Мојот заспива исклучиво со цицање за вечерно спиење, ама се буди многу често во текот на ноќта и го презаспивав со цицање повторно. Веќе сум преуморна и решив да го одбивам од ноќното, па ме интересира дали продолживте да ги доите за вечерното заспивање? Или ги заспивате со доење ама после следното будење не им давате? Вчера беше прва вечер од кога почнав со одбивање, мислам денес како втора ќе биде полошо ама морам .
Ја дојам пред спиење, ама не заспива со доење. Цица, си оди во креветче, и се вртка некое време, па ќе стане, па ќе легне, па ќе ме фаќа, ќе ме штипе, и за 30 мин макс ќе заспие Ама кога ја одбивав од ноќно заспиваше со цицање тој период. Дури и сега се случува некогаш ако е ептен преморена да заспие.
Се едитирав горе дека кога ја одбивав од цицање, заспиваше со цицање. Ама беше доста помала, 6 месеци.
Значи нема да е пречка да успеам во одбивањево. Која вечер беше најтешка кај вас? Или лесно поминавте.
Уффф, веќе малце и заборавено ми е ако беше пред 6 месеци хахаха ама знам дека неколку вечери по ред беше викање. Завршував во дневна со неа на клацкалка и јас дремев, а она ме гледаше. Ама во мртва темница дремев, за да не мисли дека е време за станување. Е сега мојата и цуцла фаќа, од тогаш заспивањето и презаспивањето и е стрикно со цуцла.
Еве сме месеци ипол од ноќно одбивање уште ја заспивам со цицање, т.е. цица и ако е уморна заспива ако не ќе се тргне, ќе си се повртка, па ќе заспие сама. Јас направив вака, први неколку дена доење за заспивање, прво будење ако е пред 5саати од заспивање не давав, после давав на 3саати значи 2 подоја. Измеѓу будењата со галење и гушкање -плачки ќе има ама не мора да значи дека ќе се многу кај нас беше минута до 2. Вака 3 дена. После не давав до 5 сабајле да цица, после 3 дена скроз прекинав, за помалку од две недели тотално го прекинавме ноќното доење. Од дете што цицаше на 30мин последните 3-4 месеци. Јас не сакав ништо драстично т.е. од прва ноќ да прекинам скроз затоа што си го познавам детето и знам дека секоја нагла промена и влијае лошо и не ја прифаќа.
Zdravo ve molam za sovet godina ipol sme sakam.da go odbijam nekni.se vrstivme od bolnica lezevme so virus I krvta mue slaba sakam da go odbijam oti mnogu Saka da cica mnogu I po nejadi
После две недели почна да преспива по цела ноќ? Искрено, потајно се надевам дека конечно ќе преспива ама ќе бидам задоволна и ако има 1-2 будења со лесно презаспивање. Уништена сум од лош сон, не можам да заспијам лесно ниту да навлезам во подлабок сон . Вечерва се тргна додека цицаше за заспивање и буквално ми скокна од раце и си легна на кревет, се вртеше, мафташе, брбореше со затворени очи и заспа сам.
Оставај го така да се успива сам ќе си најде положба и ќе заспие. Да преспива, ама не е како никогаш да не се буди, бекои ноќи ќе се разбуди еднаш до два пати ќе се повртка и ќе презаспие одма, некогаш ќе ја погалам ќе се смири одма, ама повеќеѕо пати не памтам сабајле значи не се ни разбудувам јас. Те разбирам многу добро јас од 8ипол месеци/9 негде до 11 бев зомби тотално уништена од неспиење, нервозна. Сега вади горни единици па знае да се разбуди среде ноќ со плачење ама ќе ја гушнам и ќе се смири за брзо. И од дремка ако се разбуди порано лесно презаспива откако не ја презаспивам со доење. На вас ви претстои и проодување, очекувај будење и исправање за шетање, ама ќе помине и тоа.
Zdravo ve molam za sovet od nojokno doejne kako da go odbijam preku deno ne mu davaam da cica ama navecer mnogu placi I vo teho na nojkta 2 pati cica placi ako ne mu dam
Eden den I Edna nok Bez cicanje.Desnata grada mi e meka a od levata ne cicase voopsto.Dali da pocnam so caj zalfija I zelka da stavam na gradite,zelkata samo navecer da ja stavam ili? Blagodaram
Почни со чајот, вечер стави зелка, и ако почувствуваш болка мораш малце да се одмолзеш со рака, да не направиш мастит случајно.
Одбивањето од ноќно доење испадна подобро од што очекував, сеуште се буди ама лесно презаспива. Мислам дека навиката за доење полека се губи, ама затоа регресијата е ептен изразена . Се буди и исправа, сеуште не е пуштен за проодување. Колку време траеше кај вас?
Како пројдовте можеш ли да ми пишеш подетално те молам? И јас се канам да не и давам ноќе да цуца ама никако да се наканам. Ме плаши дека пак ќе продолжи да станува баш како што викаш да се исправа и да шета низ креветче, баш во таа фаза сме сега. Дали до проодување ќе си трае ова. Не знам како ќе издржам да ја презаспиввам сама без цице, само мм е опција ама само за викенд не можам преку недела без сон да го оставам турбо е на работа периодов…
Мислев дека ќе плаче и нема да се смирува без цицање и затоа одложував, ама испадна не така лошо. Го заспивам со цицање и следното будење не давам, ако плаче го земам во раце и го тапкам по газето ако ептен плаче го нишкам ама тоа пострашно плачење беше неколку пати само 1-2 минути. Многу често будењата се само со кенкање без да отвори очи па тогаш само го тапкам по газето и си продолжува. Нас вечерва ќе ни е 9та вечер, значи уште има будења ама битно ми е што гледам дека почнува да се навикнува и полесно се смирува. Предходно по не знам колку пати цицаше навечер и доручекот никогаш не го јадеше, знам дека и твојата не е јадачка ама еве мојов почна поубаво да јаде за доручек. Сфатив дека дефинитивно ноќното цицање не им е потребно и не е од глад, само треба самата да си решиш и да го прекинеш. Ако чекав на маж ми уште не ќе беше одбиен , така да терај сама ќе завршиш работа. На крај краева еден ден мора да ја одбиеш целосно, полесно е и за двете вака постепено.
Колку имаше искрено не знам - премногу. Ноќеска имаше 3-4 само едно така малце потешко за смирување, ама сепак мислам дека кај него повеќе во моментов будењето е од регресијата. Ова ми е далеку полесно одколку цело време на града да го ставам, ужасно изцрпува и ме нервира. Плус јас планирам после годината целосно да го одбијам, а тоа е наскоро .
Значи кај нас не е до толку страшно сега, по 5 пати во просек од кои бар 3 се после 1 ама сепак мачно ми е. Мене најмногу ме плаши што јас многу лесно се расонувам и тешко презаспивам