Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Престанок на доењето - одбивање

Дискусија во 'Бебе' започната од ivanceto1984, 9 декември 2010.

1. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Ние веке 4-5 месеци не се доиме и кога престанавме ме попуштија градите и немам тегоби. Не сум ставала ништо и не сум пиела за престанување на млекото. Кога и да ја стиснам градата потекува млеко по некоја капка. Дали е нормално тој процес или да барам некој совет од доктор? Некоја да имала вакво искуство?

2. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.469
    Допаѓања:
    34.787
    Mleko moze da imas i godina dena posle doenjeto. Samo ne smees da gi stiskas gradite,t.e da proveruvas dali ima mleko,predizvikuvas laktacija.

На zuto и iloveyou29 им се допаѓа ова.
  3. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    I jas isto recisi edna godina otkako se odbivme imav po nekoja kapka koga ke gi stisnev gradite.Normalno e ne se grizi :)

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KikuFFka

KikuFFka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    184
    Mamicki sakam da ve prasam nesto... Sin mi sega krajov na avgust ke polni 8 meseci i seuste cica, a mene postojano me izmacuva prasanjeto sto ke bide sega bidejki mi dojde vremeto za da trgnam na rabota a toj e mnogu privrzan za mene dodusa masala si jade se dr ostanato da ne go podrecam (samo vo moe prisustvo) ama bez cice ne moze spored vas dali bi bilo pametno da probam da go odbijam bidejki se plasam da ne mu bide toa izmacuvanje sepak vo prasanje se 9 sati. A koga imam potreba da izlezam i ke go ostavam doma ne saka da jade dr me ceka da si dojdam za cicanje. Sto da pravam ?

5. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    Пред дa oдиш нaдoј гo,и кoгa ќе дoјдеш кoлку сaкa кoгa сaкa некa цицa.Немaш пoтребa oд oдбивaње никaквa.

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Arien

Arien Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    476
    Zosto da go odbies ke go nadois izmolzi se ostavi za dodeka ne si doma sto e devet sati ke pominat ke se zalazi ke go zaigraat nesto ke mu dadat da rucka doma ili toa mleko sto si go izmolzila i koga ke si dojdes pak ke si prodolzis. Nema potreba od odbivanje.

7. Isidora86

Isidora86 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2016
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    46
    Da se nadovrzam na muabetot istiot problem me maci. Treba da se pocne na rabota i dali da se odbie dete od cicanje ili ne!!! Sekoj so svoi prici, demek ne cinelo mleko sto stoi 10 saati vo tebe da mu se davalo, podobro da se odbie a drugi vikaat neka cica sabajle i navecer bar do godina mleko si e mleko. Ne sum pametna sto da praam. Ako treba da odbivam dete od cicanje treba edna nedela pred da pocnam so rabota a greotka mi e so 8 meseci da go odbijam. Ajde mamicki kazete vasi iskustva kakvi se vasite stavovi??:^)

8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.726
    Допаѓања:
    149.740
    Oho se sekavam i poveke od 1g koga malku ke stisnev izleguvase po nekoja kapka recisi prozirno mleko nisto strasno. I mene mi bese cudno i posle ednostavno si prestana samo znam deka bese dosta poveke od 1g.
    Sin mi se odbi na 10m sam. Malava ke pravi 1g kraj na mesecov i mnogu saka da cica. Ne planiram da ja odbivam vo skoro vreme. Eve se mislam duri nakaj 2g ne znam ke vidam kako ke tera. Me nervira sto site okolu mene mi zvorat deka veke posle godina treba da pocnam da ja odbivam ne bilo normalno dete na 2g da cica:^):wasntme:|(
    Ne planiram nikogo ni da slusam ama pak se nerviram koga mi brmcat.
    koga gore dole gi odbivate vie? Mislam na tie sto ne im se idbile sami malite. Mislam deka ke bide tesko so kerka mi no seuste e mala moze da smeni moze da resi i sama da se odbie.

9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.726
    Допаѓања:
    149.740
    Nadvor od toa sto mene me maci dali da cica do 2g ili ne ☺ne se optereruvaj so trganjeto na rabota. Eve skoro 3m sum na rabota i jas prethodno se mislev kako ke bide ama koga ke trgnes ke vidis deka bebe si se prilagoduva na situacija. Cica navecer koga se budi, sabajle pred da izlezam i koga ke dojdam mislam deka bluzata moze da mi ja skine odma za cicka se faka. Za vikend i eve sega na odmor i davam kolku saka koga e so mene slabo pie tecnosti pa si nadolnaduva so cicanje. A toa deka ne cini stoeno mleko e ziva glupost, poznavam mnogu pedijatri nieden vakvo nesto mi nema kazano. Naprotiv me sovetuvaa da si cica ofsabajle porucek i navecer a preku den si jade se najnormalno. Ova e socet i od doktorka so 2 deca od koi ednoto e malo bebce a prvoto go doese dodeka ne ostana trudna so vtoroto, znaci em mnogu dobar doktor em iskusna majka ☺

