Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Престанок на доењето - одбивање

Дискусија во 'Бебе' започната од ivanceto1984, 9 декември 2010.

1. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    @zuto градите ме печаат неможам да легнам потоа неможам да станам од болка коллу време треба да помине да се средат..Од време на време и ме штрекат плачам неможам рацеве да ги мрдам..Точно една недела има поминато колку време треб за да помине..?

2. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Не знам. Јас мака мачев две цели недели. Прво на едната (со таа качив и температура), па после и на другата. Знам колку боли, затоа викам. Стегај се, зелки ставај, пиј ги апчињата обавезно и никако одмолзување. Прашај си го гинекологот за апчињата што ти реков за да ти се олеснуваат градите преку урината.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    @zuto ми ги даде серепептаза 10 дена да пијам..Имам виспаление неможам да се исправам па ке видиме дали ке биде подобро..Сепак ти благодарам на советите

4. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
  5. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    @zuto добро сум благодарам што ме помисли..Имам уште некои слаби болки во градите но битно не се полни и тврди..Точно 15дена не се доиме веке..СЕеуште му текнува да ми побара срце ми се кине но мораше тоа ке остане најубав период од кога е роден..Да не морав сигурно ке го доев бар до две год но што е тука е задоволна сум и со толку..Дефинитивно беше најубавиот период период кога знаеш дека од една мрфка месо што се вели си го пораснала..Кога знаеш дека чека на тебе за да го наполни мешето па кога не му се цица и онака држејки ја цицката се потсмевнува..Ми фали понекогаш многу ми фалат интимните моменти кои беа само наши..Сепак и толку му беше доволно и сум задоволна:)

На tarantula, Lolipop23, tincemajmunce и 3 други им се допаѓа ова.
  6. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    dobar den feminki moi kako ste znam , me nemase dolgo vreme na femina no opravdano imam uste edno detence devojce se porodiv vo avgust mesec i sea sme mali uste i golemata dada i bebuska si baraat vnimenie imam mnogu obvrski edvaj imam vremeda sednam na femina ili voopsto na socijalnite mrezi cisto da vidam sto se slucuva
    no denes majki mi treba sovet imam cetiri mesecno bebe i moram da go odbijam od cice zosto sum dijabeticar i mu go pokacuvam sekerot preku doenjeto n malovo sise ne faka ni cucla se grozi povraka od sekavo cuce kako najubavo da go nateram da fati voopsto ve molam za soveti imam uste eden mesec da go odbijam so prvoto dete go nemav ovoj problem

7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.771
    Допаѓања:
    8.867
    Majki sto doite pogolemki decinja, nie sme 16+ i imame veke i cetvorki, do sega ne me grizel ama vcera i denes mnogu me boli bradavicata posebno koga cica. Kako da me grize ama nenamerno. Zabcinjata mu fakaat na bradavicata koga vlece i nenormalno me boli. Neznam kako da objasnam bas, sto da pravam? Mackam lanolin ama ne e do toa. Druga rabota e sto cica samo na edna grada na drugata neke veke nekoe vreme. Nemam nekoj problem od taa sto ne cica neznam ni dali imam mleko na taa veke deka neli ne se stimulira, a ne ja ni molzam. E sea preeska go staviv na taa zos ovaa neli me boli i cicase malku koga se trgna gledam na bradavicata zasireno mleko dali od sto dolgo vreme nema cicano od nea neznam, sto e toa?

8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.726
    Допаѓања:
    149.740
    Зелка на раничка нема да помине, ми се правеа и мене ранички и мачкав само ланолин или вазелин и помалку доев на таа страна додека не помине.

Последна измена од модератор: 22 декември 2017
    На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.771
    Допаѓања:
    8.867
    Toa e problemot samo od taa saka da cica, od drugata veke podolgo vreme neke

10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А да го ставиш свртен, да мисли дека од "омилената" цица?

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.321
    Знаат и они дека им правиме финти Кукле:rofl:. И кај нас беше исто со првара ќерка. Се пробав, не сакаше и не сакаше од едната страна.

12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Кај нас успеа :) Може и уште е мала, па затоа :)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.321
    Мала е, назад е вашето :rofl::hug:

На kukla21 и TheSecret им се допаѓа ова.
  14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.771
    Допаѓања:
    8.867
    D
    Dzabe golem e znae, a primetuvam i deka znae deka me boli, zos faci pravam trpam placam vo sebe dur cica a toj me gleda pa me gali po lice so rakata ili se trga od cicka :) dodusa mislam deka veke nemam mleko vo drugata bidejki ne e stimulirana dooolgo vreme ( neznam dali moze taka vo edna da imas vo dr ne). Ete go stavam i na taa ne deka neke da ja vidi ama si igra so nea, ke proba da cica ama ke vodo nema nisto i si igra pa ke se svrti na drugava sam. Preeska vikam aj da probam bar za da zaspie boli ama izdrzav, bar mi ja olesna malku, ama sea gledam deka uste poveke mi ja razranil. Neznam dali da kupam vestacka bradavica, ke ja saka li sea doprva na 16+?

На M&M, kukla21 и danichap им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.726
    Допаѓања:
    149.740
    Пробај може нема да му смета. Знам како боли, мене ми се случуваше кога ќе заспиеше цицајќи да стисне вилица, господ го видов од болка :whew:

16. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Мајки чии што дечиња заспиваат цицајќи, кажете ми како ги заспивавте по одбивањето? Моето не фаќа ни шише, а ни во раце сака нишање :worried:

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Со големото си лежевме на кревет еден до друг и се гушкавме, му кажував прикаски или тивко му пеев. Не дозволував да станува, се опираше, ама попушташе на крај и заспиваше брзо. После кога се навикна немаше проблем.
    Малово не знам како ќе го заспивам, оти некако позависно ми е од цицање отколку брат му...ама и за него вака ќе пробам, здравје Боже. Ќе видиме дали ќе биде успешно.

На kukla21 и simonka93 им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.726
    Допаѓања:
    149.740
    Пие малку млеко, па читаме книги, приказни, песнички гушкање. За жал трае по саат и пол до два ама така беше и последните неколку месеци додека цицаше.

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Ќе биде тешко првите денови, ама ќе навикне. Замени ја потребата за цицање со нешто друго. Уствари, сврти му го вниманието на песничка или приказна. И моите немаа лажалка, не сакаа ниту шише. Ама затоа од нишкање рацеве ми паднаа. Не знам колкаво ти е бебе, јас на моите им кажав дека млекото е расипано. :D Малку бунтуваа, па се навикнаа.

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    18 месеци е, не разбира од расипано, тегне блуза :D Планирам денски да се мачкам со сенф и некако да му го одвлечам вниманието...
    Таман се решив пред скоро да го одбијам и фати стомачен вирус, па така се зголемија подоите :sweat:

Фала на сите за советите,ќе споделам како поминавме

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.