@blessed.an јас мојата ја одбив прво денски со мачкање на градите со сенф.Па по 2 недели и ноќе ја одбив. Кога ќе станеше и давав вода , млекце ама не го прифати и ја нишкав само.Така за 2-3 дена заборави за цицањето .Со лесно мајка
Мајки овде ке добијам најбрз одговор сакав да прашам во врска со одбивањето..Матичната ми рече да ги стегнам градите и ми препиша апчиња и да не чепкам повеке но јас неможам да издржам градатабке ми пукне дали да одмолзам..?
Само малку да се намали притисокот и болката, и внимавај да не има грутки. Стави листови од зелка на градите, немој да ги стегаш. Можеш нане и жалфија да пиеш, само жалфијата не знам дали се препорачува дури ги пиеш апчињата.
Ти благодарам ставив и зелка по туш сомтопла вода па со ладна се миев но премногу млеко имам сеуште и ако не сум стегнта цела ке сум мокра..Сепак ти благодарам
Не можеш ли да провлечеш бар уште малку. Знам дека треба со терапија да почнеш. Но бар уште десетина дена да одложиш. Па да намалуваш подои тие денови. За тебе ке биде така полесно.
@irena.1 веке 3дена не цица и не ни давам повеке бидејки ги почнав апчињата..Колку подолго одолговлекувам поголеми проблеми можам да си направам..Докторот ми рече одма да почнам но јас почекав два дена да видам како ке биде лесно поминавме и решив повеке да не давам и да си продолжам со терапијата плус пијам и од апчињата за да мимпрестане млекото..Но ме буни тоа што едната града ми е камен тврда молзам а млеко нема а ме боли..Искуство некој..? Иначе еве веке 3ден не цица моментите кога треба да џаспие ни се хорор ама се надевам ке навикне иначе така преку нок кога станува не прави проблем му давам млеко и кога продолжува кога го презаспивам и така..Има кризи некогаш кога ме тегне се бутка и бара но ке помине
Под топол туш масирај нежно да се отпуштат каналите и потоа измолзи многу малку, само колку да се олеснат. Потоа помини со ладна вода да се затворат каналите и нареди зелка. Гледај да одмолзуваш само кога ќе е критично. За заспивањето тешко е, јас ја нишам, уште еве, повеќе легната на мене само, пробај и така. Бара сега друг начин до тебе, затоа се бутка. Ќе помине, тие први денови се најтешки, мене и првите две недели ми беа тешки. Немаше ден да помине да побара, а презаспивањето особено. Јас ништо не и давам, и нудев вода, ама не сакаше, сега само ја занишкувам и презаспива. Гледај ако можеш да не го научиш со млеко, треба да спие ноќе, а не да се буди за млеко.
@RainBow млеко не сакаше да душне не пак да пие но првата вечер виде не виде се напи..И сега едно мало шише го пие на двапати а може и да не му понудам втор пат..Само едната града ми е многу тврда боли многу масирам ставам зелка пробав да одмолзам но ништо дали 20мл излегоа а градата сеуште камен..Ти благодарам на советот..За заспивањето му се спие но несака плаче ме тегне па ме бутка за блуза ме влече..Многу е тешко..Тој плаче јас плачам но ке помине и тоа..А одприлика колку време е потребно за да снема млеко да ми олеснат малку градите или кај секоја е различно..?
Јас кога јанодбив имав 2,3 дена проблем со градите. Ставав зелка и многу малку истиснував колку да се ослободи притисок. Когабдобив циклус вечерта ми се растече млеко како на почеток на доење, псоле упте ден два ми беа поцврсти градите и веќе немам проблем. Немој многу да измолзуваш така повторно ќе ти надоаѓа
@M&M не ни одмолзувам..Пробав вчера немам само 20мл а градите ми се јаки..Стегната сум во градите и не ги чепкам само правам одвреме навреме масажа со топол туш па ладен
Мора да помоне некој ден, особено така преку ноќ. Јас има некој подој скратено, апчиња не пиев, ама пак, не беше со недели намалувањето. Гледај грутчиња да немаш, и ќе помине, нема друго. Зелка обавезно, постојано реди, миена и во фрижидер, менувај лист кога ќе се стопли и омлитави. И мене така ме тегнеше, не плачеше, ама така жално молеше и со очињата, абе срце да ти се скине. Најтежок период дефинитивно.
Eve da go spodelam i jas moeto odbivanje od cicanje. Najprvin pocnav so namaluvanje na podoi, prvo gi skrativ dnevnite podoi, onie kako uzinka sto mu bea na bebe, potoa go skrativ utresnoto cicanje, i nakraj ostana mesec dena i poveke da cica samo vecer na zaspivanje (+ bukvalno budenje cela nokj). Okolu den mesec taka teravme, pa pocnav da ja ucam da pie ad mleko pred zaspivanje (mozebi greska bese toa,neznam) i od ko nauci da pie od sise mleko i prifati da zaspiva so siseto mleko ja odbiv. Nemase nikakov problem da place za cice ili da e nervozno bebe, ednostavno pocna da zaspiva so siseto i da ja prespiva konecno cela nokj bez budenje, 10-12 chasa son posle tocno edna godina. Se odbi na godinka koga napravi. Jas so gradite nemav problemi bidejki, kratev podoi vo intervali od po 2 nedeli.
Да напоменам и на мене ми цицаше само навечер за заспивање и по 5-6пати преку вечер но јас имав млеко и одмолзував преку ден бидејки си јадеше..Млеко уште ми тече ми шприца а веке 3ден пијам апчиња ке видиме како ке помине се
Сепак не поминав така лесно како што мислев. Вчера почна да ме тресе грозница качив т, мислев прво вирус некој, после почна да ме боли едната града и ми се јави црвенило. Денес многу ми е црвена и ме боли. Си бев на лекар и ми дадоа антибиотик и достинекс
Мајки сеуште имам многу болка градите ми се тврди ме болат печат млеко тече многу..Веке два дена сум со треска денес и главоболка цел ден а пијам апчиња..Дали е нормално оваа болка веке 6 дена не цица..Совет..?
Прочитај ми го коментарот од погоре, после 14 дена со мастит на едната града завршив, сега пијам антибиотик и достинекс Оди на лекар да видиш што ќе ти кажат. Во меѓувреме истискувај по малку и ставај ладни облоги, ациди борици мене ми препорачаа
@blessed.an какви апчиња пиеш? Врати мои мислења малку поназад види, и јас видов голема мака со второто. Цели две недели се мачев. И мислам до мастит дојдов баш заради тој топол/ладен туш.
Оф ама веќе ти си почнала со хормони вајда ќе престане зошто температура и поред тоа не знам. Мене ми кажаа дека се достинексот полесни за поднесување од бромергонот, мада искрено ми ги вратија трудничките симптоми . Едино добро што се пие пола апче 2 пати неделно
Знам. Врати две страни поназад. Пишувам дека јас пиев и хидрохлоротиазид заедно со бромергонот. Ми ги препиша гинеколог. Штом ги пиеш апчињата никако одмолзување. Стегај се и трпи. Долго трае и многу боли, ама ќе се среди.