Престанок на доењето - одбивање

Дискусија во 'Бебе' започната од ivanceto1984, 9 декември 2010.

1. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    975
    Допаѓања:
    1.519
    Јас кога ја одвикнував од честите станувања не се будеше, ама се одвикнуваше со мене, и чат пат со мм кога веќе немав живци да ја нишкам за да заспие :D.. Не знам дали тоа и колку прави разлика.

Ако е така ќе го оставиш мажот со неа, ти ќе си купиш нова спална за себе само и готово :rofl:

ЕДИТ : и мојата синоќа од 9 до 6 сабајле... Ретко се дешава обично как 3-4 се буди тој едниот пат. И дадов да цица, ја вратив во креветчез хрчење и двете до 8и45 ]:)

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    2.654
    Не е тоа проблем ама он работи ноќна смена и мора некој да е со неа.. ќе морам јас хаха

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    975
    Допаѓања:
    1.519
    Ќе ја научите уште мала сама во соба да си спие бе хаха

Се шалам, знам дека тешко би ти било како мајка... А на спална спие со вас или во креветче?

4. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    2.654
    Во креветче залепено до спална

5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    975
    Допаѓања:
    1.519
    И мојата е така, немаше пороблем. Да се надеваме дека нема да има и твојата, мислам не би требало зошто се е навика кај нив :)

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Butterflywomen

Butterflywomen Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Жени јас веќе незнам каде да се обратам и што да направам мислам дека ќе полудам.
    Не сакам да го одбијам од доење, сакав да тераме до 24 м, ама ова веќе е излудувачко и веќе и јас немам нерви, а меѓудругото она што ми прави најголем проблем е градинката.
    Незнам ни темава дали е соодветна за мојов проблем...
    Да не должам, тргнавме во градинка од септември на 12 ипол месеци, еве веќе 22 октомври е он не престанува да плаче, а најстрашно е кога му се спие. Едноставно нема шанси да заспие, секако пробаа тетките и легнуваат со него, го гушкаат, и во раце со нишање и на нозе, и на лулка не престанува да плаче. Веќе почнаа да ми посочуваат дека можеби е заради доењето.
    Кај мајка ми или кај свекрва ми заспива без цицање, со мене нема заспано никако одруго освен на цицка. Меѓутоа еве јас кога ќе се појавам било каде да е, он не престанува да плаче додека не му дадам да цица.
    Толку мака ми ствара, стварно не сакам да го одбијам, пробував да му го одвлечам вниманието и бар денските подои да ги тргниме или скратиме ама нема шанси.
    Ве молам Ваши искуства, стварно почнувам да мислам дека не се адаптира заради доењето.