Zdravo devojki I jas sum vo mislam da go odbijam maliot 1 god I 10 meseci sme Samo toa vo misla mi e denovive
зависи колку млеко имаш, од колку подои преминуваш на ич? јас имав неколку ноќни подои само и ми прекина без апчиња, само со неколку чаши чај жалфија ама нередовно ги пиев, заборавав
Јас без апчиња, само чај од жалфија пиев... Инаку вие што сте прекинале месециве, млеко имате? Оно знам дека и со месеци може да има, ама 5м не дојам скоро.. а млеко знае и да шприцне ако стиснам
Зошто сакаш да прекинеш? Не мислиш дека е мал? Или нема млекце? Препораките се со 2, односно до 3 год. да се дои дете.
Искрено, прашањето "Или нема млекце?" за мој вкус е малку зајадливо поставено. Може па таков е само мојот впечаток.
Јас прекинав по 10 месеци мака со молзење и некој месец доење. Колку мака си видов јас си знам. Имав млеко, сама го прекинав. Не можев веќе и ич не ми е гајле искрено, еве ја на ад супер си е. За себе го направив тоа. Ми рече една познаничка како не ти е жал не си требала мала е, ја отерав во пм зашто тоа си е МОЈ ИЗБОР.
Ама како така, они треба се да знаат, па дури и на форумов, мало било на 2 години да се одбие, абе божемесачувај, ниту прашани, ниту повикани, тие се знаат.
Што е со прашањево стварно? Особено па на мајка што доела година и 10 месеци да ја прашаш дали не мисли дека е мало детето да го одбие? Сериозно?
Јас па не можам да сфатам кое млекце дете 2-3 години го пие од цицање. Утеха, блискост со мајка може е доењето на таа возраст, ама млекце... Не знам
Не е зајадливо. Не знам зошто мора во сè да се гледа лошо!? Кај мене приметувам дека се намалува млекцето (така си го викам, од милост, драга мајка bertold) и по малку ме плаши дека снемува, а бебето ми е помало. Па побарав само одговор на тоа што мене ме мачи. Дали само ќе се одбие бебе ако ми се намали млекото (еве не е млекце, да не звучи зајадливо)? Инаку, во право сте, не е мало 1 год и 10 м. Јас прочитав 1 год и 2 месеци (моја грешка), и затоа сакав мислење. ФАЛА мајки на сите за најљубезните одговори.