Престанок на доењето - одбивање

Дискусија во 'Бебе' започната од ivanceto1984, 9 декември 2010.

1. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    9.646
    Женски ми треба совет, и мислење.
    Почнав на работа, бебе некогаш цица сабајле некогаш не, превозбуден е кога ќе стане и се трга одма.
    Има доручек, АД, ручек и некогаш АД ама почесто нема, ептен во случај ако не јадел ручек, па да е гладен.
    Цица кога ќе дојдам, и имам млеко убаво, ама после тоа веќе немам… еднаш за заспивање малку да поцица и толку, осеќам навечер се баш празни градите, а он е гладен.
    Синоќа вриштеше, му дадов АД и се смири.

Дали во ваква ситуација да почнам со одбивање?
    Пошто он што ќе цица би било еднаш, а навечер е гладен и едноставно немам. И дали да си остане вака со АД рутинава?

Знам дека не треба да се буди и во принцип не треба да има оброк, ама за жал уште се буди по 7-8 пати, жива ненаспана сум…

2. Emberlynn

Emberlynn Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2024
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    35
    Сеуште станувате ноќе за доење? По колку пати? |-)

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.605
    Допаѓања:
    14.346
    Не станува навечер од секогаш, само во скок знае некогаш, ама ретко е тоа. Преку ден цица само.

На Emberlynn му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Emberlynn

Emberlynn Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2024
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    35
    Ти завидувам :D:D наспана мама

5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.311
    Допаѓања:
    10.913
    Дај му пред спиење АД, ќе го држи повеќе акп се буди од глад поради цицањето.
    Јас би го одбила, но ако сакаш да продолжиш да доиш, давај да цица после работа, пред спиење АД.

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Teta meta

Teta meta Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2022
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    171
    Zdravo mamicki,eve i jas da prasam nesto.Kerka mi ima 2god.i 4 meseci,cica,i toa uziva dodeka cica,mislam deka nema sansi da se otkaze.Probuvam da ne i dadam ili da izbegnam da ja zalazam ne bre,place i trca po mene daj cice i mora da dobie.Jadese se,pocna da izbegnuva obroci i se navraka samo na cicanje.Periodicno e,nekogas jade nekoj obrok i cicanje sekako,ima denovi koga nesaka nisto da jade i samo cica po cel den.Zbuneta sum zarem moze da ja zasiti samo cicanje???? I pie obavezno po edno sisence mleko navecer ili sabajle koga ke stane,zavisi..inaku ne izgleda na gladna,aktivna e ne zastanuva,noke spie po cela vecer,ama se budi li i odma cice..Vase mislenje???

7. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.556
    Допаѓања:
    5.397
    Само да ја пратиш кај баба дедо неколку дена, и тебе градите да ти намалат малку и дома после и да бара биди упорна да не даваш занимавај ја и маж ти да ја успие. И ќе се откаже. Колешка исто на 2 год така ја откажа ја прати на одмор 6 дена со баба дедо. Ти колку можеш толку барем еден викенд.

8. Teta meta

Teta meta Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2022
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    171
    Posakuvam da mozese barem na nekolku casa,no nema sansi,ako ne me gleda pokraj sebe place vristi,nikogas ne bila odvoena i sega nesaka ,maki macime,si igra so site ama jas da sum vo blizina,da primeti me nema vristi..