На Isidora86 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Kako ne bilo normalno dete da ne cica ne slusajte nikogo ja ne slusav si ja doev se galese iako ziva nenaspanabev , sekako mlekoto ne vlijae tolku kako prvite mesecino vaseto malecko se gali so vas svatete .,mojata e 3godini i 2 mesec celo vreme pisuvav kako da ja odbijam a sama se odbi pred 4dena,stana utroto i ne mi rece mamo sakam cice, kako stalno sto izvikuvase mamoo ne begaj daj ciceto otidov i posakav dobro utro i mi rece mamo ja sega golema ne sakam cice veke, kakva grutka vo grloto posebno majkite sto dojdat poveke vreme se mnoguu popovrzani bez navreda na nikogo sekoja majka si gi saka decata sekogas, no koga mi rece taka se iznaplakav veke nema da mi zaspiva na race ,veke nema da ja gledam kako so ustickata cica od mene i potonuva vo dlabok son so ubavi sonista , snosti otidov da i stoplam mleko za pred spienje koga se vrativ bese zaspana a racinata dve spoeni i pod glavceto, koga ja vidov uste poveke me bolese srceto i go prophstiv zaspivanjeto ,ne ja vidov kako zaspa i ne mi kaza deka me saka kako sekoja vecer, no tie se decinasepak ke rastat mora da se prifati faktot , zatoa doete dodeka sami ne se odbijaat

На Love86, glisa, Lattina и 4 други им се допаѓа ова.
  11. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    @M&M јас големиот го одбив на 17месеци со тешко срце, затоа што бев 5 месеци веќе бремена, а тој вадеше заби, па ми беше неподносливо болно.
    Малата не планирам да ја одбивам во одреден период. Ќе видам таа како сака, секако не планирам наредна бременост во скоро. До кога сака нека цица. Сега за сега сум со таа мисла, здравје Боже само.

На Kaetana, M&M и rose60 им се допаѓа ова.
  12. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.469
    Допаѓања:
    34.787
    Jas eve tocno dve godini dojam,no voopsto ne cuvstvuvam napor ili teskotija. Sinko cica samo pred spienje na pladne i isto za spienje navecer. Preku den ne ni mu teknuva da pobara,a i ne mu davam. Noke ja prespiva cela nok,samo poslednava nedela nakaj 5-6 nautro se budi so placenje,se plasi nesto,i bara cice. No samo sto seti deka e do mene,i vednas da mu ja trgnam gradata prodolzuva da spie. Probav da ne mu dadam,se budi i place i ne saka da zaspie posle. Drugo mleko ne saka,nekogas pie voda nokta no ako sam pobara,inaku nisto ne davam.
    Koga okolinata kje slusne deka seuste dojam vakvi se :o!?
    Zarem si uste budala,dosta e,nemas mleko,toa e voda...
    I da,ne planiram da go odbivam jas(vo skoro) dodeka ne posaka toj sam.

На Kaetana, rose60 и M&M им се допаѓа ова.
  13. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Nie sme na kraj na odbivanjeto,cicase samo navecer i eve nokjeska ni bese prva vecer da spieme bez cice.imase pobuni ama toa e.nekoj sovet sto kako okolu gradite sega? I zosto koga ednas deteto prestanalo so cicanje ne trebalo da se prodolzuva pak?

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Zatoa sto odbivanjeto samo po sebe e stresno za decata.I koga veke ednas ke uspees vo toa nema pricina da go vrakjas bebeto nazad i da go bunis

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  15. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    Vo vrska so gradite. Stegaj gi so krpa, pelena, goren del od iseceni hulahopki itn. No od vreme na vreme da gi odmolzuvas. Primer prvo dva pati dnevno posle ednas dnevno pa na dva dena i taka 2/3 nedeli. Mene prvo mi rekoa stom se stegnes nemoj da se odmolzuvas no se pokaza kako pogresno. Kaj ke odi celo toa mleko. Zatoa posle napraviv kako sto pogore pisav i za 3 nedeli skroz mi prekina. Ne piev nikakvi apcinja. A za bebeto da se odvikne stavi pasta na gradata. Moeto taka prekina. So lesni

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ChristmassTree

ChristmassTree Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    271
    Кaкo вие се спрaвивте сo нaмaлувaњетo т.е. исчезнувaњетo нa млекo кoи aпчињa... Штo превземaвте мoлзење. Дa не кoлку? Ве мoлaм зa сoвет требa дa прекинaм дa јa дoјaм пo сoвет нa дoкктoри веќе 4 ден сум нa бoлницa и 5 ти вид нa aнтибиoтици примaм и не знaaт уште кoлку ќе сум тукa и викaaт декa млекoтo е веќе нездрaвo.

17. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    мајки молам за совет. малата е 7м и планирам да ја одбијам накај 10месеци бидејќи морам на работа. не фати шише никако. ниту чашка. совет како да ги внесува потребните течности вода млеко а не пие од шише ?

18. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Lazice. Ako ni toa spric.
    Mojava cajce nikako nepie sem so lazice.

На marince87 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.726
    Допаѓања:
    149.740
    Jas trgnav na rabota na 9m ama ne ja odbiv. Cica uste navecer. Koga ne sum doma pie poveke tecnoati sto od sise sto od casa. Ti si znaes kako ti e najzgodno megutoa nemoras da ja odbies odma

20. ChristmassTree

ChristmassTree Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    271
    eyes eyes
    Ima edni kako chasa so lazhiche znam za kashicki se koristat mozhe i technoat da mozhe vo nego nz. Orobaj. Ima vo baby blue