ли е тоа? Како да го заспијам на оваа возраст без цице? Дали на 2години полесно би било одбивањето?