Женски ми треба совет, и мислење. Почнав на работа, бебе некогаш цица сабајле некогаш не, превозбуден е кога ќе стане и се трга одма. Има доручек, АД, ручек и некогаш АД ама почесто нема, ептен во случај ако не јадел ручек, па да е гладен. Цица кога ќе дојдам, и имам млеко убаво, ама после тоа веќе немам… еднаш за заспивање малку да поцица и толку, осеќам навечер се баш празни градите, а он е гладен. Синоќа вриштеше, му дадов АД и се смири. Дали во ваква ситуација да почнам со одбивање? Пошто он што ќе цица би било еднаш, а навечер е гладен и едноставно немам. И дали да си остане вака со АД рутинава? Знам дека не треба да се буди и во принцип не треба да има оброк, ама за жал уште се буди по 7-8 пати, жива ненаспана сум…
Дај му пред спиење АД, ќе го држи повеќе акп се буди од глад поради цицањето. Јас би го одбила, но ако сакаш да продолжиш да доиш, давај да цица после работа, пред спиење АД.
Zdravo mamicki,eve i jas da prasam nesto.Kerka mi ima 2god.i 4 meseci,cica,i toa uziva dodeka cica,mislam deka nema sansi da se otkaze.Probuvam da ne i dadam ili da izbegnam da ja zalazam ne bre,place i trca po mene daj cice i mora da dobie.Jadese se,pocna da izbegnuva obroci i se navraka samo na cicanje.Periodicno e,nekogas jade nekoj obrok i cicanje sekako,ima denovi koga nesaka nisto da jade i samo cica po cel den.Zbuneta sum zarem moze da ja zasiti samo cicanje???? I pie obavezno po edno sisence mleko navecer ili sabajle koga ke stane,zavisi..inaku ne izgleda na gladna,aktivna e ne zastanuva,noke spie po cela vecer,ama se budi li i odma cice..Vase mislenje???
Само да ја пратиш кај баба дедо неколку дена, и тебе градите да ти намалат малку и дома после и да бара биди упорна да не даваш занимавај ја и маж ти да ја успие. И ќе се откаже. Колешка исто на 2 год така ја откажа ја прати на одмор 6 дена со баба дедо. Ти колку можеш толку барем еден викенд.
Posakuvam da mozese barem na nekolku casa,no nema sansi,ako ne me gleda pokraj sebe place vristi,nikogas ne bila odvoena i sega nesaka ,maki macime,si igra so site ama jas da sum vo blizina,da primeti me nema vristi..